Rave92
Intermediate
Nebi ovo bilo lose za reklamu Crne Gore . Ali takodje treba puno da se ulozi.
Kakva je situacija sa domainima u cg, da li se dobija samo .co.me ili može da se dobije čisti .me domain? Mislim daleko je lepše imati samo .me umesto onog .coRave92":1olsgal6 je napisao(la):Jeste, npr www.vijesti.co.me ili www.dan.co.me i sl. Do kraja godine valjda trebaju svi da predju ili nesto sl. A licitacije su vec odavno pocele.
Izvor: http://www.cafemontenegro.cg.yuSve više britanskih državljana kupuje kuće i placeve u Hrvatskoj, ali, razočarani sporošću birokratije, korupcijom i prevarama vlasnika i lokalnih agenata za nekretnine, tamošnji mediji sve više upozoravaju kako bi im se kupovina kuće u Hrvatskoj, posebno u Dalmaciji, mogla pretvoriti u “šoping iz pakla”.
Pritužbe su podstakle i britansku televizijsku kuću ITV 1 da snimi dokumentarni film o iskustvima kupaca u Hrvatskoj, te su preko medija pozvali sve one s negativnim iskustvima da im se jave, objavila je Slobodna Dalmacija.
Sudeći po pritužbama u medijima, ta televizijska kuća neće imati problema u pronalaženju frustriranih i prevarenih Britanaca.
Potencijalni kupci iz Britanije, koji se zanimaju za život u Hrvatskoj, izvještavaju britanski mediji, broje se na hiljade, dodajući da je do sada oko 800 hiljada Britanaca već kupilo nekretnine u Španiji, Turskoj, Grčkoj, Francuskoj, Italiji, a tom privlačnom društvu priključila se odnedavno i Hrvatska.
Zabrinjavajuće je, međutim, što mediji sugerišu da je, što se tiče pravosuđa i korupcije, sigurnija kupovina nekretnina u Crnoj Gori nego Hrvatskoj koja je, na pragu ulaska u Evropsku uniju.
Vlasnici uglednih hrvatskih agencija za nekretnine tvrde da razumiju ogorčenost stranaca.
“Ne čude me pritužbe, jer je zaista kupovina nekretnine u Hrvatskoj i gradnja kuće za strance ponekad nemoguća misija. Tu je i problem rješavanja vlasničkih odnosa, jer kada stranac i plati nekretninu, onda se ne može uknjižiti, pa ga pravi vlasnik nekretnine može čak i prevariti i ponovno prodati već prodatu kuću. Tek kad Ministarstvo pravosuđa da dozvolu, onda se stranac može upisati kao vlasnik, a to traje dugo, pa su prisiljeni stvarati fiktivne kompanije preko kojih kupuju nekretnine, ali to im stvara dodatne troškove, susrete s inspekcijom, objašnjavanja i gomilu problema kojih inače nemaju u drugim zemljama”, kazala je jedna od vlasnica agencije za nekretnine iz Dalmacije.
Ovaj post je samo ako si hteo da kazes da je Crnogorska obala manje atraktivna od Spanske,jer tvoj prethodni post i nije bas jasan.dziggy":2qqtqgnf je napisao(la):^^ spanska klima, obala i priroda ne moze da se poredi sa crnom gorom