Šta je novo?

Dorćolski projekti

Evet, efendi B. Има и у мојим претходним тефтерима тије' слика.

Vidim, sam sam hteo da naglasim koliko se u kraju ceni Etimologija.

Kucica u Dobracinoj je preslatka😍 to je pravi luksuz, zivota mi, ja bih samo tu ispred neke biljke stavila ili posadila

20240621_075946-jpg.203162
Kako je krenulo ovo belo kamenje da menja boju, vrlo će Дорћол početi da navija za AC Milan. :D

Мислим да Дорћол центар има 4 или 5 улаза. Ево тренутне ситуације на једном од њих, нисам гледао остале, овај сам онако у пролазу ошацов'о. Да неко не помисли да су се представници небеских власти бавили куповином станова - постоји много приземније објашњење. Црква је била власник великог дела земљишта, али и формални суинвеститор објекта:
20240709_075514-EDIT.jpg

Zna li se koji je razlog zatvaranja iste
Visoka kirija
Odlazak vlasnika u penziju
Ili bager ...

Nasi porodicni prijatelji poznaju vlasnika, koji im je navodno rekao da je zakup poskupeo i da mu se vise ne isplati...

Koliko znam, bilo je odavno reci o zatvarnju, samo se nije znao tacan momenat...

"Niče, gradi se..."

Бајата вест, зграда је скоро готова.
Не знам како је са становима, али Пепко у приземљу ради већ годину дана ваљда, а колико је зграда набрекла у квадратима, говори и чињеница да у Пепку нема сигнала мобилне телефоније, чим се мало зађе у дубину... Ако се добро сећам ту је и оборен рекорд за најскупље паркинг место (45,000), али и за нето квадратуру станова, узимајући у обзир величину парцеле - мислим да се ради о 10,000+ квадрата, што је потпуно невероватно:
20240727_093937.jpg

А сада, спремам пост који ће бити омаж контрастима доњега Дорћола.

Nije to ta zgrada :D Na javnom uvidu je zgrada na broju 54, kod raskrsnice sa Dositejevom (odmah pored zgrade gde je nakad bila Crna kornjača).

1722493788031.jpeg

Према табли која је недавно осванула на Дорћол центру, испада да је овај господин подигао ово импозантно здање:
20240801_075000.jpg

20240801_074929.jpg

Шалу на страну, претпостављам да ће се у овом приземном делу отворити некакав црквени едукативно-образовни хаб (не жестите се на лингвистичку гимнастику, покушавам да проткам тај лудачки контраст о коме све време причам).

А, изгледа да кад је већ био просветни добротвор, није много доброга творио ономе ко ову таблу сочини.

Други контраст нека буде овај скајлајн линијског паркинга:
20240731_193816.jpg

Затим, имамо опет неке инвеститоре из клауда (али јеврејскога), и пројекат у Високог Стевана који је затрпао стару синагогу, оставивши темеље на дисплеју у гаражи, али мистериозно обуставивши радове пре месец и више дана:
1722495034030.jpeg

1722495052633.jpeg

И у Деспота Ђурђа је слична ситуација, мада ту нема небескога уплива, колико знам:
20240727_103704.jpg

Е сад, у кањону М. Гавриловића, стање исто - нема више Сунца, нема више Месецааааааа:
1722495139181.jpeg

Но, у уџерицама само пар метери ниже нешто потпуно другачије. Преноћиште барем десет несрећних трбухомзакрухом гастарбајтера, у језивим уџерицама, и мирис уринаааааааа (скоро преминух):
1722495290805.jpeg

За разлику од горњодорћолског Алонсо-максија (који је једно од најпријатних места за дућанлук познатог дорћолском човеку), доњодорћолски макси је све оно супротно од тога. Но, можда процватом утицајне комшинице, времена - она'с мењају, и ко зна, можда радо крене дорћолац и у овај макси:
1722495553766.jpeg

Ево саће крај...
Крај ове сликовнице нека буде такав да само окачим неке четири слике, практично са једне локације, гледајући у четири стране (господин Б. беше помињао етимологију...):
1722495656629.jpeg

1722495753491.jpeg

1722495767704.jpeg

1722495731005.jpeg

Hoce li padati cene stanova?

Dorcol retka prilika. 🙂

"За разлику од горњодорћолског Алонсо-максија (који је једно од најпријатних места за дућанлук познатог дорћолском човеку), доњодорћолски макси је све оно супротно од тога."

Ahahahaha soooo true😁😁😁

Мени уопште није био такав утисак, напротив. Још сад кад је пицнута, видећемо кад отворе за који дан.🌞

• Sviđa mi se
Reagovanja: ink
Сто људи, сто ћуди. :) Мене (и све око мене) је буквално мука хватала сваки пут, осећала се таква негативна атмосфера. Увек сам бирао да шипчим далеко даље у бакалук. Врхунац ми је била она вртешка на улазу, коју сам тако сочно и квалитетно чашћавао погрдним именима, да сам и сам себе изненадио и обрадовао тиме.

Али ајде да се искупим за јучера'њу грешку у Јовановој 54. Може бити да је то и зато што дотична локација није уопште на Дорћолу (но је на Зереку). Мало фотографија те надасве лепе улице (у позадини се и види то градилиште, које сам и иначе више пута сликовао, а и није ми се ишло до четвороструке комшинице ЈЈ, јпм). Било баш лепо јутрос за сликање:
20240802_075925.jpg

20240802_080039.jpg

20240802_080054.jpg

20240802_080207.jpg

Да, тај улазни део и вртешка је безвезе, иначе комотна и никад велики гужва, видећемо шта ће сад да ураде🌞

Joj realno bilo je krsh, kao neki magacin, mracno i sve nekako raskupusano, imam srecu da je meni divni alonso mnogo blize pa sam dole isla bas retko. Nisam znala da sredjuju, bilo je krajnje vreme.

Vrh