Šta je novo?

Demografija (statistika,analiza,projekcija)

Занимљива је ствар. До доласка " просветитеља" Ћирила и Методија ( црни магови ). Један језик се говорио од Балтика до Егеја. Наравно постојало је и писмо. Зато се и говорило, причај Србски да те цео свет разуме. Сада после хришћанства ( источне и западне верзије, ислама и комунизма ) блискоисточне преваре изворно из јудаизма Није више ни целокпупни слив Мораве у поседу Срба. Стварање " нових " језика и нација типа хрватски, бошњачки, црногорски, македонски, словеначки, бугарски је систематски пласирано од стране Ватикана и ционста са Енглезима. Паралела томе би били од енглеског: амерички, канадски, новозеландски, аустралски, јужноафрички, као и адекватне нације томе. Овај простор је одређен да буде заостао и ресурс за паразите. Поред изузетно богате земље природним условима, сјаним саобраћајним положајем стандард је као у неразвијеним земљама. То није случајно, тако се форсира миграција становништва а преостали држе у страху и безнађу! Када се деси да се свест појединца подигне тада ће доћи и до промене услова овде и до процвата земље!

Ево занимљив видео о Душану Силном

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=R9I9crCs8Vs[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673851#p673851:1y1thb4f je napisao(la):
мајстор » Sub Okt 26, 2019 6:54 pm[/url]":1y1thb4f]Занимљива је ствар. До доласка " просветитеља" Ћирила и Методија ( црни магови ). Један језик се говорио од Балтика до Егеја. Наравно постојало је и писмо. Зато се и говорило, причај Србски да те цео свет разуме. Сада после хришћанства ( источне и западне верзије, ислама и комунизма ) блискоисточне преваре изворно из јудаизма Није више ни целокпупни слив Мораве у поседу Срба. Стварање " нових " језика и нација типа хрватски, бошњачки, црногорски, македонски, словеначки, бугарски је систематски пласирано од стране Ватикана и ционста са Енглезима. Паралела томе би били од енглеског: амерички, канадски, новозеландски, аустралски, јужноафрички, као и адекватне нације томе. Овај простор је одређен да буде заостао и ресурс за паразите. Поред изузетно богате земље природним условима, сјаним саобраћајним положајем стандард је као у неразвијеним земљама. То није случајно, тако се форсира миграција становништва а преостали држе у страху и безнађу! Када се деси да се свест појединца подигне тада ће доћи и до промене услова овде и до процвата земље!

Ne znam koliko je pametno na temu pričati o kojoj pišete u prethodnih par postova. Iza tih reči i tvrdnji treba da stoji autoritet, treba da stane čitava plejada naučnika, da stoji sinteza etimologa, lingvista, istoričara, geografa, etnologa, arheologa, mitologa, geneaologa..., to treba da bude sveslovenski projekat. Mi kao laici iznoseći neke tvrdnje, iako možda u celini istinite, možemo samo ne neki način kompromitovati tu tematiku, tj, alternativnu i zabranjenu istoriju. Zašto? Pa obična pučina to ne razume, ona guta sve što joj se servira. Zato i ovo treba da joj servira autoritet, ne mi laici.

Istoriju su pravo lažirali Grci, nastavio Vatikan, a sa njima Germani (Nemci). Mi smo sa istima kroz istoriju tukli nebrojano bitaka, i svi su nam krvnici bili kroz istoriju, veči n puta od Turaka. I pobedili su nas, ne na bojnom koplju, nego slovima, tj, lažno zapisanim pisanijama i lukavštinom. Čitave lažne istorije naroda, čitavi jezici nastajali su u njihovim kuhinjama, pa i ovaj jezik kojim danas pišem i govorim.
Ali takav kakav je ostao je ovaj živi jezik, ostali su toponimi, nešto knjiga, razni mitovi i običaji u narodima i a u skorije vreme haplogrupe.

Ne mogu da odolim a da se ne nadovežem na vas sa još nekim pikanterijama.

