Šta je novo?

Cvetni trg

Evo i wc-a sa pozicijom ulaza, dok se wc prostirao ispod zelene povrsine. Toliko o cvetnom trgu i javnom prostoru ;)
 
Koлико сам само пута прошао туда и колико сам пута седео на оним клупама код Максија, појма нисам имао за овај ВЦ :o
 
И ја тек сад чујем да је ту био вц, не сећам се да је ту била нека табла са натписом.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363502#p363502:170350qk je napisao(la):
Дошљак » 20 Dec 2015 10:18 am[/url]":170350qk]Занимљиво да сам често био на Цветном тргу, чак и ноћу на клупи неколико пута, а никад нисам контао да је ту и прави јавни ВЦ.

Isti takav podzemni WC nalazi se na desnoj strani hrama Svetog Save a da retko ko zna za njegovo postojanje.
 
20151216_103841.jpg


20151220_173134.jpg
 
Pored nekoliko problema kvaliteta koji su vec pomenuti u vezi sa kvalitetom radova, konkretno behatonom i fuseriranju pri kraju radova dodao bih nekoliko sliko koje zabelezih veceras na povratku kuci a koje ilustruju krajni produkt. Nabasao sam na jedan odsecak plocice koji je vec naprso sigurno ih ima jos. Na mestu gde se Njegoseva sastaje sa Kralja Milana dva plocnika su veoma brljavo spojena. Ima jos stvari na koje treba obratiti paznju slike o tome svedoce.Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4
 
To se desava kad se zuri da se uhvati neki imaginarni rok
 
Takodje su ispred C marketa bili plocnik i stepenice od crnih granitnih plocica (nisam siguran da je granit ali se videlo da je kvalitetan kamen koji je stajao tu preko 15 godina, mozda je samo par plocica napsrlo bilo) dok je sad izliven beli beton.
Brine me dodatno i taj plato ispod u nivou Kralja Milana. Izgleda bas golo i cini mi se da kad bude upeklo na leto 35 stepeni da ce moci tu da se sedne opusteno tek u 10 sati uvece.
 
Није се ни до сад седело на том делу трга. Посебно не на 35 степени. :)

Фушерај у завршним радовима нам је заштитни знак. Када се са тим буде престало, то ће бити знак да ова земља почиње да личи на нешто нормално.

Мени се допада тераса испред Максија. Видим да доста људи користи то место за сликање ЈДП-а и околине. Леп поглед, заиста.

Неко је помињао простор за пешаке у Његошевој. Поред дела који је поред зграда и локала, остављено је доста простора и са друге стране дрвореда, низ степенице. Искрено, тек сад сам скапирао колико су ми лепа та два реда дрвећа на почетку Његошеве.

На крају, са закашњењем, @Делија, није проблем Београда у сивој боји, него у прљавштини. Да је чист, био би прелеп, па таман да су све зграде у сивим нијансама.
 
One 3 staklene kocke su tako ružne. Uglavnom su stakla zamagljena i zbog toga tako priljavo deluje
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=363778#p363778:3rwgov53 je napisao(la):
kopmania » Uto Dec 22, 2015 9:04 pm[/url]":3rwgov53]One 3 staklene kocke su tako ružne. Uglavnom su stakla zamagljena i zbog toga tako priljavo deluje

Mene nekako podsecaju na grobljanske kapele...
 
Par fotografija trga u prolazu

cb946c0d8377561a5613d62ec933d8d9.jpg

2436884c7db3f9ec38abd50381ce31c5.jpg

f21fb9159aa11f985254622fabd09657.jpg
 
Dosta je bolje. Sada je jasnije odvojen deo za kafice i pesake sa obe strane. Pedantnije, protocnije i lepse. Ostalo je da vidimo da li ce zaista ispostovati zajednicki dizajn kafe tendi, kakve ce biti i kako ce se ulklopiti.
 
Ko bi rekao da je fotogragisano u decembru jednoobrazni suncobrani
 
Juče sam prvi put prošao Cvetnim trgom od renoviranja.
Ne gledajući materijale po kojima se gazi mi je sve OK.

Da li je moguće da je beton korišćen samo zato što je najjeftiniji?
Koliki bi udeo u ukupnoj ceni bio da je korišćeno nešto lepše?

Pošto će tu biti cvećare, da li su predvidjeni neki odvodi za vodu?

Plašim se da će bela boja brzo posiveti :(
 
Što se tiče mokrog čvora, svaka staklena kocka ima retro česmu i to je sve.
Zaposleni u kioscima će verovatno imati na raspolaganju samo javni wc, mada ne znam kako će na ovo reagovati inspekcije.
Zar ne mora lokal da ima svoj mokri čvor?

Što se tiče odvoda površinskih voda, nije ostavljena rešetka na dnu ulice. Vidljiva je samo jedna usečena linija širine manje od 10 mm (vidljivo na fotki u vrhu strane). To meni ne liči za kanal za odvod površinskih voda.
 
Nemora ovo mu dodje kao malo boja trafika ni predhodne cvjecare nisu imale
 
^ Da li sada Cvetni trg ima javni toalet? Razumeo sam da je zadržan, ali obilaskom nigde nisam mogao da ga vidim (nije na staroj poziciji), sem ako neće biti kod prvog kubusa do Maksija, tu na Maksiju postoje vrata, ali (još uvek?) ne kao za toalet, a možda su to metalna vrata kojima se toalet zatvara kada ne radi (bio sam iza ponoći).

A da postoji toalet odmah do Hrama, to tek nisam znao a toliko puta sam prošao svim mogućim rutama (sa psom, društvom, sam...).
 
Tolet je ispod platia sa koga se ulazi u maksi A u isti se ulazi kod 4 staklene kocke ima 3 stepenika umjesto kose rampe
 
Hvala. Znači tamo gde je i nekada bio, a kad kažeš 4. kvadar, misliš na onaj najbliži SKC-u (najudaljeniji od Maksija)? Kako to nisam video, baš sam istraživao! :)
 
Toalet je bas ispod terase maksija misim da si pomenuo metalna vrata to je to.
 
Videh i ja česme u svakom stakleniku, ali morao bi i neki slivnik da postoji valjda.
Iskreno jedva čekam proleće da vidim i bašte kafića i cveće.

Poslato sa telefona
 
Materijali nisu bitni, bitno je da arhitektonski detalji budu lepo i precizno reseni, kao i da koncept funkcionise.

On najobicnijeg blata mogu da se prave fantasticni objekti (googlaj "Martin Rauch Haus"). Mermer i granit je kupovanje lepote novcem, a ona se na srecu ne da tako lako kupiti. Ima li lepseg dokaza za to od Dedinjskih i Senjackih vila koje su izgradjene u poslednjih 20 godina.
 
Mermer i granit nije kupovanje samo lepote sto je cesto i stvar ukusa vec kvaliteta i trajnosti ;)
 
Vrh