Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

To je već malo stereotipno. Primer : u liberalnoj americi postoji veoma jak pokret protis abortusa. U kini je dozvoljen iako se smatra da nije liberalna država. Rusija ima možda najveći broj abortusa. Uzeo sam samo ovaj primer, stvari su komplikovane

Licno bih vise voleo da primimo muslimane koji nisu LGBT iz Sirije, Libana, Palestine, žene pogotovo. Imamo puno neoženjenih muškaraca od 40 i više godina u provinciji. Oni su nam najvažniji, a ne ruski LGBT. Trenutno naši idu po Albanijama i kupuju mlade i dovode ih u svoj rodni kraj. Zdrave, krupne, čile, spremne za rađanje. Pun pogodak.

Nisi me razumeo, nisam rekao da treba Lgbt da dolaze samo vec da se uvede zakon kako bi olaksao mnogima da dodju jos.

Znam nase koji su sklapali istopolne zajednice po Becu, a bukvalno su drugari a cak neki i dalji rodjaci

To mi je poznato. Nista novo. U Spaniji isto.
Sestra od tetke mi se u Americi 1994.udala za drugara - pravog gejovca, dobila pasos, zavrsila posao pa se 1999.udala za naseg coveka i dobila sinove.
To je fingiranje brakova radi papira.

Nama ne trebaju sigurno gejovci iz uvoza, imamo vec dovoljno svojih problema. Kvalitet, a ne kvantitet.

U svakom slucaju ovo doseljavanje najproduktuvnijeg, fertilnog dela populacije iste religije je blagoslov za nas. Ti koji ostanu a bice ih ne mali broj, ce vremenom postati Srbi, odnosno njihova deca. Znam dosta takvih primera direktno iz ruske skole u Beogradu. Nisu oni arapski muslimani pa da ne mogu da se asimiliraju u lokalnu kulturu. Jos jedan bonus je sto se ne vrsi getoizacija, nego ih ima svuda po gradu.
Ne mislim da je bilo kom Rusu cilj ni zelja da trajno ostanu ovde. Cim im se otvori nova prilika eto njih drugde, verujem da im je ipak cilj zapadna evropa i verujem da vecina radi na tome da ode dalje. Pola njih ce se vratiti u Rusiju kad se zavrsi rat ili umre Putin sta god dodje prvo, pa makar to bilo za 10-15 godina.

Zapadne: licna sloboda, licna imovina, individualizam, pravna drzava, smenjivost vlasti... sve ono od cega prosecni Milojko cvika.
Istocne: kolektivizam (tzv. sabornost), istocnjacka despotija, puzavost prema jacima a ugnjetavanje slabijih, tretiranje ljudi i sopstvenih i tudjih kao da su obicna brojka itd..... sve ono sto prosecni Milojko obozava.

То није просторна већ временска подела будући да су све западне земље пре 200 година биле колективистичке, недемократске, хијерархијске итд. Све индивидуалистичке вредности и слободе на западу су само израз развијене тржишне економије која се на то ослања, "источне" земље које помињеш су до јуче биле у феудализму а у великој мери су и даље. Што ће рећи да у том смислу исток каска за западом пар векова а не да је то нека суштинска, непремостива културна (или не дај боже генетска) разлика. Французи су и даље падали ничице пред својим сунчаним владаром у време када се у Европи већ пушило и пила јутарња кафа

Мада и тврдња да је у питању "вековна" разлика наводи на погрешан закључак да ће проћи векови док исток не дође у исту тачку, исток сустиже запад по питању индивидуализма и демократије далеко брже него што се она самостално развила на западу. До те мере да не бих чак ни тврдио да су на истоку у овом миленијуму деспоти (част корејским изузецима) већ класични популисти какве су неке западне земље имале до пре 70 година. Путин данас не би могао да влада као Стаљин ништа више него што би Урсула фон дер Лајен могла да глуми Леополда

Западна Европа гледа да им скроз затвори врата. Одавно гледају на русе нпр. по Балтичким ССР и у Немачкој као на проблем.
Једна занимљивост је да су ови нови руски емигранти донели нови ниво технолошке еманципације и неке ствари које би смо пре приписали западњацима.

То није просторна већ временска подела будући да су све западне земље пре 200 година биле колективистичке, недемократске, хијерархијске итд.
Ali one evoluiraju. Menjaju se. Ne ostaju iste.
Belgija u doba ludaka leopolda II i ova sada Belgija su dva univerzuma. Nemačku, prevaspitanu nakon 1945. (uz delimični izuzetak bivšeg DDR-a) da ne pominjem.

