Da, ja sam misljenja ko Kurogane, meni izbor opreme vise ukazuje na nekoga ko ima siguran posao I dobre prihode, ali ne previse znanja o opremi, tj ko kupuje opremu za koju je od drugih cuo da je najbolja za slucaj ako nesto ne valja pa ga prozivaju, da se sutra sakrije iza tih imena, tipa "sta hocete radilo se s najboljim, pa ako najbolji ne valjaju ne zalite se na mene". Ljudi koji nisu imali para I sami su morali se snalaze, budze, popravljaju... su ljudi koji mnogo vise znaju o masinama od nekog ko ima para pa kupuje ono sto je cuo da je najbolje, ko sto neko kupuje Versaci majicu. Dakle, mozda najbolji brendovi... al pre 10-20 godina.
Kao prvo ne vidim po cemu neko tvrdi da su Hamm najbolji valjci? A ne recimo Bomag ili Dynapac. Da je Komatsu bolji od CAT-a? Liebherr utovarivaci deluju zastarelo u odnosu na kineske Liugongove utovarivace i bagere, ne znam u cemu je to Liebherr najbolji, imaju 2 I po masine na placu u Vrcinu, a CAT preko puta 22, pa gde im je ta snaga ako su najbolji. Takodje ne znam sto ljudi misle da je Volvo nesto extra, od kad je Svedska industrijski jaca od Amerike, Kine, Japana kao proizvodjaca? Pumpe ako sam dobro na slikama video su Putzmeisterove, ali od pre 5-6 godina Kinezi su vlasnici svih glavnih evropskih proizvodjaca betonske opreme, mislim da je Sany kupio Putzmeistera, a kineski Xcmg I Zoomlion su kupili Schwing I Cifa-u.... Ocigledno da nisu u toku, to sto smatraju za najbolje je bilo tako pre 10-20 godina, svet se u medjuvremenu promenio, Kinezi su izgradili najvecu mrezu autoputeva, brzih pruga, brana, metroa, njihova oprema sad time ima najvise iskustva. Mada I moja baba jos veruje da je engleska roba najbolja jer je tako bilo pre 100 godina. 60ih su se smejali Japancima, 90ih Korejancima, 00ih Kinezima. Ali stvari se menjaju. I International Harvester je nekad bio najbolji za masine, pa od 80ih nestao, kada je CAT preuzeo primat. Ali I to se menja...