nikola011":3uj7kqc3 je napisao(la):^^^
Tacno, znaci jedan podatak imamo, u 4G je trafo stanica u samoj zgradi u okviru podruma. Pitanje je sad sa koje strane, da li prema dvorisnoj gde su na prizemlju stanovi, ili prema ulicnoj gde su lokali. U svakom slucaju mi se to ne dopada.
MarijaJ":23qn8ldk je napisao(la):I u 6D u prizemlju je trafostanica, odmah ispod mog stana i gleda prema trznom centru i bloku 5. Cim ubacim fotku u komp pusticu ti. Meni se tek to nedopada, ali ne mam kud, zeznuli su me u startu. Ugovor sam vec potpisala... :bash:
nikola011":10xbb3f4 je napisao(la):MarijaJ":10xbb3f4 je napisao(la):I u 6D u prizemlju je trafostanica, odmah ispod mog stana i gleda prema trznom centru i bloku 5. Cim ubacim fotku u komp pusticu ti. Meni se tek to nedopada, ali ne mam kud, zeznuli su me u startu. Ugovor sam vec potpisala... :bash:
Vidim da si verovatno to skoro i saznala dok si nadgledala izradnju. Iskreno, ni meni to uopste ne bi palo na pamet, znam da je i u starim zgradama isti sistem. Verovatno o tome i nisam razmisljao jer sam prizemlje izbacio u startu.
Bice trafoi u svakoj drugoj zgradi, posto je 44 zgrade, 22 trafoa. Neces biti jedina.
nikola011":1nujpp9v je napisao(la):MarijaJ":1nujpp9v je napisao(la):I u 6D u prizemlju je trafostanica, odmah ispod mog stana i gleda prema trznom centru i bloku 5. Cim ubacim fotku u komp pusticu ti. Meni se tek to nedopada, ali ne mam kud, zeznuli su me u startu. Ugovor sam vec potpisala... :bash:
Vidim da si verovatno to skoro i saznala dok si nadgledala izradnju. Iskreno, ni meni to uopste ne bi palo na pamet, znam da je i u starim zgradama isti sistem. Verovatno o tome i nisam razmisljao jer sam prizemlje izbacio u startu.
Bice trafoi u svakoj drugoj zgradi, posto je 44 zgrade, 22 trafoa. Neces biti jedina.
Malinal":242sjugl je napisao(la):Sokirana sam tim trafoima, koliko god da su savremeni i sl. Jedino me tesi da ni @nikola011 to ne bi imao na umu ;-) Nekako mimalo lakse. A ako su na istoj vertikali ni to sto nije prizemlje nije mi mnogo za utehu... Kao sto rekoh, ovo mi je prvi stan za drugi cemo biti vec mnogo mudriji... Neka nam je sa srecom... ;-)
MarijaJ":340z3vqt je napisao(la):U kojoj si ti zgradi?
