Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

To kažeš iz nekog direktnog kontakta sa ljudima iz tog podneblja, ili se samo mnogo čitao Dejan Lučić?

Ma Miša Vacić i Goran Davidović mu isprali mozak. Tj. isprali nam.

A Dejan Lučić je lektira. Ja to svako veče pročitam pred spavanje. Obnavljam tako, po više puta iste knjige, da utvrdim gradivo i isperem si mozak.
E da... od skora sam krenuo da čitam i Jovana Deretića, da mu odam poštu. A predavanja Aleksa Džonsa redovno slušam dok putujem prevozom.

Ta nemojte mi stavljati reči u usta, mladiću. On je spomenut specifično zbog svojih paranoidnih fiksacija na islam. Ja sam postavio pitanje, s obzirom da papagajsku prirodu tih islamofobičnih argumenata, korisnik je mogao da racionalizuje svoju islamofobiju i iz gomile drugih "izvora". Lučić je samo statistički najverovatniji izvor. I naravno, tebe niko nije spomenuo, pa si uspeo da napišeš još jedan u moru "ja ja ja" postova.
69093_dejan-lucic1_f.jpg

Zašto, pa vi to nama radite non stop...

Sem toga, šta misliš, kako se postaje ''ekspert'' u nečemu, kako Chiko i vi ostali iz ekipe volite da etiketirate i ismevate svakog ko se ne slaže s vama u nečemu.

Čitanje, čitanje i samo čitanje. Naravno, od pravih izvora. Ja na primer nikad nisam video arapina u životu, niti bio u njihovim zemljama. Nikad nisam imao kontakt sa njima. Sve što znam o njima, znam na osnovu Lučićevih, Vacićevih i Davidovićevih akademskih dela.

Isto tako, sumnjam da bi te hiljade pripadnika drugih nasumičnih nacija isto bile dobrodošle. Kinez bi pojeo neku čudnu životinju, Vijetnamac kuvao smrdljivo bilje, Paragvajci bi svirali čudne instrumente, i odmah bi se okrenula priča. Što neko reče, ipak su to drugačiji običaji, ne možemo da imamo to da razvodnjava našu tradiciju i belu rasu. Samo roštilj i patrijarhat bato!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861212#p861212:2r3wxu9h je napisao(la):
DanMrmota » Uto Jun 29, 2021 9:34 pm[/url]":2r3wxu9h] I naravno, tebe niko nije spomenuo, pa si uspeo da napišeš još jedan u moru "ja ja ja" postova.
Pa ja znam da je samo pitanje trenutka kada ćeš se ti zakačiti na neki moj post, da li ovde ili na bilo kojoj drugoj temi. Pa ti izlazim u susret i sam se javljam, i sam se ''deklarišem'' kao sve ono što bi ti da mi nalepiš, da nam obojici uštedim vreme i napor. :sesir:

Mislim, brine tvoja potreba da se ubaciš u svaku diskusiju lično. Možda malo preozbiljno shvataš forum u globalu?

Pa znam da bi bilo idealno da svi klimamo glavom i da se slažemo, ali neke stvari ovde su tako blatantno glupe i neprihvatljive da ne možeš da pustiš ostatak sveta da misli da je to slika ovog foruma. A svega sam se načitao ovde... od otvaranja kafića da se rađaju deca, pa do sortiranja nacija po tome koja može da uđe u Srbiju (samo da nije islam!), pa Kurona rajh... Prosto, možda ste u većini, al' to ne znači da ste u pravu. Ovo je, u globalu, forum matorih muškaraca, i to se tačno vidi. Ne očekujem zaista da se mnogo empatiše sa manjinama jer jednostavno niste u manjini, nego držite sve poluge.

Svako ko živi u strahu od migrantske invazije na Srbiju... je paranoidni shizofrenik. Oni nemaju (i dalje) interes da žive ovde. Naravno, vidim jednu potencijalnu stvar koja može učiniti Srbiju vrlo poželjnom, a to je uticaj klimatskih promena i manjak vode koji polako ali sigurno dolazi. Uslovi života postaće do te mere neizdrživi da će pristati da žive bilo gde.

