Šta je novo?

Dijagram mreže autoputeva u Srbiji

1711262700295.png

Ako je ovo potpuno pogrešno, a jeste, šta je sve još pogrešno na ovoj karti?

Pozdrav dobri ljudi, ne znam da li je ovo tema na kojoj bih trebao pisati ali ajde ovaj put mi oprostite ako nije :)
Dok sam gledao kartu regionalnog prostornog plana APV, naišao sam na ovu trasu od Bogojeva do Vrbasa.
Mene zanima, da li postoje bilo kakve informacije o ovoj trasi?

1729378359938.png

Ништа што би упућивало да ће се то у скорије време и реализовати.
За гранични прелаз Богојево постоји и пројекат (стварни гранични прелаз а не она привремено-трајна импровизација и брука) али ствари стоје у месту.

Да ли неко има линк ка овој мапи аутопутева и брзих путева (трећа мапа на слици)?
Слику сам скинуо са овог линка: https://kossev.info/kosovo-online-n...nje-mitrovica-sada-ukoliko-pristina-ne-ometa/
Pogledajte prilog 220660
Na ovoj slici koliko vidim osim brzog puta Nova Varoš - Duga Poljana nalazi se i brzi put Duga Poljana - Novi Pazar koji do sada niko od zvaničnika nije pominjao.

Ovo je najdetaljnija i najažurnija mapa autoputeva i brzih saobraćajnica koju sam do sada uspeo da nadjem. Trebalo bi da je od novembra ove godine, jer je Vučić koristio u obraćanju javnosti ovog meseca.
Ukupno izgrađeno autoputeva i brzih saobraćajnica: 1064 km
U izgradnji: 628 km (ne računam obilaznice oko Gornjeg Milanovca i Užica)
Planirano: 855 km (ne racunam dvotračne puteve na spisku)

To je ukupno 2547 km
1064/2547 = 41.77 % urađeno do sada, a do kraja godine procenat će biti oko 46.4 % ako se otvori oko 120 km saobraćajnica
SrbijaPutevi Najdetaljnija slika.jpg

2547 km na teritoriji od 77474 km2 je zaista impresivna mreža. Ne znam za koliko godina možemo očekivati 100% realizacije ove mape.

Рачунао сам да ће од следеће године да остане да се уради око 1363 км аутопутева и брзих саобраћајница. Од тога је око 552 км аутопутева и 811 км брзих саобраћајница. Ако рачунамо да се гледано по километру брзе саобраћајнице граде брже од аутопутева, математика каже да ако се ради 25-30 км аутопутева просечно годишње и око 40 км брзих саобраћајница требаће 20 година да се све планирано изгради. Значи 2045 може да буде неки реалан рок (ал' не мора да значи)

Ovo je najdetaljnija i najažurnija mapa autoputeva i brzih saobraćajnica koju sam do sada uspeo da nadjem. Trebalo bi da je od novembra ove godine, jer je Vučić koristio u obraćanju javnosti ovog meseca.
Ukupno izgrađeno autoputeva i brzih saobraćajnica: 1064 km
U izgradnji: 628 km (ne računam obilaznice oko Gornjeg Milanovca i Užica)
Planirano: 855 km (ne racunam dvotračne puteve na spisku)

To je ukupno 2547 km
1064/2547 = 41.77 % urađeno do sada, a do kraja godine procenat će biti oko 46.4 % ako se otvori oko 120 km saobraćajnica
Pogledajte prilog 221077

Odlična mapa.

Ima još par pravaca, koji su po meni jako bitni, a ostaju nepokriveni:

1. Šabac - Valjevo - Kosjerić - Požega
2. Valjevo - Loznica
3. Zaječar - Niš
4. Zrenjanin - Vršac.
5. Ostružnica - Obrenovac - Šabac.

Sve navedeno da bude unapređeno na nivo motoputa.

Odlična mapa.

Ima još par pravaca, koji su po meni jako bitni, a ostaju nepokriveni:

1. Šabac - Valjevo - Kosjerić - Požega
2. Valjevo - Loznica
3. Zaječar - Niš
4. Zrenjanin - Vršac.
5. Ostružnica - Obrenovac - Šabac.

Sve navedeno da bude unapređeno na nivo motoputa.
Dodao bih i pravac Kikinda - Subotica.

Vrh