Šta je novo?

Crowne Plaza/ex-continental - [Hotel]

Ja sam dobio informacije da je rekonstrukcija stala. Info je od ASS koji je planirao da u decembru zakupi sobe zbog Evropskog prvenstva u krosu. Ali ako vi vidite da napreduje onda je verovatno moj info pogresan...

Имам информације да је реконструкција је прилично успорила. Видан напредак је да подизвођач фасаде коначно ради поново (прошли су кроз стечај). Тренутно су натезања око рокова одн. продужења рока.

Ах, да чуо сам да се ради по реду осма огледна соба, након које би требало да се запечати типски собни ентеријер.

слика је од 31.03.2013

2013-03-31-135548.jpg

видео сам из даљине данас да су скоро завршили фасаду горњег дела, са стране Саве.

Почели су да скидају скеле са дела високог делог објекта...тј на делу су фасаду завришили скроз.

Ono kada je mlad menadžment srećan k'o kuče što maše repom kada ga je gazda primetio i pohvalio :p

relja":34693e1n je napisao(la):
Ono kada je mlad menadžment srećan k'o kuče što maše repom kada ga je gazda primetio i pohvalio :p

Kakav ti je to neumesan komentar (jos i 3 podrske si dobio)? Zasto covek ne bi mahao repom? Je li nekog ubio pa da se stidi? Ocigledno je pod njegovim menadzmentom doslo do pozitivnih promena. Zato ce se sledeci put on opet truditi da ponovi ono sto se od njega ocekivalo, znajuci za pohvalnu reakciju.
U danasnjem svetu ne mozes biti skroman i misliti kako ce neko primetiti i setiti se da si nesto dobro ucinio, moras sam da se promovises. Budes li se oslanjao na ociglednost stvari kakve jesu same po sebi, ode ti na ulicu. Druga stvar je da li se ja sa tim slazem ili ne - to je fakat.

Psi imaju repove kojima mašu kada ih gazda pohvali, a ne ljudi.

Mislila sam da je Relja mrtav ozbiljan. Nekako mi nije bilo smesno to sto je rekao. Mislim da je postenije da se pohvalimo necim konkretnim, a ne da se isticemo humorom na tudji racun. Beobuild moze biti utociste za opustanje, ali to nije sve.
A sto se tice repa, ti si ga Relja dao coveku. Nije se on rodio sa njim pijuci kafu.

Homer Jay":20tbkvzn je napisao(la):
Slike od petka:

crp1.jpg

Nepopravljivi optimista":20tbkvzn je napisao(la):
Evo jedne i od mene, juče sa bajsa:

dsc2018.jpg

Da li samo ja vidim dve različite boje stakala ili je to samo drugačiji efekat?
Koje boje su nova stakla, zelene ili plave?

@relja

Stakla su zelenkasta, otprilike kao što si i bila. Tamniji delovi su oni gde je iza stakla zid, a ne otvoren prostor. Zato deluje da su stakla u dve boje.

Znam, danas popodne sam se uverio svojim očima.
Ne znam da li ima ikakve razlike u odnosu na staru fasadu.
Na tvojim fotografijama staklo izgleda kao a je tamno plave boje, valjda zbog boje neba i osvetljenosti te strane zgrade u trenutku fotografisanja...

Inače, delim kancelariju sa daltonistom. Mislio sam da je nasledno, nisam znao da je i zarazno :p

Svetlo ume da zavara. Meni često ujutro treba pomoć u proceni da li je nešto crno ili teget :D

Upravo vidim da je "Politika" objavila tekst o hotelu:

БЕОГРАД

„Краун плаза” – центар конгресног туризма
Обновљени хотел са пет звездица, после првог темељног реновирања за 35 година, моћи ће да прими више од 600 гостију. – Циљна група су спортски тимови и гости из иностранства
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
plaza.jpg

(Фото З. Кршљанин)

На хотелској мапи Београда до краја године уместо „Континентала” биће уцртана „Краун плаза”. Обновљени хотел са пет звездица, после првог темељног реновирања за 35 година, моћи ће да прими више од 600 гостију. Њима ће на располагању бити седам конгресних сала, 416 соба, три ресторана, спа и фитнес центар, кафић... За осам месеци колико већ траје обнова објекта у Новом Београду, завршена је прва соба узорак опремљена по стандардима бренда „Краун плаза” који је део „Интерконтиненталове” групе.

– То је клуб соба од 26 квадрата која има паркет уместо итисона, клизна врата на купатилу, озвучење у ходнику и купатилу, брзи и вајрлес интернет, лед телевизор, медијски прикључак за све техничке апарате одакле се слика преноси на ТВ. Наравно и мини бар, сеф... Тако ће бити опремљене све собе тог типа којих је у хотелу 102 – каже Живорад Васић, директор хотела и пословних простора „Делта холдинга” који је „Континентал” купио у пакету са још два објекта у комшилуку за 150 милиона евра.

Најтежи део посла, постављање фасаде од трослојног стакла које ће да штеди енергију, уградња нових система за вентилацију, климатизацију, замена електричних инсталација, преграђивање соба, окончан је. Следе фини радови попут постављања паркета, керамичких плочица, санитарија.

На градилишту је ангажовано 500 радника који би све послове требало да заврше до краја октобра. Површина хотела са осам спратова остаје иста – 37.000 квадрата али је простор сада другачије организован.

У приземљу ће бити рецепција, кафе бар, луксузни ресторан на месту некадашњег казина, три локала, техничке просторије и улаз у спа центар. Собе су распоређене од првог до осмог спрата, а уместо некадашња два председничка апартмана, „Краун плаза” ће имати један од 210 квадрата. Мезанин је резервисан за салон затвореног типа и седам конгресних.

