Auuu brate moj
al' navići će se vremenom i biće im lepo, ko sada ekipi iz bloka 44 ili mercedesovkama u bloku 37 kada su im A blok i West 65 prekoputa... ne verujem da starosedeoci bloka 44 ili 37 imaju problem što su im A blok, West, Airpor city (i svi sadržaji) na 5 min od kuće, i što su im isti ti stambeno-poslovni kompleksi instant podigli vrednost njihovih nekretnina.
Po meni, novi stambeno-poslovni kompleksi poput Marine Dorćol bi trebalo namenski graditi pored ovakvih starih naselja kao što su zgrade u donjem Dorćolu, pre svega kako bi uneli raznolikost i moderne sadržaje u inače ofucane delove grada (poput donjeg Dorćola), jer će to dugoročno samo pozitivno uticati sve stanovnike donjeg Dorćola.
Neko ko sada živi u ovim starim zgradama na 25om maju dobiće mogućnost da ima npr. Michelin star restoran praktično ispred zgrade i gomilu drugog modernog sadržaja.
Takođe prisustvo ovakvog ozbiljnog modernog stambenog kompleksa dodaće novu svežinu u taj kraj i možda inspiraciju starosedeocima da svoje stare zgrade, i prostor ispred zgrada, urede tako da ne odskaču previše od novog kompleksa zgrada.
Na kraju krajeva, jedan mali deo starosedeoca koji je u mogućnosti možda se i preseli u Marinu Dorćol i bude u mogućnosti da živi u fensi stanu a da i dalje ostane u svom starom kraju, što mislim da je takođe veliki benefit.
Da sa ja pitam ja bi naselja poput Marine Dorćol posadio i u drugim učmalim delovima grada, kao što su Karaburma, Mirijevo, Žarkovo, Vidikovac... jednostavno u sve delove grada koji isto ili gore izgledaju sada nego pre 20 godina, kako bi jednostavno taj efekat džentrifikacije dugoročono doneo pozitivan uticaj na ta naselja.