Ovo sa pasošima i toplanama biće najveća mega pljačka i prevara. Da sada kupujem stan, uzeo bi isključivo bez centralnog grejanja, a kada gledam ko mi i kako planira moje uštede u grejanju, naplaćuje mi neke pasoše kao za moje dobro, uvaljuje mi neke svoje ventile i delitelje koje ja moram da platim, dođe mi da sve prodam i pobegnem.
Grejanje je već sada užasno skupo, duplo skuplje nego pre tri godine. Ej, DUPLO skuplje! Pouzdano znam kakva je to ekipa koja radi u toplanama i siguran sam da mogu da naprave velike uštede, ali jednostavno neće. Sve se radi kao zbog evropskih vrednosti i zakona, a moje pitanje je sledeće: ako odustanemo od tog evropskog puta, da li možemo da računamo opet na duplo jeftinije grejanje kao nekada, bez tih pasoša i skupih ventila, u našim starim i loše izolovanim zgradama, na registraciju kola bez silnih nalepnica, kartica, tablica (dakle duplo jeftinije nego što je sad, neka nam vrate onih 6 brojeva i papirne dokumente, meni ne smeta što nije sve plastično, čipovano i fancy), na pet puta jeftiniju običnu ličnu kartu (onu novu od 1.300 dinara nam niko iz Evrope nije tražio, sami smo je uveli), na stare poštanske sandučiće koje koristimo 50 i više godina itd. itd.
Oću da kažem, kako su krenuli da nas brutalno pljačkaju pod izgovorom da moraju zbog EU, narod će se polako okrenuti protiv EU, a EU tu ništa nije kriva.