[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887566#p887566:24q7qqzd je napisao(la):
Dzigi Bau » Pet Okt 08, 2021 2:36 pm[/url]":24q7qqzd]
можда ми нећемо дочекати, али тај рат је као што сам већ написао неизбежан због сулуде, сумануте и самоубилачке мигрантске мулти култи политике данашње европске политичке елите, многима ово данас звучи смешно и немогуће, али историја је учитељица живота,
Apsolutno se slazem.
Liberalni talibani i multikulturalisti napadaju ovaj stav videci u njemu neki nacizam, rasizam itd.
Nista dalje od toga!
Problem je cisto u nacinu kako dve kulture dele zajednicke resurse.
Npr, ako koljete svinju stanu (u kadi, kao sto su neki nasi ljudi jos 70-ih radili u Nemackoj), domaca populacija to ne smatra dobrim, skicanje itd.
Dolazi do sukobam neprijateljstva. Vi trosite prostor sa njima na jedna nacin, a oni hoce na drugi nacin.
Ili, primer coveka iz Bosne koji je "pekao kahvu" u kuci, pa je kroz ventilaciju miris odlazio kod komsija Holandjana i one se bunili itd....
Npr, studentkinja iz ruralne Srbije dodje u Beograd u stud. don i poliva tapison vodom i cisti ga metlom, kao sto bi cistila dvoriste. Nije ona losa, ima higijenske navike, ali odrasla je u jednoj kulturi koja je totalno nekompatibilna s amestom u kome sada zivi.
Ili, nasi ljudi koji smatraju da je uzasno sto Nemci/Danci/Holandjani idu rano na spavanje, pa su ulice prazne u pola jedanaest radnim danomi to imje tako odvratno.
Kulture su donekle kompatibilne, neke vise, neke manje.
Ako postoji dovoljan broj pripadnika jedne kulture dolazi do neminovnog sukoba.
Kapital i ocevi Otvorenog drustva ponadali su se da ce napraviti svuda "melting pot", ali ta prica je neuspela, cak i u USA. Oni su pokusali da ljudsku rasu potpuno podrede Kapitalu tako sto cem oduzeti bilo kakav identitet i napraviti potrosace od njih.
Na srecu nije uspelo.
Tuzno je da domace stanovnistvo u Srbiji ne zeli da pomogne Romima da izadju iz nehigijsnkih naselja, cak iako oni tamo spaljuju akblove i truju sve redom. Urbani Beogard vise voli migrante (jer to je fensi) koji ne poznaju ni gard niti znaju nas jezik.
Zeleti da migranti odu odakle su dosli je u stvari dobro za same migrante.
Oni sto me razjedalo dok sam ziveo kao migrant u drugoj zemlji je upravo taj kukaviclukk koji sam prebacivao samom sebi.
Nista nisam bio ucinio da ljudi kao Seselj, MIlosevic ili Vucic zauvek ostanu da djubristu istorije, nego sam bio pobegao od njih.