Jeca":ddn46o83 je napisao(la):
ima li neko neka posredna ili neposredna iskustva ili saznanja o GEMAX-u (4G zgrada, ne znam za druge....)
Gemax je definitivno jedna od većih i ozbiljnijih firmi u nas, imaju ljudstvo, i to ne samo mehanizaciju i majstore, imaju inženjere svih mogućih profila sa kojima sam sarađivao i o kojima mislim sve najbolje, imaju svoje pogone, betonsku, asfaltnu bazu, proizvodnju stolarije, rasadnike...
U periodu 2006-2009 Porsche ih je angažovao za dizanje svih svojih objekata u Srbiji (poslovna četvorospratnica i tri autocentra) po sistemu ključ u ruke, što je težilo dvadesetak miliona eura za jednog kupca, pa sad vi vidite koji je to ekvivalent kvadrature u Stepi (koliko se beše procenjuje građevinska cena kvadrata u Stepi?)
E sad, pošto sam u toj priči učestvovao na strani investitora, moram da priznam da su mnogi od pomenutih objekata bolovali od podosta dečjih bolesti koje su popravljane u garantnom roku, ali to je delom bilo uzrokovano brljotinama podizvođača angažovanih na završnom fenseraju (staklene fasade itd...) a delom i neumoljivim rokovima koje je Gemax morao da ispoštuje za stranog investitora, koji su opet bili vezani za tantalove muke oko kašnjenja odobrenja i dozvola, zabrane radova itd...
Sve u svemu, Gemax ume i da odradi na juriš, "šturmovščinu" kada ih pritisne rok, a i da uradi kako valja kada se ima vremena i para. Kvalitetan kadar i prilično su poslovni.
A sad o "Gemaxovoj" zgradi
4G. I mi smo potpisali za stan u njoj (igrom slučaja, ne ciljano). Danas sam bio na licu mesta i zadovoljan sam, u sivoj fazi su još lokali, podrum, ulazi i parter oko zgrade, inače fasada gotova, skele skinute i samo na lameli 3 fale ograde terasa. Lift ugrađen i pod naponom, stanovi urađeni, kompletne instalacije, sanitarije, keramika, PVC stolarija, stanovi zaključani. Nedostaje još samo parket, vrata od soba i ograde na terasi i stepeništu.
Sve to u narednih 30 dana može bez sekiracije da se odradi.
Elektroinstalacijama sam vrlo zadovoljan. Dobri prekidači i utičnice, u sobama utičnice na po tri zida, od toga iznenađujuće visok procenat duplih, u obe sobe još i jedan koaksijalni kabl i po dupla RJ45 utičnica. Sve utičnice na oko 20cm od poda, prekidači na ergonomskih metar visine (da se pritiskaju poluspuštenom rukom), na sličnoj visini su i utikači za kuhinju i kupatilo.
E sad nešto o već čuvenoj
izduženoj spavaćoj sobi sa bočnim izlazom na terasu, koja je već bila tema ovog foruma. Na unutrašnjem zidu između dnevne i spavaće sobe izuzetno su priključak za koaksijalac i dva štekera postavljeni na 1,2 metra visine! Isprve sam prilično bio u čudu, ali čini mi se da je projektant išao sledećim rezonom: ako se u spavaću sobu krevet postavi podužno sa desne strane, sa leve strane ostaje tek toliko prostora da se prolazi, pa je stoga ideja da se ekran, risiver i šta god već kače direktno na taj levi zid, za šta su obezbeđeni priključci "u vazduhu", na sred zida. Možda će biti korisno za planiranje prostora vama koji još niste osmotrili izvedeno stanje utičnica... Za ormare onda ostaju kraći zidovi bočno od vrata sobe i vrata terase...