Šta je novo?

Crna Gora

Pa njemu je cilj da vlada koliko i kralj nikola ako ga zdravlje posluzi i da zavrsi ko kralj to se podrazumjeva

Bravo, čestitaš čoveku koji je te "rezultate" prvobitnom akumulacijom kapitala od prihodovanja iz prodaje cigara, polovnih kola i na kraju droge (kako u kom periodu) u Srbiji. Ostatak su mu dali Rusi koje je sad takođe zavrno. Masi ljudi su rešili finansijkse probleme kupovinom zemlje i nekretnina, a sad ne valjaju. Sve vrlina do vrline za čestitanje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411146#p411146:24qpraui je napisao(la):
tragac » Mon Oct 17, 2016 1:03 pm[/url]":24qpraui]Milo Djukanović dobi sinoć 40% na izlaznost od skro 80% pa se vi češite. Tamo narod prepoznaje rezultate; najbrži privredni rast u Evropi, najmanja nezaposlenost na Balkanu, najviše investicija. Sa druge strane stoji mutava opozicija koja ne nudi ništa osim FSB mitova, što nigde više ne prolazi osim u Srbijici. Čestitke Crnogorcima.

Osim ako nisi ironican, opasno se drogiras losom gudrom...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411146#p411146:2d4cupye je napisao(la):
tragac » 17 Oct 2016 01:03 pm[/url]":2d4cupye]Milo Djukanović dobi sinoć 40% na izlaznost od skro 80% pa se vi češite. Tamo narod prepoznaje rezultate; najbrži privredni rast u Evropi, najmanja nezaposlenost na Balkanu, najviše investicija. Sa druge strane stoji mutava opozicija koja ne nudi ništa osim FSB mitova, što nigde više ne prolazi osim u Srbijici. Čestitke Crnogorcima.

Ово је претеривање. И ја сматрам да је животни стандард у Црној Гори прилично бољи него у Србији, али најбржи привредни раст у Европи... :roll:

Шта они то производе? Коју индустрију то имају? Одакле тај раст? То што странци тамо више улажу и што имају мању незапосленост него ми у Србији није зато што су они лепи и паметни, него зато што им је дозвољено да мало боље живе. Немојте никада заборавити да је Црна Гора једина држава у Европи (ако не рачунамо тзв. Косово) која није у еврозони а користи евро као валуту. Зато што им је то неко дозволио. Ти који су им то дозволили, дозволили су им и да имају мало бољи стандард. То им је награда. То им је „тридесет сребрњака” које су добили зато што су се одрекли себе, свог порекла, своје историје, традиције, вере, и зато што су пристали да добију лажни идентитет и промене свест.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411264#p411264:aykw3vai je napisao(la):
CBET » 17 Oct 2016 10:36 pm[/url]":aykw3vai]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411146#p411146:aykw3vai je napisao(la):
tragac » 17 Oct 2016 01:03 pm[/url]":aykw3vai]Milo Djukanović dobi sinoć 40% na izlaznost od skro 80% pa se vi češite. Tamo narod prepoznaje rezultate; najbrži privredni rast u Evropi, najmanja nezaposlenost na Balkanu, najviše investicija. Sa druge strane stoji mutava opozicija koja ne nudi ništa osim FSB mitova, što nigde više ne prolazi osim u Srbijici. Čestitke Crnogorcima.

Ово је претеривање. И ја сматрам да је животни стандард у Црној Гори прилично бољи него у Србији, али најбржи привредни раст у Европи... :roll:

Шта они то производе? Коју индустрију то имају? Одакле тај раст? То што странци тамо више улажу и што имају мању незапосленост него ми у Србији није зато што су они лепи и паметни, него зато што им је дозвољено да мало боље живе. Немојте никада заборавити да је Црна Гора једина држава у Европи (ако не рачунамо тзв. Косово) која није у еврозони а користи евро као валуту. Зато што им је то неко дозволио. Ти који су им то дозволили, дозволили су им и да имају мало бољи стандард. То им је награда. То им је „тридесет сребрњака” које су добили зато што су се одрекли себе, свог порекла, своје историје, традиције, вере, и зато што су пристали да добију лажни идентитет и промене свест.

