Šta je novo?

Delta Planet Autokomanda - [Tržni Centar | 172 000 m²]

Erysimum Cheiri":1ber0php je napisao(la):
laki72":1ber0php je napisao(la):
Uh, u kakvoj sam ja zabludi bio...
Mogao sam da se zakunem da je IDEA(Agrokor) jaca od MERCATOR-a
I dalje mi nije jasno kako su janezi sa toliko manjim brojem maloprodajnih objekata uspeli da budu jaci od brace Todoric, ali ok, verujem da je to tako...

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Ne brini, IDEA tj. Agrokor ce ionako preuzeti Mercator, a regulatorno telo u Srbiji je to vec i odoobrilo uz neke minimalne uslove. Tada ce i definitivno biti najveci (ubedljivo), na to sam mislio.

Неће, само ће се приближити Делхезеу.

Покушао сам поново да видим ону табелу http://www.lebensmittelzeitung.net/busi ... nkingTable, али на жалост нема је више ! Наиме стоји обавештење:

Bitte benachrichtigen sie den Autor der Seite posting.php?mode=quote&f=21&p=267512, von der Sie gekommen sind, daß der Link nicht mehr aktuell ist. Vielen Dank.

Молимо да обавестите аутор странице posting.php?mode=quote&f=21&p=267512, а са које сте дошли, да ова веза (линк) није више актуелна (не постоји више). Хвала.
:p
 
Ja ne verujem da ce Misko tek tako lako da odustane od projekta Delta Planeta. Mislim da je plan B samo farsa. Autokomanda je bingo lokacija. Koliko se samo u proslosti borio i izborio da deo lokacije preuzme od MPS a.
 
Pa niko ga netejra da odustane neka pati konverziju 50 mil e ,pa za svaki kvadrat po zoni koja je to je jos nekih 30 mil e pa neka radi
 
Tako je Direktore, britko i jasno, pravnički, u sred srede.
 
Ni ja neverujem da ce odustati...zaradu koju bi imao od tog trznog centra bi sigurno bila daleko veca nego cifra koju bi dao za konverziju zemlje tj lokacije...plus sto rece Love previse je on "truda" i novca ulozio da bi dobio to zemljiste...previse dobra i "socna" lokacija da bi je stari lisac kao sto je Miskovic propustio :lol:

PS: Delta posluje normalno a on se vratio na posao...ne bi me cudilo da se dogovori sa drzavom kao Ceca...iza kulisa naravno :wink:
 
LastExile":1d5acjln je napisao(la):
PS: Delta posluje normalno a on se vratio na posao...ne bi me cudilo da se dogovori sa drzavom kao Ceca...iza kulisa naravno :wink:

Nema potrebe da se dogovara , cela prica je bila farsa, a kako sam nesto nacuo optuznica je postavljena na klimavim nogama... Ispascemo jos srecni ako mu ne bidemo placali odstetu za vreme provedeno u iza resetaka i pretprpljenu materijalnu i nematerijalnu stetu.
Zivi bili pa videli.
 
laki72":3secw39y je napisao(la):
LastExile":3secw39y je napisao(la):
PS: Delta posluje normalno a on se vratio na posao...ne bi me cudilo da se dogovori sa drzavom kao Ceca...iza kulisa naravno :wink:

Nema potrebe da se dogovara , cela prica je bila farsa, a kako sam nesto nacuo optuznica je postavljena na klimavim nogama... Ispascemo jos srecni ako mu ne bidemo placali odstetu za vreme provedeno u iza resetaka i pretprpljenu materijalnu i nematerijalnu stetu.
Zivi bili pa videli.

A dokaz više da je bila farsa jeste jedan od spotova SNS gde se vrti od zgrade delte, preko galenike i još par otvorenih slučajeva.

Nemojte me shvatiti pogrešno, daleko od toga da branim Miškovića, već treba ukazati na kako neozbiljan način i čisto radi PR se u ta hapšenja krenulo.