A zašto misliš da si jedini koji ovde čita nešto sa čime se ne slaže toliko da ga to šokira? Pa i ja na istom ovom mestu nekad, na građevinskim temama, čitam npr hvalospeve i odbrane za ljude koji svesno varaju druge, ili zagorčavaju život svima oko sebe, i šokiram se, i pišem zašto to ne valja i kuda to vodi, pa eto... To opstaje pa opstaje. Napišem šta imam na to i idem dalje. Istina, reagujem kad me uvuku u raspravu ili citiraju. Ali nekad i samo ostane na tome da jedan napiše kako brani i hvali hohštaplere, ja napišem kako se gnušam toga i zašto to ne valja i vodi nas sve u propast, i... ode svako dalje. Nisi ti jedini koji se nekad tako oseti ovde.

A imao si ti prilike da u mojim postovima, pored rasprava i neslaganja sa tobom, pročitaš i nešto u čemu se potpuno slažemo. Čak i postove gde otvoreno i jasno to kažem, da se slažem. Ali si naravno to izignorisao. Jer teško je praviti publiku, spektakl i biti u centru pažnje kada nema materijala za svađu. A i zašto bi ti uletao u teme kada treba npr nekome da se objasni zašto nije normalno da dođe hohštapler i da napravi ljudima betonsku zidinu ispred prozora. Tebe to ne interesuje. Jer za to treba neki napor, neko znanje, neko baratanje informacijama i neka istrajnost. Lakše je patrolirati po konstantno osetljivim temama, i gde su nadležni na tvojoj strani, i tu dobacivati i vrteti se sa istim ljudima oko istih stvari.

A najcrnje od svega je što tebi kao osobi, i tvom društvu, i tvojoj državi, mnogo veću štetu čine ovi gore za koje kažem da ih neki forumaši brane i hvale... nego najzadrtiji članovi ovog foruma po pitanju bilo koje teme. Primera radi, više zla će tebi naneti i više će na tebe sutra loše uticati neko ko nabija zgradurinu u tesnoj ulici i potplaćuje Grad da mu to dozvoli, pa ceo kraj grada pretvara u večitu gužvu i haos... nego npr neko s foruma ko od početka epidemije nijednom nije stavio masku u prevozu. Pa ipak, na ove druge kidišeš non stop (naravno, na svoj prefinjeni način). A ove prve nikad nisi ni pomenuo.

I ja se apsolutno slažem s tobom u nekim stvarima koje pročitam. Reagujem na one s kojima se ne slažem, i to je tako.
Ne mogu da komentarišem stvari na temu građevine, urbanizma i arhitekture, na ovom forumu sam se nacrtao upravo da bih naučio nešto minimalno o tome. Zato ne komentarišem. Ali da, ako želiš eksplicitno da kažem, jasno je da je to nehumano raditi, i nisam ljubitelj kanjonizacije i trenutnog urbanističkog raspada koji nam se dešava pred očima. Društvene i političke teme su svima bliske jer svi živimo u društvu, a manjinski problemi su mi lično bliski. Ne volim dehumanizujuć način na koji se nekad piše o njima...

Ok, pošteno, imaću to u vidu.