Jedan narod, sa imenom koje danas naravno s namerom označava varvarstvo, destrukciju, uništavanje, Vandali, je 455. g n.e. je sa legitimnim povodom srušio, zapalio i opljačkao Rim. To je bio definitivan kraj Rima. Naravno da nam to nisu nikad oprostili i da su krstaški ratovi protivu Severnih Srba (Lužičana) vođeni sa istom žestinom kao protivu i Arapa, možda i većom.
U prilogu je mapa koju svuda od istorijskih atlasa do googla može naći, iz doba najvećeg Rima. Na sredini (istočna Nemčka, Poljska) stoji Vandi (Lugi). Samo jedni su Vandi, Vendi, Vandali, i samo jedni su Lugi.

Drugo, skorije je pronadjen kovani novac vandalskog kralja Gelimira. Na vikipediji je do pre 2-3 godine pisalo Gelimir, sada svuda od wikipedie do bilo čega drugog, do jednog piše Gelimer (germanizovana varijanta). Na novcu se samom vidi da se ime završava na MIR.
Zašto? Svako ko se bavi iole istorijom zapitao bi se kakav je to germanski vladar sa slovenskim imenom. Danas mnogi istoričari osporavaju germansko poreklo Vandala, i trpaju ih u Slovene, i to je prvo što će pasti.

Treće, nešto i sa wikipedije o Dancima za najbliže komšije Lužičane.

Since the Middle Ages, kings of Denmark were styled "King of Denmark, the Goths and the Wends", the Wends being a group of West Slavs formerly living in Mecklenburg and eastern Holstein in modern Germany. The title "King of the Wends" is translated as vandalorum rex in Latin. The title was shortened to "King of Denmark" in 1972.[81] Starting in 1540, Swedish kings (following Denmark) were styled Suecorum, Gothorum et Vandalorum Rex ("King of the Swedes, Geats, and Wends").[82] Carl XVI Gustaf dropped the title in 1973 and now styles himself simply as "King of Sweden".

Dodao bih još samo odlomak iz jedne od naših najlepših epskih pesama kosovskog ciklus, " Smrt majke Jugovića". Okle je u srpkom jeziku, odnosno kolektivnom sećanju naroda postojao izraz za životinju "lav" i da isti laje (riče), kada smo navodno došli u VI veku kad su lavovi bili pluskvamperfekat na Balkanu.

И више њи девет бојни копља,
На копљима девет соколова,
Око копља девет добри коња,
А поред њи девет љути лава.
Тад' завришта девет добри коња,
И залаја девет љути лава,
А закликта девет соколова;
И ту мајка тврда срца била,
Да од срца сузе не пустила,
Већ узима девет добри коња,
И узима девет љути лава,
И узима девет соколова,
Пак се врати двору бијеломе.
Далеко је снае угледале,
Мало ближе пред њу ишетале,
Закукало девет удовица,
Заплакало девет сиротица,
Завриштало девет добри коња,
Залајало девет љути лава.....

@fraivan Браво, леп додатак, има још ствари које нам Ватикан не може опростити, да не наводим сада. Са друге стране треба прочитати Дагласову доктрину о Словенима и упоредити са ситуацијом. Лепо ће се разумети провођење плана. Да ли ће маса икада схватити...тешко. Као што си лепо приметио потребни су просвећени појединци који имају ауторитет у маси. Проблем је што ДБ такве уцењује, уништава или убија још од 1904-е. Под ДБ мислим на домаће издајнике у спец службама који раде углавном за ционисте, енглезе и језуите!

Zašto na srpskim forumima svaka tema koja iole ima veze sa demografijom mora da se pretvori u pamflet o Dušanovom carstvu, nebeskoj Srbiji, zaveri protiv pravoslavlja, kvazi patriotizmu i sličnim glupostima? Ovo je već treći forum na kome nalećem na takvu pojavu.

Зато што кад се бавиш последицом, дођеш и до узрока!

