Šta je novo?

Crowne Plaza/ex-continental - [Hotel]

Homer Jay":3q4yl0iq je napisao(la):
Idemo malo u off sa Sava centrom, ali jače je od mene - pa, majka mu stara, valjda taj Sava centar kao najveći kongresni objekat u regionu, zarađuje neki novac i ostvaruje neki profit. Dosta, bre, više tog hranjenja na državnoj sisi! Neka lepo oni dignu kredit, pa rekonstruišu fasadu. Šta će im grad!?

Ali ne, bitno je da je diša uhlebio svoje rođake i poslušnike i da je SC danas, nažalost, gubitaš. Kako? Niko se ne pita! Može im se. Dok je ovaca, biće i šišanja.

SC treba privatizovati. Ne vidim zasto bi najveci kongresni centar u Beogradu bio javna (drzavna, gradska) ustanova.

hazard":ero4144q je napisao(la):
Homer Jay":ero4144q je napisao(la):
Idemo malo u off sa Sava centrom, ali jače je od mene - pa, majka mu stara, valjda taj Sava centar kao najveći kongresni objekat u regionu, zarađuje neki novac i ostvaruje neki profit. Dosta, bre, više tog hranjenja na državnoj sisi! Neka lepo oni dignu kredit, pa rekonstruišu fasadu. Šta će im grad!?

Ali ne, bitno je da je diša uhlebio svoje rođake i poslušnike i da je SC danas, nažalost, gubitaš. Kako? Niko se ne pita! Može im se. Dok je ovaca, biće i šišanja.

SC treba privatizovati. Ne vidim zasto bi najveci kongresni centar u Beogradu bio javna (drzavna, gradska) ustanova.
A zasto da ne bude... :kafa: po toj logici ni Gsp,ni ostala javna preduzeca ne treba da budu drzavna,pa cemo svi postati korisnici multi korp.a te institucije su izgradjene od prihoda gradjana..za gradjane..

mekbejn":23xlyd1b je napisao(la):
neka i bude državna, ali da bude samoodrživa.
A čekaj, te dve činjenice su u suprotnosti :D

не морају да буду...нпр Ласта.

Хомере слажем се потпуно, али мислим да може да буде државни са профитом, само ако то неко зажели. А овако ће га продази будзашто (неком ко ће инвестицију исплатити за макс 4 године) а од самог Сава центра ко зна шта ће остати.

Једини узрок профита Ласте је очајно стање српских железница и форсирање друмског саобраћаја од стране државе иако се ради о најскупљем и најштетнијем виду транспорта.

и поред свега што кажеш (што је истина) Ласта би могла да се презадужи, да не улаже у аутобусе и да има очајну услугу, па ипак то није истина.

hazard":wk9asash je napisao(la):
Homer Jay":wk9asash je napisao(la):

Baš ne mogu da se složim sa konstatacijom da SC treba privatizovati. U svetu je uobičajeno da grad ili država bude vlasnik kongresnih centara jer je izuzetno teško da oni sami po sebi budu profitabilni, već su isplativi pre svega zbog PDV-a koji se ubira od usluga smeštaja i ishrane. Sava Centar pri tom nije gubitaš, i čak deo profita koji ostvaruje ide u gradski budžet što nije praksa u svetu. Mislim da država ne bi trebalo da ga privatizuje, nego da se delom iz gradskog, delom iz republičkog budžeta izdvoje ta dva miliona evra neophodna za renoviranje fasade, što će se povratiti kroz PDV za desetak godina. Skoro su Hrvati razmišljali da prave ovako veliki kongresni centar i brzo zaključili da je SC preblizu. Njegova jedina mana koja ne može da se ispravi je nedostatak expo prostora kakav se danas traži na tržištu.

Sorry, trebalo je da se ogradim u prethodnom postu - meni je samo rečeno da je Sava centar gubitaš (i to iz usta osobe u koju imam dosta poverenja). Dakle, u pitanju je posredna i neproverena informacija. Moguće je da je greška.

Slažem se da Sava centar ne treba privatizovati, to nisam ni predlagao. Ali stojim iza toga da SC (i slične državne kompanije koje su ili uspešne ili jednostavno moraju da budu uspešne, imajuži u vidu poziciju na tržištu) ne treba da zavise od novca iz javne kase. Grad može da pomogne rekonstrukciju fasade, ali ne sviđa mi se stav ljudi iz SC-a koj je u fazonu: "eto, grad nema para, pa nam je fasada musava".

