A zašto misliš da si jedini koji ovde čita nešto sa čime se ne slaže toliko da ga to šokira? Pa i ja na istom ovom mestu nekad, na građevinskim temama, čitam npr hvalospeve i odbrane za ljude koji svesno varaju druge, ili zagorčavaju život svima oko sebe, i šokiram se, i pišem zašto to ne valja i kuda to vodi, pa eto... To opstaje pa opstaje. Napišem šta imam na to i idem dalje. Istina, reagujem kad me uvuku u raspravu ili citiraju. Ali nekad i samo ostane na tome da jedan napiše kako brani i hvali hohštaplere, ja napišem kako se gnušam toga i zašto to ne valja i vodi nas sve u propast, i... ode svako dalje. Nisi ti jedini koji se nekad tako oseti ovde.
A imao si ti prilike da u mojim postovima, pored rasprava i neslaganja sa tobom, pročitaš i nešto u čemu se potpuno slažemo. Čak i postove gde otvoreno i jasno to kažem, da se slažem. Ali si naravno to izignorisao. Jer teško je praviti publiku, spektakl i biti u centru pažnje kada nema materijala za svađu. A i zašto bi ti uletao u teme kada treba npr nekome da se objasni zašto nije normalno da dođe hohštapler i da napravi ljudima betonsku zidinu ispred prozora. Tebe to ne interesuje. Jer za to treba neki napor, neko znanje, neko baratanje informacijama i neka istrajnost. Lakše je patrolirati po konstantno osetljivim temama, i gde su nadležni na tvojoj strani, i tu dobacivati i vrteti se sa istim ljudima oko istih stvari.
A najcrnje od svega je što tebi kao osobi, i tvom društvu, i tvojoj državi, mnogo veću štetu čine ovi gore za koje kažem da ih neki forumaši brane i hvale... nego najzadrtiji članovi ovog foruma po pitanju bilo koje teme. Primera radi, više zla će tebi naneti i više će na tebe sutra loše uticati neko ko nabija zgradurinu u tesnoj ulici i potplaćuje Grad da mu to dozvoli, pa ceo kraj grada pretvara u večitu gužvu i haos... nego npr neko s foruma ko od početka epidemije nijednom nije stavio masku u prevozu. Pa ipak, na ove druge kidišeš non stop (naravno, na svoj prefinjeni način). A ove prve nikad nisi ni pomenuo.