Šta je novo?

Crna Gora

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751988#p751988:1o7qhbk7 je napisao(la):
Earthmoving » Суб Јун 27, 2020 12:33 pm[/url]":1o7qhbk7]Reci da je CG mafija nije korektno jer je uvreda za ceo narod. Sta tek onda reci za Srb gde su se krale bebe, gde vlast svercuje ljude, tj migrante, gde se predsednik otvoreno zalaze za zamenu stanovnistva planovima da natalitet migranata za 10tak godina premasi natalitet Srba... Milo jeste da u zadnje vreme sve vise mrzi i svoj narod, sto sad vidljivo eskalira, ali Vucic ga je u mrznji prema svom narodu nadmasio. Mada i Milo bi rado zamenio svoje stanovnistvo da moze ove nelojalne i nezadovoljne da protera npr u Srbiju ko Hrvati, a doseli bogate strance.

Рећи да је држава мафија није увреда за народ јер држава није народ. Држава је организација која влада над одређеним народом, на одређеној територији. И да, у случају државе Монтенегро и државе Србије, у потпуности је тачно да су у питању мафије што је свакоме већ потпуно јасно и очигледно. Демократски процеси су фарса а праву моћ имају криминалци које народ толерише јер су им испрани мозгови да је то "родољубиво".

Да, мислио сам на "државу", не на народ као такав.
То сам споменуо у контексту приче о привреди ЦГ. Немам намеру да улазим дубље у те ствари.

Pa da pretpostavljam da Miki nije mislio nista lose po narod, ali posto ovo prate i ljudi iz CG, bilo mi je neprijatno iz njihovog ugla pa sam hteo korigujem da bespotrebno ne vredja njih, vec onoga kome je epitet zaista upucen. Sve ok. Ima taj problem sa recima gde se i dobar i los sjate pod isto ime drzave pa se manipulise osecanjima dobrih ako se kritikuje zajednicko ime. Npr i Vucic i ja smo Srbi. A razliciti smo ko nebo i zemlja. I sad ako neko njega uvredi kao sibmol Srbije, time moze potkaci i mene iako sam i ja sam protiv toga. To se jako cesto koristi u manipulacijama i podelama, i nije lako ne upecati se na to. Stoga posebnu paznju posvecujem recima i imenima grupa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=752412#p752412:2ibmt04q je napisao(la):
Kailan » 29 Јун 2020 08:36[/url]":2ibmt04q]Рећи да је држава мафија није увреда за народ јер држава није народ. Држава је организација која влада над одређеним народом, на одређеној територији. И да, у случају државе Монтенегро и државе Србије, у потпуности је тачно да су у питању мафије што је свакоме већ потпуно јасно и очигледно. Демократски процеси су фарса а праву моћ имају криминалци које народ толерише јер су им испрани мозгови да је то "родољубиво".
Еферим. Једино што је Црној Гори, практично, имамо на снази исту гарнитуру још од 1945, која је више укорењена, а држава, самим тим, у већој мери приватизована.

ММФ је био одлучно против и прве деонице аутопута, и због тога се и повукао из ЦГ.

ММФ нема моћ да било којој држави било шта забрани.

Nema ali ako drzava grca u dugovoma i nema srrdstava cak ni za tekucu likvidnost onda mora pozvati MMF da iska kredite a onda itekako mora da slusa.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Ne mora Kurogane, več domača Centralna Banka nastampa para kolko joj treba po ugledu šta rade američka FED i evropska CB. Kad ne štampaš, onda se zadužuješ i rastu duga nema kraja. Ali da bi štampo svoje pare moraš biti nezavisna zemlja jer okupatori žive od kamata ko bubreg u loju a nisu radi se odreknu komfora sisanja novca/krvi/energije drugima.
Takođe grešite ako mislite da oni ili MMF kao njihova filijala nemaju moć. Poremetiš domaće finansijsko tržiste poplavom ili osekom deviza, manipulacijama kursa, cenom nafte... I zemlja samo naizgled ima izbor, a u stvari baš i nema, jači je nametnuo finansijsku silu, a lav može se dzabe koprca u kavezu ZOO vrta, al je slab da pobegne.

Pa ja pricam o zemljama poput Crne Gore,mi itekako moramo da slusamo MMF jer niti imamo svoju vlautu niti bilo kakve kapacitete za samostalnu politiku ni ekonomsku ni bilo kakvu.

Pa imali smo u CG svoje valute perper, pa u još većoj zajednici dinar, ali je Milo potrčao izda i čučne pod skute strane valute... Ne vredi, neki Srbi poput Njegoša se borili za nezavisnost al uvek imaš tih ostataka podaničkog mentaliteta koji trče nazad da budu kolonija, upropaste sve što prvi dobro napraviše. Poturice preključe, komunisti juče, Milogorci danas.... AL. Postoje i Srbi strašni, ponosni i siromašni. Te su grupe vrlo male ali nisu nisko pale. Jer imaju ideale. Probali su da ih kupe, njih za novac bole duppe. Ceo svet da pare skupi ne bi mogo da ih kupi. Odbijaju sve valute a nemaju bankw žute. I bez banke prebijene takav Srbin nema cene. Bas od takvog siromaha ussrao se svet od strsha...
https://youtu.be/0qEM2J3PoCY

ММФ лепо пумпа финансијски сектор и онда смијесхна зелена црта иде горе и свима лепо.