Sava centru pored zmjene staskala i sredjivanja fasda treba i modernizacija ,klimatizacije ,grijanja ,svih eletro postrojenja kako bi se smanjili troskovi ugradnja led rasvjete itd

Ja bih još jednom razmislio u vezi privatizacije.
SC već duže vreme ima komercijalne prihode od izdavanja svog prostora. Neke prostore su menjali i prilagodjavali zakupcima i prilikama. Velika sala ima svoj program, male sale se koriste za simpozijume i kongrese po ekonomskim uslovima. Gradsko upravljanje nije donelo nikakav boljitak. Nije se radilo na zameni ventilacije, stakala, električne instalacije. Šta je donelo gradsko upravljanje? Dovodjenje nesposobnijeg menadžera programa da bi Arena bolje prošla sa predstavama. To nije budjenje zdrave konkurencije.

Razmislimo o dve prethodno izrečene rečenice: Sava Centar nije gubitaš. Sava Centar ne treba privatizovati.

Smatram da ima dobrog razloga da se razmisli o privatizaciji.

У Сава центар није улагано зато што нам је привреда под отвореним нападом већ ~27 година. Чак и да су хтели (а не видим што не би хтели јер би скинули кајмак) градски оци нису имали одакле да улажу (до почетка распродаје и новог задуживања после 2000.год)

У шта гледамо?Ја сам прошао данас поред Континентала и стављали су нову фасаду у старој нијанси.Изгледало ми је ок,

То јесте Сава центар.

Делија, да ли су почели да облажу и "кулу"?

Ovo je fasada Sava Centra, te bele fleke se vide maltene iz aviona.

Ne znam da li ste primetili ali i fasada na Hajatu barem onaj deo kada se prođe tramvajem kod dejtonke je takođe u očajnom stanju.

Delija":sislsphg je napisao(la):
У шта гледамо?Ја сам прошао данас поред Континентала и стављали су нову фасаду у старој нијанси.Изгледало ми је ок,

Izvini, loše sam pokupila kod iz Flickra, pa se nije samo ispisalo. Fasada Sava centra je u pitanju.

Na žalost, radovi na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji "Continentala" već kasne, pa je projektovani završetak radova: 18. februar 2014. :cry: :cry: :cry: :bash: Bez njega jednostavn nema konkurencije... Počeli su da postavljaju novu fasadu:

314124_374802775937976_2022807271_n.jpg

381930_374802645937989_1671477972_n.jpg

404307_374802919271295_1528585615_n.jpg

35572_374803002604620_1973275708_n.jpg

431737_374803335937920_63151594_n.jpg

602309_374803769271210_819066678_n.jpg

Još dosta slika na Facebooku:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.374802579271329.87465.352127931538794&type=1

Zašto Sava Centar ne bi bio institucija za sebe? Ni privatna ni državna, već institucija onih koji u njemu rade i ostvaruju taj profit? Zašto bi oni taj profit prebacivali nekom drugom (npr gradu)? Ako već postoje tu i čine neku javnu uslugu (ne mogu opisati na koliko sam dobrih, inače neprofitabilnih koncerata bio tamo), neka postoje.

каква је ово нова фасада на боку "куле"? зашто је оваква ? :О

drum1":2z05qma9 je napisao(la):
каква је ово нова фасада на боку "куле"? зашто је оваква ? :О

Ako odeš na Facebook stranicu, na slikama možeš da primetiš da majstori postavljaju materijal u visini poda/plafona koji dele spratove, tako da ovo što postavljaju nisu stakla, već nešto nalik na aluminijum.

431737_374803335937920_63151594_n.jpg

Ova stakla - je li to stara ili nova fasada? Sorry, nisam u toku, ali po fotgrafijama na Facebooku bih rekao da se na strani hotela ka Milentija Popovića postavlja nova fasada, dok su ovo stara stakla. Molim vas, ispravite me ako grešim.

Evo Zinine fotke slikane iz Milentija Popovića:

579153_374804132604507_740168696_n.jpg

Da, za sad je nova fasada samo na strani gledano iz Milentija Popovica. Deluje mi ok za sad...

хвала Зина и хвала Хомере. видех и слике на Фејсу. Стакло за сад изгледа одлично!!

Nisam našao temu za Sava centar, ali nije ni bitno. Sava centar i ovaj hotel su planirani kao celina.

Evo "rendera" iz 1976. :)
14ioi2v.jpg

I plan celog kompleksa koji je planiran do reke kao 2. faza, sa mostom naravno..... :|
102q9aq.jpg

Vrh