Sent from my Armor_3 using Tapatalk

Нама је у природи да волимо Слободу, а западу је у природи да поробљава. То су опречни принципи и ми плаћамо цену за то. Они који се предају постају нове нације, јер су поробљени и самим тим прихватљиви. Зато се труде да нас утамане на све могуће начине. Задњих сто година иде им баш добро, а то најбоље говори демографска слика!

Ti si se Bendere, do sad, nebrojeno puta na forumu žalio da tebe i dobre ideje na razne načine sabotiraju Vesić, Vučić i dr. i da sprovode loše i pogrešne, počevši od gušenja saobraćaju u centru, širenju pešačkih zona itd. Dakle, vlada. :D

Žalio si se i da smo kao narod aljkavi, dezorganizovani, glupavi itd. Dakle, Srbi. :D

Doduše, nisi pominjao masone.

Kako to, kako to? :D :kk:

Симпатично...јел то твој став? Занима ме онда које је решење?
Можда ово
[https://youtu.be/hkSzmPnzF-o]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673938#p673938:pb2q4wbr je napisao(la):
Propeler » Sub Okt 26, 2019 11:17 pm[/url]":pb2q4wbr]Ti si se Bendere, do sad, nebrojeno puta na forumu žalio da tebe i dobre ideje na razne načine sabotiraju Vesić, Vučić i dr. i da sprovode loše i pogrešne, počevši od gušenja saobraćaju u centru, širenju pešačkih zona itd. Dakle, vlada. :D

Žalio si se i da smo kao narod aljkavi, dezorganizovani, glupavi itd. Dakle, Srbi. :D

Doduše, nisi pominjao masone.

Kako to, kako to? :D :kk:
Sabotaža je nameran čin onemogućavanja rada ili nanošenja štete nekome. Ja nisam rekao da me Vesić sabotira, već da njegove slepačke ideje i Megatrend brigada oko njega nisu u stanju ništa da urade kako treba. Pa tako ni uređenje pešačkih zona ili rešavanje saobraćajnih problema.
Naši političari ne sabotiraju. Ne ciljano. Oni su uvek ili 1) obične budaletine ili 2) gramziva gamad koja hoće svoj deo.

Ovo o čemu peva Vojko se odnosi na nešto drugo. Na naviku naroda sa Balkana da svaki put kad im nešto ne ide po volji, prvo pomisle da ih neko sabotira. Kao što ovde pršti takav sentiment, da je Srbija jedina zemlja na svetu sa negativnim priraštajem, da je to sve krenulo od 5. oktobra (nikako pre), da je to deo svetske zavere, da je svako ko se usudi da radi napolju izdajnik, itd itd...

Za mene normalna tema o demografiji treba da se bavi pitanjima kao što su kadrovska politika, obrazovanje, medicinska nega i njena pokrivenost, ekonomski parametri, socijalni problemi i fenomeni, i slično što utiče na demografsko stanje nekog društva. Umesto toga, ovakve teme na srpskom delu interneta se uvek pretvore u monologe forumskih Miroljuba Petrovića koji vrte iste priče iznova, i iznova, i iznova...

Послушај мало Београдски синдикат, мани се Војка. :)

Beogradski Sindikat slušam i znam odlično gde im stoje stavovi. Ne vole zapad, ali daleko su od tripovanja da je Vatikan kriv za sve loše što se desi na Balkanu i da je ''obnavljanje Dušanovog carstva'' odgovor na svaki problem koji se pojavi.

Taj Beogradski sindikat između ostalog ima i jedan refren koji kaže
''Ne treba mi BIA da mi kaže da sam pošten, niti radikali da li Srbin sam uopšte''

A imaju i pesme o režimima i njihovim kerovima što pod izgovorom vere ili patriotizma pališe, pljačkaše i ubijaše pa se posle vadiše kako je sve to bilo ''za viši cilj''. I kako su čuvali guzice tako što su otkucavali jedni druge.

Tako da pažljivo sa tim pozivanjem na Beogradski sindikat...