Srbija se odrekla mnogo vise toga nego Crna Gora ili bilo koja druga ex SFRJ država pa je i dalje uglavnom bjednija od ostalih. Nažalost.
Nisam ljubitelj Mila, naprotiv, ali pljuvati njega tako što se pljuje Crna Gora je ... onako ...baš bljak. Sta bi se moglo reci o Srbiji ako se ne vole njeni lideri iz zadnjih 30 godina.

Meni su ovi izbori totalni urnebes, i kako su pomno propraceni kroz medije, kao da je ne znam-kako bitno da li ce Milo ostati za jos jedan mandat.

Ono sto mi je pak zanimljivo primetiti jeste taj profil "osvescenog" lidera, koji je navodno postao demokrata, ali zapravo neka light verzija diktatora/apsolutiste, "opranih" ruku od krvi, pritom je toliko uglavljen u vlast da se cini da cu tu ostati dozivotno.

Reklo bi se "ok", ako je takva volja "naroda". Medjutim, narod je strasno izmanipulisan i ucenjen (obicno pred opasnoscu od "velikog zlog drugog", bilo da je to Rusija ili Srbija ili unutrasnji neprijatelj, u svetskom ili lokalnom poredku izgleda da neko stalno mora da trpi tu ulogu), ovakav tip drzave nikad nigde nije mogao da prosperira ni pola od onog cemu se tezi, ni trecinu.
U tome je problem, sve dok se tezi jednoumlju i "vodji", takva drzava ce vecino ostati u tranziciji tj. stanju hronicnog siromastva.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411264#p411264:21ixzke7 je napisao(la):
CBET » 17 Oct 2016 10:36 pm[/url]":21ixzke7]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411146#p411146:21ixzke7 je napisao(la):
tragac » 17 Oct 2016 01:03 pm[/url]":21ixzke7]Milo Djukanović dobi sinoć 40% na izlaznost od skro 80% pa se vi češite. Tamo narod prepoznaje rezultate; najbrži privredni rast u Evropi, najmanja nezaposlenost na Balkanu, najviše investicija. Sa druge strane stoji mutava opozicija koja ne nudi ništa osim FSB mitova, što nigde više ne prolazi osim u Srbijici. Čestitke Crnogorcima.

Iznosite vrlo smele teze o "dozvolama" i "zabranama" kao razlozima zašto je u nekoj zemlji viši životni standard nego u nekoj drugoj. Čvrsta i stabilna valuta nije stvar "dozvole" ili "zabrane" već odluke lokalnog naroda i vlasti. Mi možda nismo mogli da uvedemo evro, odnosno da se zadužimo u količini neophodne novčane mase, ali smo mogli da uvedemo tzv. monetarni odbor, odnosno fiksni kurs dinara prema evru. To su uradile ugarska i BiH, sama mera ne donosi neke bajne rezultate ali štiti narod od monopolističkog divljanja, setite se inflatornog udara iz septembra i oktobra 2012. kada su neke osnovne životne namirnice poskupele 50% u roku od samo par meseci i bile skuplje nego što su danas. To nije stvar dozvole i geopolitike već koliku bagru vi trolerišete kao narod da vlada ili vodi velike privredne sisteme.