Ovde nema ni S od sistemske borbe protiv korupcije, a da smo kao narod ogrezli u korupciji to je sasvim očigledno,
počevši od konduktera što po vozovima uzima po 100, 200 dinara švercerima pa sve preko zdravstva, policije, pravosuđa...
 
belka":4tpkyyrx je napisao(la):
...Da bih dalje elaborirao ovu temu, izneću još veoma ubedljivih agumenata. Igrom slučaja vodim jedan spor za zemljište kod Beogradske arene, ispred same Arene. I igrom slučaja došao sam u posed rešenja iz 1991 ili 1990 godine kojim se preduzećima tada društvenim preduzećima Energoprojektu i Napredu dodeljuje zemljište ukupne površine 40 hektara koje čine današnji blokovi 25, 26, 22, 29. Dakle pazi sad: dodeljuje se ni manje ni više nego 40 hektara zemljišta u sred srede u centru centra Novog Beograda. Bez jednog jedinog dinara. Besplatno se dodeljuje zemljište po njihovom zahtevu, radi izgradnje poslovnih i stambenih objekata. Oni uredno knjiže na osnovu tog pravosnažnog rešenja pravo korišćenja na tih 40 hektara zemljišta i na delovima tog zemljišta grade stanove, danas čuvene stanove kod Arene sa leve strane Napred, sa desne strane Energoprojekt. Uredno su ih izgradili i prodali. Cena 2008. godine je išla za te stanove i do 2.500 evra kvadrat. U redu. Lepo. Da li da napominjem da je svo to zemljište oduzeto i oduzimano od stanovnika sela Bežanija prethodnih 50-60 godina? Baš i od predaka pisca ovih redova. Zato danas imamo restituciju....

Procitao sam ovo na brzinu, ali sam bio u velikoj guzvi pa nisam stigao da ranije odgovorim. Sobzirom da su mi i otac i majka radili u Energoprojektu iznecu neka saznanja koja imam od njih.
To resenje koje spominjes, (mislim da je mozda cak i iz 1989) je izdato na osnovu dogovora Drzave, Grada Beograda i Direktora kompanija Napred i Energoprojekt da od sopstvenih sredstava finansiraju izradu celokupne projektno tehnicke dokumntacije, upravljanje projektom, nadozor nad izgradnjom, i najvaznije - izgradnju prve faze, tj grube gradjevinske radove u sta spada izrada i montaza celokupne konstrukcije. To se moze videti i po starim fotografijama iz 1994/95, u vremenu kada je zemlja bila u ratu i velikoj krizi, da je najveci deo same konstrukcije bio izgradjen. Koliko sam upoznat, Grad Beograd je ostao duzan Energoprojektu za izvedene zavrsne radove. (nisam siguran za instalaterske)
Takodje, nije Energoprojekt izgradio i prodavao sve stanove u bloku 29, vec je jedan deo "dodeljen" Monteri, a stanovi u zgradi B5 su vlasnistvo i prodaje Gradjevinska direkcija Sibije.

ovo sve navodim radi potpunije informacije
 
Ok oko potpunosti informacije, ali ne znam da li želiš da amnestiraš Energoprojekt i Napred zbog činjenice da su zemljište dobili besplatno ili šta? Ovo što si podvukao nije neko opravdanje da neko besplatno dobije zemljište, slažeš se? I onaj ko kupi zemljište mora da od sopstvenih sredstava finansira sve to što si naveo, (osim ako nisi mislio na izgradnju Beogradske Arene, tj ako nju nisu izgradili Energoporjekt i Napred svojim sredstvima pa je predali Gradu Beogradu na korišćenje, kao kompenzaciju za ostalo zemljište na kome mogu da grade stanove). Te detalje ko je finansirao izgradnju Beogradske arene ne znam, ali možda je to deo tog dogovora o kome pričaš. Energoprojekt jeste sigurno prodao mnogo stanova sa desne strane Arene, da li je baš sve ne znam, ali jedna veliki broj jeste.

Nemam ja ništa protiv ovih kompanija, samo sam iznosio podatke vezano za načine sticanja prava na zemljištu u kontekstu ove teme.
 
Mozda nisam se jasno izrazio, mislio sam upravo da su preduzeca Energoprojekt i Napred gradila Arenu od svojih sredstava, prema dogovoru grube gradjevinke radove, kao kompezaciju za zemljiste koje im je dato na koriscenju. To su informacije koje ja imam pa sam samo zeleo da iznesem da se sagleda celokupna slika, nista vise od toga ;)
 
dsc07674.jpg
 
Pogledajte najnovije saopstenje M.M. na sajtu Delta Holdinga pored ostalih stvari i vezano za Delta Planet.
 