Arčibald Rajs - ''Čujte Srbi, čuvajte se sebe!''

Za početak to savladajte pa onda možemo da idemo dalje u širinu.

Па хајде да мало озбиљније анализирамо, ево навео си кадровску политику. За демографију су битне економија, образовање, култура, религија. Ко поставља министре за ове области? Ко предлаже законе у овим областима? Ко их усваја?

Zašto me pitaš pitanja na koja ćeš ionako sam odgovoriti, sa implikacijom da iza svega toga stoji neki interes spolja sa agendom da uništi Srbiju?
A nikako šačica morona koji samo prate i replikuju šačice morona pre njih, u poslednjih par vekova...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673952#p673952:wse8g49l je napisao(la):
Bender Rodriguez » Sub Okt 26, 2019 10:33 pm[/url]":wse8g49l]Arčibald Rajs - ''Čujte Srbi, čuvajte se sebe!''

Za početak to savladajte pa onda možemo da idemo dalje u širinu.

Znamo veoma dobro ko je bio i ko ga je poslao ovamo i koliko je dugo pripreman za to i šta je bio cilj njegovog delovanja ovde....

Pitanje za tebe je da li išta znaš o njemu.... Recimo šta je bio po nacionalnosti, npr....

Bio je švajcarac koji je proveo drugu polovinu života u Srbiji, zaljubio se u nju i uvideo njene mane, o kojima je pisao u svojoj knjizi. Ne znam koje je veroispovesti bio niti me to zanima.

Bender Rodriguez":xvr58p61 je napisao(la):
Zašto me pitaš pitanja na koja ćeš ionako sam odgovoriti, sa implikacijom da iza svega toga stoji neki interes spolja sa agendom da uništi Srbiju?
A nikako šačica morona koji samo prate i replikuju šačice morona pre njih, u poslednjih par vekova...
Видиш да и сам знаш одговор, а како су ти морони дошли до власти, како су најгори испливали на површину?

Nop. Nije bio Švajcarac. Vidiš da ništa ne znaš. Rođen je u Nemačkoj, u oblasti Baden- Wirtemberg, ali nije bio ni Nemac... :shock:

Došao je ovde sa perfektnim znanjem srpskog jezika, navodno iznenada pozvan od strane srpske Vlade.... jes malo, sutra.... Vidiš da ništa ne znaš.

Tako što su neki Srbi počeli da glasaju za kilo šećera, a neki po principu ''on mi je komša/rod/kum/poznanik poznanika poznanika - stoga, sigurno je dobar''. Tako što se održao plemenski mentalitet koji se na ovim prostorima slavi kao bog zna kakav kvalitet i uspeh.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=673959#p673959:1i1wnf6p je napisao(la):
Propeler » Sub Okt 26, 2019 11:41 pm[/url]":1i1wnf6p]Nop. Nije bio Švajcarac. Vidiš da ništa ne znaš. Rođen je u Nemačkoj, u oblasti Baden- Wirtemberg, ali nije bio ni Nemac... :shock:

Došao je ovde sa perfektnim znanjem srpskog jezika, navodno iznenada pozvan od strane srpske Vlade.... jes malo, sutra.... Vidiš da ništa ne znaš.
Aha... Interesantno.

Ali nisi mi dao odgovore na svoja pitanja. Šta je na kraju bio? I sa kojim ciljem je poslat? Šta kaže čika Miroljub Petrović, jel i on (Rajs) bio neki strani plaćenik sa tajnom agendom?

Istražuj, razmišljaj, čitaj, proučavaj, tek tada ćeš početi da shvataš.

Покушавам да схватим твоје аргументе. Нпр када су побијена 234 члана и пријатеља породице Обреновић. Где је ту био шећер и познаници. То је баш једноставно организовати. Или кад су партизани упали са црвеном армијом у Бг, побили 20.000 људи, послали омладину да гине на Сремском фронту још 30.000 мртвих, јел ти било због хлеба или рођака? Да не идем даље!

Vrh