А нису им спорна браћа са блиског истока? То је једно велико лицемерје.
Што се тиче еволуције, ево Кина нпр. до пре 30-40 година је доживљавана као земља сиромашних бициклиста у гуменим патимама, а сада је њихов технолошки ниво појам за нас на сваком нивоу.

Што се тиче еволуције, ево Кина нпр. до пре 30-40 година је доживљавана као земља сиромашних бициклиста у гуменим патимама, а сада је њихов технолошки ниво појам за нас на сваком нивоу.
Tehnološki i ekonomski razvoj =/= društveni razvoj. Najbolji primeri - UAE, Katar, KSA i slične neo-despotije.

Опет технологија је предуслов за еманципацију друштва из које произилази друштвени развој.
Нпр. тачно се види утицај индустријске револуције и изостанка исте у многим деловима света.

Опет технологија је предуслов за еманципацију друштва из које произилази друштвени развој.
Нпр. тачно се види утицај индустријске револуције и изостанка исте у многим деловима света.
Kalifati i sultanati se neće emancipovati ni u 31. veku.

Богами гледао сам нека демографска испитивања, арапски свет је прешао са бројнијих породица на мање, неки тренд који смо ми имали на преласку из 40их у 60те. Плус велики утицај интернет масмедија на грађанство.
Мада евроатлантисти одржавају те недемократске монархије из страха од напретка у том делу света.

Мада евроатлантисти одржавају те недемократске монархије из страха од напретка у том делу света.
Trebaju im samo zbog nafte , inače bi ih tretirali kao smrdljiv sir, odnosno kao Eritreju, Kirgiziju, Zimbabve i slično.

Развијенима требају неразвијени да би се видело да су они развијени.

I tolerancija ima svoje granice. Jer retko ko želi da mu se ponove Driss Oukabiri i slični teroristički ludaci.
Mislim da su u Evropi već dodirnuli granice tolerancije. Vidi se da neki narodi ne mogu ili neće da se integrišu i da menjaju svoje navike. Letos sam pričao sa nekim momkom iz Makedonije, kaže u Austriji je postalo nepodnošljivo, "došla su plemena". I on kao imigrant oseća da je ugrožen.
Mada ne vidim kako će da reše "problem". Desne partije se pokazuju kao prevara. Meloni ne može ništa da reši, već dve godine se obrću oko svog repa. Švedska isto tako, ali hajte desnica tamo ima drugčije značenje. Orban ima sreće što niko neće da živi u Madjarskoj, ona je tranzitna zemlja. JOš bolji je primer Poljske - glasni u narativu protiv emigracije, ali ispod radara se useljava radna snaga iz Kube, Južne amerike, Ukrajine, Indije, pa i sa bliskog Istoka. UK ima više imigranata posle Brexita nego pre.
Vilders, AfD, Le Pen, i ostali će samo da prigrabe vlast, napune džepove i opet ništa. Mi sa Balkana barem to znamo.

Irci pokazuju Evropi put. Doci ce trenutak kada ce se bes domace populacije obrusiti na strance.
MIgranti su su samo instrument briselskih fasista i kapitala kojim se vrsi pritisak na domace stanovnistvo.

У Даблину у близини замка у последњих 30 минута дошло је до обновљених сукоба између демонстраната и полиције, преноси ББЦ. Претходно су окупљени на улицама запалили аутобус, и више возила, али и мигранти који су пљачкали више продавница трговине користећи ситуацију.

dablin1.jpg

Ne vidim koji je to put. Imigranti se mere miliioniima, to su već druge i treće generacije. Ko može njih da istera? Opet logori? Madagaskar?

Ja i dalje ne razumem nase koji se zale i protive dolaskom Rusa u sred krize migracija u Evropi. Covece dobili smo bele visoko obrazovane ljude koji su i od nas samih daleko svesniji kulture, obrazovanja... a pre svega vece kupovne moci

То је шири проблем погрешне стамбене политике где је све препуштено тржишту.
Шта би фалило нпр. Максију, пошти, клиничком центру, ГСПу, ЕПСу, универзитету, школама и сл. да изграде зграде за своје раднике, или да направе стамбене колоније са кућама.

Ja i dalje ne razumem nase koji se zale i protive dolaskom Rusa u sred krize migracija u Evropi. Covece dobili smo bele visoko obrazovane ljude koji su i od nas samih daleko svesniji kulture, obrazovanja... a pre svega vece kupovne moci
I šta nam oni daju? Rade za zapad, ili rade za sebe. Totalno se razlikuju od nas i od našeg mentaliteta. Druže se medjusobno i ne žele da se malo više upuste u naš mentalitet. Drže se samo svojih...

Vrh