Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

Дају нам делић БДП-а, а и немешање не може да остане трајно - дабоме, код породица које трајно остану - јер деца увелико иду у основну школу овде.

А иначе је тачно да се невероватно тешко социјализујемо с Русима.

Razlike nisu velike izmedju nas i Rusa kao npr izmedju Austrijanca i nekog sa Bliskog istoka.

Drugo, ovde je drugacija migracija, kao sto sam napomenuo, dolaze kulturniji, obrazovaniji i bogatiji migranti, tako da ne mogu se oni prilagodjavati nasem mentalitetu koji je destruktivan po te tri stvari :)

Rusi su uvek paranoicni bili i zatvoreni za druge narode, tesko se uklapaju za razliku od nas kameleona. Kod njih policija ima pravo da te zaustavi i pregleda sve u telefonu, ako bilo sta lose pises protiv vlasti ides u tvorza. KGB fazoni su zivi i dalje, hapse ljude koji daju izjave protiv vlasti za televiziju opusteno. Pa otuda vakjda paranoja. Radio sam s njima i ziveo s njima (nazalost), veoma cudan narod ultra ogranicenog pogleda na svet ne znam kako drugacije da opisem. S drugim narodima nikakvih problema ni neprijatnosti nisam imao

Naseg coveka bilo gde da bacis na planeti vrlo brzo (ako sam zeli) postaje deo zajednice, ima izuzetaka uvek naravno

Poslednja izmena:
Rusi su uvek paranoicni bili i zatvoreni za druge narode, tesko se uklapaju za razliku od nas kameleona. Naseg coveka bilo gde da bacis na planeti vrlo brzo (ako sam zeli) postaje deo zajednice

Meni je jedan rus objasnio kako su zapadnjaci kao visnja, meki i super i onda naletis na kosticu, a da su rusi kao orah, tvrdi dok se ne opuste... i jeste tako

Totalna laz! I ja sam ziveo u Moskvi, ne lupaj molim te
hoćeš reći da se rusi isto provode kao i naši ljudi? Apsolutno sve vole da rade kao i srbi?
Srbima je sve da odu do kladze, na pljugu i kaficu da se ispričaju.
Ako uzmemo prosečnu mladu devojku
Srpkinje će kafenisati 3 sata uz cigaru, a ruskinja će ići na neke joge, (zanjatija), crtanje i slično...
Ovo je samo jedan od primera. Rus sigurno ne voli da izadje napolje u kafanu i da samo sluša muziku uz cigare i piće. Oni će pre kupiti i sedeti kući i piti...
Ne znam dal postoji jedna zajednička osobina i stvar u kojoj smo isti.

hoćeš reći da se rusi isto provode kao i naši ljudi? Apsolutno sve vole da rade kao i srbi?
Srbima je sve da odu do kladze, na pljugu i kaficu da se ispričaju.
Ako uzmemo prosečnu mladu devojku
Srpkinje će kafenisati 3 sata uz cigaru, a ruskinja će ići na neke joge, (zanjatija), crtanje i slično...
Ovo je samo jedan od primera. Rus sigurno ne voli da izadje napolje u kafanu i da samo sluša muziku uz cigare i piće. Oni će pre kupiti i sedeti kući i piti...
Ne znam dal postoji jedna zajednička osobina i stvar u kojoj smo isti.

Pa uporedi i skontaj sta je bolje. Nebitan je vise "mentalitet" vec koje drustvo je naprednije i produktivnije. Posle zasto nam je drzava takva. To je i tema ove stranice, dobrobiti migracije Rusa

Meni vise prijaju Ukrajinke nego Ruskinje. Mekse su mnogo, na lebac da ih mazes. Ruski mentalitet je pretezak za nas balkance.
Slazem se. Ukrajinci i ukrajinke koje sam upoznao su mnogo blizi nama, mozes lepo da razgovaras s njima, imaju normalan pogled na svet a ne "svi su protiv mene i mrze me" mentalitet. Takodje Rus te svo vreme analizira dok pricate sto je veoma bizarno iskustvo nema opustenosti nikad. Mozda dok pijes s njima ne bih znao

Poslednja izmena:
Pa uporedi i skontaj sta je bolje. Nebitan je vise "mentalitet" vec koje drustvo je naprednije i produktivnije. Posle zasto nam je drzava takva. To je i tema ove stranice, dobrobiti migracije Rusa
Pa naravno, ne pričam o tome šta je bolje već da smo totalno različiti i da se nikad nećemo uklopiti. Mi nikad nećemo raditi stvari kao oni, a oni nikad neće se uklopiti u naše društvo. JA tokom svojih 5 godina života u Ukrajini nisam ttražio srbe da se sa njima družim već sam se uklopio u društvo Ukrajinaca. To je razlika izmedju rusa i nas. Oni se nikad ne uklapaju u društvo zemlje gde su

Uklopice se, jer u BG postoje mesta i stvari koje su interesantne i njima i nama. Sve je to individualno, ne mozemo tako posmatrati

Потцењује се утицај географије и климе, а прецењује се утицај религије и сродности језика.
Многи су се љутили на форуму када сам писао да су руси на вишем нивоу техничке културе, односа према баштини, колективне свести и стила живота. Једине сличности су нам алкохолизам и коруптивност.

Rusi su skrtice nevidjene, sebicnjaci. Kome su slicni po tom pitanju?

Ali kad cujem "nece se uklopiti" ! U kafenisanje, pusenje i sedenje po ceo dan na kafici i pricanju o politici, losem braki i sl. hahah.... pa ja se za 30 GODINA zivota nisam uklopio u sve to , sto bi stranci jbt. To nase sto ste nabrojali nije mentalitet vec jedna kolektivna depresija

Moji su malo juznije. Volimo popit i zagalamit, posmrkat nekad i zene poje*bat. :) Sta treba vise, kome treba votka i proracunatost. Jednom se zivi

Vrh