Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

Kinezi su zbog tog pada i napustili politiku jednog/dva deteta. Međutim umesto da im skoči natalitet on i dalje pada što je imalo za rezultat da ih Indija pretekne kao najmnogoljudnija zemlja sveta sa, čini mi se, 1.3 milijardom stanovnika.
Neverovatno je da ukupan broj stanovnika Indije i dalje raste ubrzano, izgleda je uvek tako tamo gde se najgore zivi.
The population of India in 2024 was 1,441,719,852, a 0.92% increase from 2023. The population of India in 2023 was 1,428,627,663, a 0.81% increase from 2022. The population of India in 2022 was 1,417,173,173, a 0.68% increase from 2021.

broj novorodjenih pada. Sasvim logicno za zemlju koja ima najgoru vlast na svetu.

Има ту више утицаја. Умиру веће генерације, а одлив становништва је константан од 50их година.

Ne uspeva ni Madjarima

GlRGeumXsAAHZIx

И код њих креће умирање велилих послератних генерација.

U zadnje vreme sam gledao i čitao nekolicinu videa i članaka na ovu temu opadajućeg nataliteta širom sveta, i lupetanja i kuknjave vlasti, država i kompanija zbog toga. Komentari su naravno razni ali oni na okoje sam najčešće naletao, i koji bi imali najviše pluseva i deljenja bi glasili otprilike "Vukovi se bune što se ovce sve manje množe".

Od Amerike do Kine i od Rusije do Južne Amerike, primetan je ogroman jaz između kmetova i vladajućih slojeva po ovom pitanju. Vlada potpuno slepilo vladajućeg sloja prema ekononskim okolnostima u kojima svi danas živimo, a na sve to dodatno potpiruju mržnju među kmetovima, pa čak i inat, time što banalizuju celu problematiku a sve bez dece nazivaju lenjim i sebičnim. Na stranu ko je tu u pravu (ja svakako znam ko jeste), ali neće taj problem da krene da se rešava po svetu dok vladajući sloj ne krene da se stavlja u cipele kmetova i da ih malo bolje razume. Ali pošto ceo sveg klizi ka plutokratiji, distopiji i neofeudalizmu, sumnjam da će se to desiti i jaz će vremenom biti sve veći. Ali eto, to sam samo hteo da kažem, da pratim ovu temu i na svetskom internetu i da je sve veći gnev kmetova i sve veći otpor prema suludim deluzionim idejama i izjavama država i moćnika.

Screenshot_20250306-021710~2.png

Screenshot_20250306-021721~2.png

U zadnje vreme sam gledao i čitao nekolicinu videa i članaka na ovu temu opadajućeg nataliteta širom sveta, i lupetanja i kuknjave vlasti, država i kompanija zbog toga. Komentari su naravno razni ali oni na okoje sam najčešće naletao, i koji bi imali najviše pluseva i deljenja bi glasili otprilike "Vukovi se bune što se ovce sve manje množe".

Od Amerike do Kine i od Rusije do Južne Amerike, primetan je ogroman jaz između kmetova i vladajućih slojeva po ovom pitanju. Vlada potpuno slepilo vladajućeg sloja prema ekononskim okolnostima u kojima svi danas živimo, a na sve to dodatno potpiruju mržnju među kmetovima, pa čak i inat, time što banalizuju celu problematiku a sve bez dece nazivaju lenjim i sebičnim. Na stranu ko je tu u pravu (ja svakako znam ko jeste), ali neće taj problem da krene da se rešava po svetu dok vladajući sloj ne krene da se stavlja u cipele kmetova i da ih malo bolje razume. Ali pošto ceo sveg klizi ka plutokratiji, distopiji i neofeudalizmu, sumnjam da će se to desiti i jaz će vremenom biti sve veći. Ali eto, to sam samo hteo da kažem, da pratim ovu temu i na svetskom internetu i da je sve veći gnev kmetova i sve veći otpor prema suludim deluzionim idejama i izjavama država i moćnika.

Pogledajte prilog 231390
Pogledajte prilog 231391
Ovaj post Bendera gađa suštinu. MIsleći, da ga tako nazovem, deo čovečenstva počinje da razmišlja na ovaj način. NEće da njihovo nasledstvo bude topsvsko meso za ratove, da budu radnici i potrošači za fabrike koje poseduju pripadnici vladajuće klase. Naravno da će ljudi u Africi i centralnoj aziji više da se rukovode svojim instiktima i neće previše da mozgaju oko toga koliko će dece da imaju.
Možda je, između ostalog, cilj da se preko društvenih mreža. kmetovi što više otupe

Vrh