Malinal":5o15csi9 je napisao(la):Jedino me tesi da ni @nikola011 to ne bi imao na umu ;-)
MarijaJ":30eqt6ox je napisao(la):Iskreno se nadam da se ne bi igrali sa tim trafoima da su opasni za zdravlje ljudi, ipak je tamo planirano da zivi 13000 ljudi od kojih je polovina dece. Ja imam cerku od 7 godina i trudna sam. Mi cemo sigurno cim dobijemo kljuceve da platimo firmu koja ce sa gajgerovim meracem da predje ceo stan i ako nadju neko zracenje, napisace nam izvestaj!! naoismeno da imamo...ali iskreno se nadam da je sve ok. Otac mi se razume u visoku struju i kaze da to nije nista, da je to ustvari bandera i da je malo jace od strujomera koji svaki stan ima. jedino me raduje sto sigurno nece biti pijanica, dece, i ostalih nepozeljnih da se skupljaju ispod prozora
nikola011":1rjgwtm7 je napisao(la):MarijaJ":1rjgwtm7 je napisao(la):Iskreno se nadam da se ne bi igrali sa tim trafoima da su opasni za zdravlje ljudi, ipak je tamo planirano da zivi 13000 ljudi od kojih je polovina dece. Ja imam cerku od 7 godina i trudna sam. Mi cemo sigurno cim dobijemo kljuceve da platimo firmu koja ce sa gajgerovim meracem da predje ceo stan i ako nadju neko zracenje, napisace nam izvestaj!! naoismeno da imamo...ali iskreno se nadam da je sve ok. Otac mi se razume u visoku struju i kaze da to nije nista, da je to ustvari bandera i da je malo jace od strujomera koji svaki stan ima. jedino me raduje sto sigurno nece biti pijanica, dece, i ostalih nepozeljnih da se skupljaju ispod prozora
I ja sam rekao da bas ne verujem tim nekim naucnicima o nekim tvrdnjama a da bi se nastavilo sa istim sistemom gradnje. Prosto ne bih kupio tu stan zato sto ne moram. Ti to nisi znala. Ono sto je najveci pomak 21 veka u gradjevinskoj industriji nisu ni plocice, ni stolarija, vec razne nove vrste izolacionih materijala svih vrsta i njihova ugradnja.
Termo, hidro i zvucna izolacija su prakticno u ovom veku dosle do vrhunca. Tako da mislim da su i te trafo stanice mnogo bolje izolovane nego kod starijih zgrada.
Ja sam bas hteo potkrovlje upravo zbog toga sto to vise nije "crna rupa zgrade".
Medjutim, imao sam sta da vidim posle prve kise... i tada sam definitivno zapao u depresiju...
(Saznao sam da su ove zime pustili i krovovi u Belvillu)
kokica":m0gfnm7e je napisao(la):Hm, ja sam to za trafo stanice znala. Tj...ne bas znala, ali smo pretpostavili da postoji mogucnost.
Naime, mi smo najpre bili zainteresovani za jedan stan u prizemlju, chak smo i rezervisali, i suprug ode jedan dan da vidi stan, na gradlishte i pita radnike shta ce biti ispod nas. Ono, da li ide odmah ispod garaza ili shta. To nas je najvishe interesovalo zbog, jelte, toplotne izolacije. I on nam tad rece da ce biti garaza. Mejutim mi se malo rapitamo i suprugove kolege gradjevinci nam rekose da postoji velika mogucnost da u naselju i zgradama tog tipa ipsod bude trafo stanica ili neka podstanica za grejanje. Mi smo zbog toga odustali, izmedju ostalih stvari. Meni je suludo da stave ispod stana nesto sto zraci... :/
Martin Mystere":1h7mesaj je napisao(la):Pa sad - ne znas jos uvek da li vam je gore to sto ste mogli biti iznad trafo-stanice ili to sto cete biti iznad mene...
Martin Mystere":2ck1jhbv je napisao(la):Pa sad - ne znas jos uvek da li vam je gore to sto ste mogli biti iznad trafo-stanice ili to sto cete biti iznad mene...
nikola011":1fhk33me je napisao(la):Ne preti praznom puskom, nanule sa preko 50dB su bolje oruzje od bilo kog koje ti mozes da nabavis...
kokica":2yk9rmzb je napisao(la):Hahahaha, da...mozda i vi "zrachite" . A i pametno ti nikola kaze. Uvek je gore onome ko je dole :lol: . :lol:
Martin Mystere":2zrd0oli je napisao(la):Sve dok nisu narodnjaci u pitanju mogu da se borim - e kad oni dodju na red potpisujem bezuslovnu predaju jer protiv njih nema leka...
Martin Mystere":1ojrnwzs je napisao(la):Sve dok nisu narodnjaci u pitanju mogu da se borim - e kad oni dodju na red potpisujem bezuslovnu predaju jer protiv njih nema leka...
kokica":24b5ii1m je napisao(la):No worries