Samo... onda nekad daj to do znanja. Istupi s nekim mišljenjem o svemu tome. Pohvalno je kad čovek ne želi da ulazi u nešto u šta smatra da ne zna dovoljno (obratiti pažnju, rekoh - smatra da ne zna dovoljno, a možda zapravo i zna mnogo više nego što misli...) Ali primera radi, kad se priča o divljoj gradnji ili pak divljanju investitora, i ti ako vidiš nešto što se kosi sa zdravim razumom i osnovnim ljudskim poštovanjem drugih oko sebe, pa baci brate komentar. Zamahni nekad mačem i po onima koji ti prave favelu od grada. Ne samo meni i drugima poput mene po leđima zato što se ne slažemo u 20 stvari u teoriji, a za to vreme ti neko, u praksi, sa strane uništava grad i još ti nameće ideju da treba da budeš prezahvalan divljacima i bahatima što ti otimaju grad, grad koji ti plaćaš i činiš, i pretvaraju ga u svoj brlog. Zamahni malo mačem i na njih ponekad.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861207#p861207:1e4mcg9n je napisao(la):
DanMrmota » Uto Jun 29, 2021 9:19 pm[/url]":1e4mcg9n]To kažeš iz nekog direktnog kontakta sa ljudima iz tog podneblja, ili se samo mnogo čitao Dejan Lučić?

Читао сам у Трећем оку.

Јел ми то немамо тему за мигранте? Де бре, заборавио сам шта сам хтео да одговорим после три стране ваших пажљивих-да-никога не увредите постова.
Можемо ли да се вратимо теми?

Slažem se, nije tema bez razloga zakjlučana.

Na ovoj temi je uglavnom sve receno. Glavni fokus je na tome "kako da nas bude vise", odnosno kako stimulisati zene da vise radjaju, sto smatram pogresnim iz vise razloga. Veci problem je to sto stanovnistvo masovno napusta zemlju, od radnika do akademskih gradjana, ali ni tu nema nista novo da se kaze, jer znamo da to zavisi od niza ekonomsko-politickih faktora, sto je, opet, tema za neku drugu pricu.

Ono sto bi me eventualno interesovalo je kolko je i da li je pandemija uticala na stopu rasta nataliteta u Srbiji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=860805#p860805:1o0y28ij je napisao(la):
Žika » Sun Jun 27, 2021 10:20 pm[/url]":1o0y28ij]
Možda u balkanskom kapitaliznu deca su pretnja i trošak u germanskom ima lepih stimulacija + blizu 200 € dečijeg dodatka po detetu. Za ostatak detalja ovih dana.

Jeste, ali je u nekim gradovima poput Berlina muka dobiti vrtić. Bukvalno moraš da platiš agenciju koja ti traži vrtić 500-1500eur i koja za taj novac ne garantuje mesto u vrtiću. Porodiljsko odsustvo je 14 meseci ukoliko ga kombinuju i otac i majka, a način života je takav i kod nemaca i kod nas sa Balkana da ne možemo ostavljati decu babama i dedama, za razliku od npr turaka koji malo drugačije uglavnom.

Ono što jesu prave prednosti u Nemačkoj je infrastruktura prilagodjena majkama sa kolicima i tu nijedno naše mesto nije ni blizu. Kvalitet igrališta, sadržaji u vrtićima i školama...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861281#p861281:2j7k6lio je napisao(la):
Drakche » Сре Јун 30, 2021 8:10 am[/url]":2j7k6lio]Na ovoj temi je uglavnom sve receno. Glavni fokus je na tome "kako da nas bude vise", odnosno kako stimulisati zene da vise radjaju, sto smatram pogresnim iz vise razloga. Veci problem je to sto stanovnistvo masovno napusta zemlju, od radnika do akademskih gradjana, ali ni tu nema nista novo da se kaze, jer znamo da to zavisi od niza ekonomsko-politickih faktora, sto je, opet, tema za neku drugu pricu.

Ono sto bi me eventualno interesovalo je kolko je i da li je pandemija uticala na stopu rasta nataliteta u Srbiji.

Па где су закључци?