Не сме дефицит за реалну економију и стварне пројекте, али зато дефицит и дугови за финансијска петљања не да смеју него су врховна инструкција

To ce bas skratiti put od Kolasina do Berana ja mislim 35 km mozda,nisam siguran.
Onda ce kad je kilometraza u pitanju iz Podgorice do Preljine i autoputa biti ista udaljenost preko Bijelog Polja i Zlatibora kao ovim putem od Kolasina na Berane pa Rozaje Pazar Mrcajevci i Preljina.
Kad treba da se zavrsi ovaj put?

Свакако озбиљно скраћује...нешто су пролонгирали крај радова. Мислим да је 2022-е. Неко из ЦГ ће већ написати када је нови крај радова!

Put Berane Lubnice je pusten u saobaracaj i pristupilo se gradnji puta Lubnice -Jelovica -Jezerine- Kolasin. Gradnja toga puta je pocela u maju 2017 godine i put je trebao da bude pusten u maju ove godine. Na tom delu puta probija se tunel Klisura duzine oko 2800 metara tako da bi se direktno iz Jelovice kroz tunel doslo na skijalista Kolasin 1450 i iznad Kolasina. Ispostavilo se da tunel dosta imao podzemnih voda tako da se cak i jedno vreme nije ni radio dok se te podzemne vode nisu regulisale. Takodje je dosta i losa stena a i projekat se morao menjati. Po nekim informacijama koje imam ostalo je da se probije jos 700 metara. Radi se proboj i sa Beranske i sa Kolasinske strane. Radove izvodi EUROASFALT iz Sarajeva. Podizvodjac je Bemax koji radi put Lubnice Jelovica u duzini od 6 km. Po nekoj prognozi put bi trebao da bude pusten do jeseni 2021 godine. Sve i sada zavisi od tunela. Bemax je ozbiljno prosirio put sto se vidi na snimcima. E sada infromacija koja je bitna. Od Berana do Kolasin ima magistrani put preko Ribarevina , Mojkovca i treba otprilike normalnom voznjom sat i po. Sa pustanjem ovoga puta razdaljina od centra Berana do centra Kolasina ce biti oko 40 km i po nekoj prognozi treba ce oko 40 minuta. Ovaj put je vrlo bitan za turizam i Kolasina i Berana jel ce prolaziti pored dva velika skijalista Kolasin 1450 i Kolasin 1600 a takodje ce se na Jelovici praviti golf tereni kao i hoteli. Mislim da ce kada se sledece godine puste ovaj put i autoput Matesevo Podogorica. imati ozbiljno skracenje puta za Podgoricu tako da ce po nekoj mojoj proceni dosta ljudi iz Srbije ici na Pazar - Rozaje-Berane- Lubnice , Kolasin pa na Matesevo i dalje ka Podgorici dok se ne uradi autoput Matesevo Andrijevica.

Kad se zavrsi put od Preljine do Pozege ipak ce onda biti znacajno bolje ppreko Zlatibora.
Ovako ako se sledece godine pusti put ovaj Berane Kolasin skoro pa da je isto u kilometrima pa ce sigurno dobar dio ici tuda.
Nadam se da cemo brzo probati taj put pa da analiziramo obije rute .

A kada se završi Preljina-Kraljevo koji će se onda pravac više koristiti?

Moje misljenje je da kada se bude zavrsio put Preljina Kraljevo da ce to biti najbrzi i najbolji pravac ka Crnoj Gori. Hteo bih jos nesto da napomenem. Radi se obilaznica i tunel kod Rozaja duzine oko 1 kilometar koji ce biti gotov do kraja ove godine. Tako da svi koji putuju ka Beranama vise nece imati potrebe da ulaze u grad. Drugo koliko sam obavesten radi ce se i prosirenje i rekonstrukcija puta od granice sa Srbijom do Rozaja a kasnije do Berana. Takodje su manje guzve na granicnom prelazu nego na granicnom prelazu Gostun.

Izgradnja zaobilaznice oko Rožaja trebalo bi da budu završena do kraja godine

https://www.youtube.com/watch?v=AIJpVMmisrs

Ja ipak mislim preko Zlatibora jer autoput ide do Pozege a onda nastavlja prema Sarajevu sto znaci da ce stici do Cajetine za one koji idu ka moru ili Beogradu.
Tako da ja iz Podgorice krenem za Beograd rucam na Zlatiboru i posle nekog kilometra sam na autoputu do cilja.

Ако си у Западној Србији, лакше је преко Златибора, за већину је лакше преко Пазара

Sent from my Armor_3 using Tapatalk

Sačekaćete to. Korona uzima danak, videće se uskoro.
Kako čujem, CG već ima velikih finansijskih problema, a Srbiju će to tek da stigne. Još ćemo se navozati preko Zlatibora (ako nekad krene međudržavni putnički saobraćaj).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=754023#p754023:luniienl je napisao(la):
branik » Sub Jul 04, 2020 9:14 pm[/url]":luniienl]Sačekaćete to. Korona uzima danak, videće se uskoro.
Kako čujem, CG već ima velikih finansijskih problema, a Srbiju će to tek da stigne. Još ćemo se navozati preko Zlatibora (ako nekad krene međudržavni putnički saobraćaj).
Нажалост у праву си....сада је то на дугом штапу!

Svuda ce ovi veliki projekti biti zamrznuti jer ce biti problem i tekuca likvidnost tako da u Crnoj Gori niko narednih 5 godina nece razmisljati o autoputu.

Vrh