Vučić je obećao premijeski plašt velikim onvestotorima. A za miška je rekao da to što mu sude nema nikakve veze i da svejedno on je investitor i plaća porez a državni prgani rade svoj posao po pitanju pitarakih preduzeća.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока
 
Ne može da se gradi, jer mora da se plati zemljište, neverovatno velika cifra, oko 50.000 dinara po 1 kvm zemljišta. Sve što je kupljeno na ime preduzeća Autokomanda može da se obriše toalet papirom, nije kupljen ni jedna kvadrta zemljišta. Za 3-4 hektara mora da se da oko 20 miliona evra koji totalno rasturaju računicu u gradnji i to je to. Sad treba neko od političara da zalegne i da u sveopštem ludilu kaže, ma kad drugima poklanjamo zemljište, što od tebe da tražimo tih 20-30-40 miliona evra, gradi bato, najedi se, zadovolji se. Koga boli uvo za Ustavni sud i njegove odluke, gradi burazeru sam da pršti da pršti. Al ne vredi, al ne vredi, ljubav stara, srce para, ljubav stara, srce para....
 
Ja nisam poznavalac mikroproblematike u toj grani i ovde ima privrednika koji će stručnije obrazlagati. Hoću samo da ukažem na probleme koji investitore onemogućavaju da realizuju ozbiljne poslove sa građevinskom industrijom.
Delta u ovom trenutku ima tri značajna projekta koja se nalaze pred realizacijom:
- to je izgradnja velikog prodajnog objekta u našem retail parku u Novom Sadu;
- to je izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga;
- to je izgradnja šoping-mola na Autokomandi u Beogradu.
Ova tri projekta samo u građevinskom smislu, bez taksi i zemljišta, vrede oko 150 miliona evra.
Za ove projekte budžeti Srbije i gradova u Srbiji dobiće između 20 i 30 miliona evra samo po osnovu naknada i taksi.
Ono što je još važnije, na ova tri gradilišta biće angažovane srpske građevinske firme, odnosno biće direkno uposleno više od 6.000 građevinskih radnika, i to već u drugoj polovini ove godine.
Međutim, ja sa žaljenjem moram da kažem, da su ovi projekti zastali na problemu građevinske dokumentacije. Neću da vas opterećujem detaljima, nego iznosim konkretan predlog nas iz privrede: u oblasti izgradnje dajte nam iste onakve uslove kakve imaju investitori u Sloveniji i Hrvatskoj. Dajte nam mogućnost da gradimo sa istom dokumentacijom koja je potrebna u ovim zemljama. M.M.
 
Arso , brate, nemoj pogrešno da me shvatiš, ja nemam ništa protiv ljudi koji rade u Delti, daj Bože da rade i da zarade. Nemam ništa ni protiv Delte, samo ovo oko zemljišta, da se plati pošteno i sve je u redu, ništa više.
 
Ne verujem ni ja da ide izgradnja, nego sam samo preneo njegovo saopstenje sa sajta Delte. Takodje mislim da nema izgradnje sve dok ne svedu konverziju zemljista na 10% i dok skroz ne bude pravi trenutak u zemlji...
 
Надам се да ће Делта изгурати овај прпјекат.
 
arsa.arsa":5k3a577p je napisao(la):
;
- to je izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga;


Da nije rec o onom nesrecnom nikad zazivelom projektu u bloku 20 izmedju postojece zgrade i hajata, sa kulom i hotelom pored nje?
 
"Delta" sutra predstavlja poslovne rezultate za prvi kvartal 2014. i verovatno će biti više reči o tome šta planiraju u sektoru nekretnina. Ranije je bilo reči da će ove godine renovirati ex-Genex apartmane, tako da je najava mogućnosti izgradnje nove poslovne zgrade svakako iznenađenje.
 
SRBIJA | SREDA 14.05.2014. | 14:42
Mišković: Gradićemo za 150 mil. EUR
IZVOR: B92
Beograd -- Delta holding će uložiti 150 miliona evra u izgradnju tri infrastrukturna objekta, koji će omogućiti zapošljavanje građevinskog sektora, kaže Miroslav Mišković.

Mišković je naglasio da je posebno ponosan na projekat izgradnje nove poslovne zgrade u blizini sadašnjeg sedišta Delta holdinga, za koju će projekat uraditi jedan od najpoznatijih svetskih arhitekata, čije ime nije želeo da obelodani.

Takođe je istakao da je već dve godine u realizaciji i projekat najvećeg šoping mola u regionu, na beogradskoj Autokomandi i da očekuje da uskoro počne njegova izgradnja.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=847840
 
Vrh