А проблем је комплексан са много конаца које требају да се повуку а да се на замрсе. Нисам сагласан да је већи проблем исељавање, тачно је да је та тема сада актуеална, али је јасно да је тренд везан пре свега са политиком која то подржава. Дакле, политика треба да престане да стимулише исељавање, (а што би, у Србију се слије 3,3 милијарде евра годишње дознака) чистих пара, од који влада убере 20% у првој итерацији кад тај новац крене да се троши. Проблем фертилитета, и наталитета није само од политике зависан, иако политика има знатан удео у проблему. Проблем природног прираштаја је и философски и социолошки и морални и религиозни проблем, те се њему треба приступити са свих тих страна.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861326#p861326:1v5u8f92 je napisao(la):
Прле » Sre Jun 30, 2021 11:58 am[/url]":1v5u8f92]философски и социолошки и морални и религиозни проблем

Religioznima da, nas ostale da ostavite na miru. O moralu isto bolje ne pričajte, sećam se kako ste srdačno branili onog pedofila Pahomija. Ima serija o tome kako biste vi to rešavali religijski. Deca vam služe samo za indoktrinaciju i zlostavljanje, da budu poslušni robovi koji će davati pare po komandi kad im pop uđe u kuću.
HT.jpg

Jedino da se složimo da ste uboli pridev "sociološki", nije loše ni 25% uspešnosti. A to da iseljavanje nije problem ćete videti kad dođe vreme za penziju, pa jedan rez, pa drugi rez, pa potpuni kolaps sistema...

Odvojio si neko vreme da ih proučiš, makar amaterski/u slobodno vreme, pa kažeš tako nešto?

Koliko ljudi ovde uopšte razlikuje sledeće pojmove: 1) religija 2) crkva 3) vera 4) duhovnost ?

A ma koliko vi mrzeli to što Prle kaže, u pravu je. Problem prenaseljenja određenih nacija, kao i njihovih migracija, itekako leži i u religiji.
Kao što npr neki moderni problemi Amerike takođe leže u religiji, koja je oblikovala njihov mentalitet.
Samo što je danas u redu i prihvatljivo, čak poželjno, rafalisati o religijama u Americi odnosno religijama popularnim kod Amera i belaca generalno... a reći bilo šta o bilo kojim drugim automatski povlači Cancel sankcije.

Ne moram da čitam svaku svetu knjigu da bih znao da će sve na papiru propagirati ljubav, mir itd. a onda vidiš materijalizam, tlačenje žena, pozive na rat sa nevernicima, čopor dece ispranih mozgova, vama pokunjenost nama zlodela... Za nekog ko navodno nije mnogo u tim "kulturnim ratovima", jako puno papagajišeš njihova opšta mesta. Iskreno, koju religiju prvu da kritikuješ, ako ne onu s kojom imaš najviše iskustva? Nije ovo Amerika.
A ovaj što bi da rešava religiozno i koristi izraz "bezdetnost" u 2021. godini treba poslednji da se pita.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=861343#p861343:3ssvl0s2 je napisao(la):
DanMrmota » Sre Jun 30, 2021 12:30 pm[/url]":3ssvl0s2]Ne moram da čitam svaku svetu knjigu da bih znao da će sve na papiru propagirati ljubav, mir itd. a onda vidiš materijalizam, tlačenje žena, pozive na rat sa nevernicima, čopor dece ispranih mozgova, vama pokunjenost nama zlodela...
Jel ovde govoriš o Islamu? Pošto se sve ovo savršeno uklapa u njegova načela.
Iskreno, koju religiju prvu da kritikuješ, ako ne onu s kojom imaš najviše iskustva? Nije ovo Amerika.
Pa hrišćanstvo je odavno iskritikovano i napljuvano od A do Š. Šta je sa ostalim religijama? Kad će onda da dođu na proveru?

Usput, u koliko zemalja sa drugim religijama si bio do sad?

Nisam znao da je religija državna stvar, pa da se tako klasifikuje. I Srbija je sekularna... kao što Pahomije nije pedofil. U svim zemljama u kojima sam bio je bilo drugih religija :) A onaj spisak stvari je i hrišćanstvu i u islamu, samo što našim zabrađenima teže ide ovaj deo sa indoktrinacijom sad.
Inače, da li "Cancel" znači da ti neko kaže da nisi u pravu? Pošto za toliko beskonačno puta kanselovanu osobu, i dalje si ovde :)

Vrh