– Циљ нам је да постанемо конгресни хотел, а његова предност је у томе што је повезан са „Сава центром”. Уз смештајне капацитете „Хајата” и „Холидеј ина” Нови Београд ће моћи да буде домаћин великих светских конгреса и да одједном угости више од 2.000 људи. Циљна група су нам и велики спортски тимови али и туристи који долазе у посету Београду – каже Васић.

Један од главних кувара остаће признати маг Стамбол Гештамов. Њему ће помагати и колега са мишелин звездицом коју још ниједан ресторан у Србији нема.

----------------------------------------------

Конкурс за нова радна места

Почетком лета биће расписан конкурс за пријем собарица, конобара, рецепционера као и менаџера, кувара...

– Обећавам да ћу на сваки разговор, како за најнижу тако и највишу позицију, доћи да упознам особу која ће можда постати део нашег тима. Студенти хотелијерства моћи ће да похађају праксу, да виде и науче како се ради у светски познатом хотелском ланцу – истиче Живорад Васић.

„Сава центар” и хотел „Континентал” у Улици Милентија Поповића као комплекс јавних објеката, грађен је од 1976. до 1978. године, према пројекту главног архитекте Стојана Максимовића. Објекти уживају статус добра под претходном заштитом. Хотел је пасарелом повезан са „Сава центром”. За овај подухват, реализован у веома кратком року, главни пројектант и сарадници добили су Октобарску награду града Београда за архитектуру 1977. године.

Посребљени есцајг под кључем

Део намештаја и прибора за јело из „Континентала” пребачен је у реновирани хотел „Парк” у Његошевој улици који је у власништву „Делте”. Посребљени есцајг и скупоцено посуђе чувају се под кључем док се не отвори „Краун плаза”.

– Део есцајга смо вратили „Генексу” јер је тако налагао купопродајни уговор – каже Живорад Васић, директор „Делтиних” хотела.

300 делукс соба

102 клуб собе

14 апартмана

спа центар (теретана, базен, две сауне и два турска купатила, собе за масажу)

7 конгресних сала

2 ресторана и 3 локала

3 кухиње

кафе бар

салон затвореног типа

85 места на паркингу

150 евра ноћење у клуб собама без доручка

Д. Мучибабић
објављено: 22.04.2013.

Izvor: Politika

Inače, ljudi iz "Delte" na Twitteru i dalje pominju novembar kao mesec završetka svih radova, ali kontam da su u izjavama za medije malo oprezniji, te se koristi fraza "do kraja godine".

Za sada mi se veoma dopada :)

ево нешто од данас

Сјајно ограђено градилиште, лепо утегнуто. Ретко то виђам, код кинеза у Земуну, све се распало, делује неозбиљно јако у односу на ово.

Kako možeš da upoređuješ gradnju mosta i rekonstrukciju hotela? Kada bi neke eu firme ovako brzo i kvalitetno gradille most ,ihaaa :kafa: Nego Austrijanci ,Grci,Italijani, eno ih na koridoru x mrnjave..

Odlično izgleda, mada ima još dosta kandidata za obnovu staklenih fasada... Sava Centar recimo ili Gazpromovo sedište kod Hajata.

Uzgred, kome mogu da prijavim onu devastaciju na zgradi u okviru Savograda, još uvek je nisu sredili.

Staklena_Wool_nica":2s3q757l je napisao(la):
relja":2s3q757l je napisao(la):

Kakav ti je to neumesan komentar (jos i 3 podrske si dobio)?

да ли је могуће, + стакленој вулници од мене

Чуо сам људе који не раде у делти нити зависе од делте, који Жилета хвале као врло способног, организованог, ефикасног и стручног руководиоца.

знате, нису сви успешни људи исти, нити су сви дошли преко ујака. врло је уско од вас да тако генерализујете и нападате човека.

притом, имам информације да је IHG врло задовољан угледном собом. готово све је како треба!

drum1":1bolpkun je napisao(la):
знате, нису сви успешни људи исти, нити су сви дошли преко ујака. врло је уско од вас да тако генерализујете и нападате човека.

Drum1, upoznao sam a i "sahranio" dovoljno menadžera (rukovodilac mi se nekako više dopada) da mogu da smatram da imam "širinu".

O radu ovog čoveka će najbolje govoriti krajnji rezultat i zadovoljstvo njemu podređenih.
Iako me guraju u taj svet (a zaista nemam te ambicije) mislim da učim i hvatam u hodu iskustvo nekih od možda najboljih u Srbiji.
Jedna od mnogo stvari koju dobar menadžer mora da zna je - kako biti odmeren, kako vladati sobom i ne padadati u euforiju. Nenameran ljudski gaf može da sroza teško stečeni autoritet i dobar glas. Video i doživeo.

Čoveku želim svako dobro u poslu, najviše zato što je u širem interesu Beograda da taj hotel počne ponovo da radi.

A tebi želim malo više smisla za humor...kao što sud sudi delo a ne čoveka, tako i ja ne napadam čoveka i ne generalizujem "mlad menadžment" već se zezam sa postom na tviteru...

2012":2x528uyi je napisao(la):
Kako možeš da upoređuješ gradnju mosta i rekonstrukciju hotela? Kada bi neke eu firme ovako brzo i kvalitetno gradille most ,ihaaa :kafa: Nego Austrijanci ,Grci,Italijani, eno ih na koridoru x mrnjave..

Jа сам упоређивао заштитне ограде! Код кинеза је то јавашлук један, а сама ограда ми је огледало неко тога колико је градитељ педантан и темељан. Тако да ми није убедљива ни та твоја претпоставка квалитета.
Да су бржи, јесу. Ееее да су наше фирме и брже и боље и ангажоване...

Vrh