Голуме, одговорио ти је Шоми за ту парцелу, а имаш и посебну подтему о томе "Хилтон хотел - Два краља [Хотел | 32 000 м²], па ћеш ту све сазнати: viewtopic.php?f=21&t=715&p=350530&hilit=hotel+Hilton#p350530[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=368252#p368252:2brs6jil je napisao(la):Gollum » 22 Јан 2016 09:51 pm[/url]":2brs6jil]Mozda Cvetni Trg nije bas tema za ovo pitanje, ali posto je mojim ocima 'bolna' lokacija blizu, ajd da ovde postavim pitanje...
Sta se desava sa ulicom Kralja Milana u potezu od Cvetnog trga do Slavije ??? Renoviran je trg, i ok, ima tu propusta ali meni je dosta bolje sada nego nekad, ali sta se desava sa ulicom u potezu od Cvetnog trga do Slavije... Sa jedne strane ruinirane kuce i kucerci koje bi ruzno izgledale i u predgradju a ne u centru jedne metropole, sa druge strane ogromna ogradjena parcela na kojoj se nista ne zida godinama... Planira li se bilo kakva promena na tom potezu ili ne ??? Meni je to (uz Slaviju) jedna od najvecih "rak rana" u gradu...
Čuveni crveni kiosk – dizajn 20. veka
Čuveni jugoslovenski kiosk projektovao je slovenački arhitekta Saša Mehtig, a njegova proizvodnja počela je 1968. Pravljen je u više boja, a šest najzastupljenijih bile su crvena, bela, zelena, plava, žuta i narandžasta. Na mesto postavljanja stizao je kompletno završen, a po potrebi mogao je da bude isporučen i helikopterom.Muzej moderne umetnosti iz Njujorka 1970. godine uvrstio ga je u svoju kolekciju „Dizajn 20. veka”.Proizvodnja ovog kioska prestala je sredinom osamdesetih godina prošlog veka, ali se i sada može naći na prostoru bivše Juge, ali i u Albaniji, Belorusiji, BiH, Bugarskoj, Poljskoj, Slovačkoj…