Ова зграда је зидана 90их као неки покушај нормалности, неки наставак прошлог доба. И то сам мислио када сам рекао да је било више пара. Цецина тј. Арканова кућа је представљала крај нормалности, долазак нове класе, нове елите, нових вредности.
Мени је вишак само онај шпиц изнад ћошка, ван тога пристојна зграда.
Kod novog dorćola je greota onaj deo ka luci bg ,kao i kod k-district-aSta tek da kazu stanovnici Novog Dorcola? U kom kraju zive...
И треба. Нормалност је медиокритетлук, "заједница," кмечање и скичање баба и осталих "убогих људи," "вредности" и осталих комунитарних булазни директно из неолита. Владавина последњег човека. А тај "цецаизам" је само постмодернизам, како се свуда градило у свету. Само овде јадније, јер не постоји природна елита нити аристократија.Ова зграда је зидана 90их као неки покушај нормалности, неки наставак прошлог доба. И то сам мислио када сам рекао да је било више пара. Цецина тј. Арканова кућа је представљала крај нормалности, долазак нове класе, нове елите, нових вредности.
Kada Dunavska bude rekonstruisana i kada(?) tuda prođe linijski park, to će da bude super lokacija... Samim tim, šteta je što nisu napravili nešto malo reprezentativnije.Последња зграда у Цара Уроша:
Pogledajte prilog 194902
Толико пута опробани рецепт за неуспех:Čudovište iz Marine Dorćol!
U Marini Dorćol raste stambeno-poslovni mutant od 200.000 kvadrata bruto građevinske površine. To je 3 puta više nego što ima čitavo naselje Dunavski kej od toplane do 25. maja na 8 puta manjoj površini.
Naš komšiluk već kuburi sa infrastrukturom, a parkiranje je postalo nemoguće. Zamislite šta će ovoliko kvadrata, ljudi, automobila i (ne)rešene kanalizacije učiniti našem kraju.
Naselje Dunavski kej je rajsko mesto za život. Zidano je planski, okrenuto potrebama ljudi. Sada mu preti apsolutni kolaps a uz to ide i vizura betonskog čudovišta pred našim očima.
Ukoliko ste zainteresovani da ucestvujete u javnoj raspravi u vezi ovog projekta u našem komšiluku, javna rasprava je u sredu, 22.05. u 10h u Gradskoj upravi, Karađorđeva 71.
Širi se po viber zajednicama
Ovo je poruka sa grupe stambene zajednice.Толико пута опробани рецепт за неуспех:
1. изабери нејасан и непроверљив циљ (”нећемо чудовиште”);
2. игнориши све интересе осим свог личног (“наш комшилук”);
3. слободно манипулиши чињеницама, ионако све пролази на силу, а не на резон (“три пута више на осам пута мањој површини”).
Да пробаш поново, избегавајући ове три клопке.
Стамбене заједнице нису имуне на лошу политику.Ovo je poruka sa grupe stambene zajednice.
Sto se mene tice moraju da rese problem infrastrukture i parkinga.
Sad se koristi linijski park kao linijski parking, najvise zbog kdistrikta. Moraju da obezbede parking za posetioce. Vec sad je vikendom parking ispred sc 25 maj prenatrpan.
Plus celo naselje inace ima problem sa parkingom, sto bi takodje bilo lepo resiti.