obi":3a5lurs1 je napisao(la):
Tekstova poput ovih imas ovih dana koliko hoces. Nastao je problem jer drzava nema vise mogucnosti da se zaduzuje, Stepa ce biti zavrsena za to su se zaduzili, ali vise para nema. Drzava ulazi u jednu ekonomsku katastrofu, a u Stepi je ostalo vise od pola neprodatih stanova. Poceo je direktan pritisak na GDS da spusta cenu stanova kako bi se prodaja uopste sada pokrenula i kako bi gradjevinari imali sta dalje da rade. Ne mogu oni svi sada da dobiju otkaz dok Dulic ne proda Stepu po 1300e/m2. Para mora da se obrce, naravno sa manjom marzom.
Da li si pogresio?
Ako si zeleo iskljucivo novogradnju, lokacija ti nije bitna, dobio si ono sto si hteo na nekom lepom spratu (2,3,4), onda nisi. Ja sam stavio neke trenutne iznose na temi Cene nekretnina i jos uvek mi je Stepa na prvom mestu odnos kvalitet-cena. Problem je sto ostali grade po malo, imaju bolje lokacije, pa lakse nalaze kupce po visoj ceni. Nesto ovako veliko trenutno ne moze da se meri ni sa cim drugim u BG pa zbog toga moraju oboriti cenu, ne iz nekog drugog razloga, previse stanova na jednom mestu.
Ako ti nije bila bitna novogradnja, starija gradnja na nekim lokacijama tipa Studentski grad zaista jeste pala i 35% u odnosu na pre 4 godine. Ako si ishitreno kupio zbog dobrog marketinga, a lokacija ti je bila prioritet, onda si se zeznuo.
Opet, ako si se dobro proracunao i pazio na to da dolazi kriza, da neces biti prezaduzen ni u kom slucaju, onda ti ni cena ni rata nije bitna, vec to da si zavrsio posao, da ces se smiriti i uzivati u zivotu.
Oni koji su se po meni definitivno zeznuli su kes kupci koji su to naselje videli kao dobru investiciju za ulaganje, a ona to nikako nije.
I oni koji su kupili potkrovlje, nije ona zuta cerada bila samo na 4j, bila je na jos mesta. Ne stavlja se takva cerada ni za sta drugo, vec da ne kisne dok ne poprave krov koji je pustio. Video sam i one terase, sve mokro, natopljeni oni zidovi ograde na vrhu. Potkrovlje je od starta moralo biti mnooogo jeftinije, i verovatno ce biti, narocito sto se neki mladi arhitekta gadjao onim otvorima koje nigde do sada nisam video. A sve sto nije standard i nije provereno, uglavnom se pokaze kao tehnicki lose. Stavili bi i drugi rupe da je to tako prakticno.
U zivotu kod svakog coveka razne stvari imaju prioritet, kod nekog vecu vrednost ima novac, kod nekog vreme.
Ne razmisljaj negativno, tako ces sigurno ubediti sebe da si pogresio, iako nisi.
Ja mislim da mi je vreme trenutno veci saradnik od novca, pa zato ovako i govorim, ali nisam bas toliko negativan koliko mislim da me ovde mnogi vide. Ne podnosim kriminal i mrzim sto su se svi tako lezerno pomirili sa celom ovom situacijom u drzavi i tolerisu mnogo toga sto zapravo ne bi morali.