A Crnogorci su se zauzvrat odrekli čega? Istorije. Istorija je Srbinova omiljena zanimacija, opsesija, strast. Da li ću ja sutra moći da prehranim svoje dete pričama o boju na Ivankovcu, Čegru, kosovskom mitu, Kajmakčalanu, Kozari, Neretvi, upiši po želji. Ja inače obožavam istoriju i mnogo čitam istorijske knjige i članke ali sve što naučim mi ne služi da dokazujem kako smo mi nebeski narod, žrtve, ne projektujem to na sadašnju situaciju u kojoj su slavu srpskih heroja i ratnika ukaljali likovi poput mladića, arkana, legije... Mi smo kao narod operisani od pragmatičnosti, ne volimo da se prilagođavamo, smatramo čin prilagođavanja činom kapitulacije, bitno je prkositi i pi.ati uz vetar, nikako drugačije, "jer nam se preci okreću u grobu". Evo, svi oko nas kapitulirraše, i svi nas prešišaše. Da je Sloba 1989 na Gazimestanu pričao kako je integracija u zapadno društvo naš novi ideal, ili da nije dve godine kasnije podržao neuspeli komunistički državnio udar u Rusiji već Borisa Jeljcina nikad ne bismo imali probleme sa Kosovom, Olujom itd. Nije stvar u Slobi već u tome što Srbi smatraju da je on heroj upravo zbog takvih stvari. Njegov najbolji, tačnije najveštiji đak je na vreme odlučio, odvojio se od ove mračne gubernije i poveo svoju zemlju putem ekonopmskog procvata. Procvata ne u poređenju sa Češkom, Turskom, Kinom, Mađarskom, ali u poređenju sa Srbijom svakako.

A i da su ih zapadnjaci nagradili, pa i neka su, Zapad uvek obilato nagradi svoje saveznike. Hladni rat je u punom zamahu, i savezništvo ima najveću vrednost, ne pitaju za cenu. Tako je uvek bilo i biće, sviđalo se to nama ili ne.

I na kraju, CG kao mala zemlja ne mora ništa da proizvodi. Zemlje te veličine uglavnom ni ne žive od proizvodnje bilo čega. Ali je bitno da žive. Oni proizvode pare a naše fabrike proizvode gubitke koje mi krpimo iz našeg poreza. Pa neka mi neko kaže šta je zdravije, pravilnije i ispravnije.

Ozbiljna drzava sa organizovanim birackim mestom ispod satora i neobradjenim balvanom kao glavnim izvoznim proizvodom.
A da, izvoze i mlade ljude u Srbiju, konkretno u Beograd. Nemam nista protiv, ali jedan od glavnih razloga sto im je nezaposlenost mala.

Mante se corava posla.
Izbori su bili, prosli i zna se ko ce imati mandatara.
Cestitam gradjanima Crne Gore i zelim im sve najbolje u narednom periodu.

PS.
'Sto se tice Mila Djukanovica...
Covek je svakako vest igrac, skolovan, elokventan, snalazljiv i pronicljiv.
To sto je 'neko iz proslosti' nama prvima ne sme biti nikakav argument, jer gotovo svi nasi politicki lideri su takodje takvi, stari znanci.
Za razliku od njih kakav god da je, Milo ispunjava predizborna obecanja, a ne ko neki sto pred izbore prodaju pricu o povecanju plata, ukidanju subvencija za iskljucivo strane ulagace, borbi za Kosovo, a potom urade sve suprotno tome.
Crnogorski primerak "dozivotnog vladara" se makar iskreno i otvoreno zalagao za samostalnost, EU I NATO jos od 2000 godine, te mu se po tom pitanju nema sta zameriti.
A o izmanipulisanosti naroda u CG...
Pa ne znam, ne zivim tamo, no mene vise brine izmanipulisanost naroda u Srbiji.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Imaju vece iseljavanje stanovnistva nego bilo koja drzava osim mozda Albanije u Evropi. Mislim da to govori o blagostanju :mrgreen: Jos imaju more od kojeg zivi polovina stanovnistva.

iseljavanje iz Crne Gore? Jel si siguran? Mozda je iseljavanja bilo ranije, ali sada ne verujem. A sto se tice mora, da je srece i boljeg planiranja pola bi crne gore zivelo na moru a ne na sjeveru (plevlja, bkolasin, mojkovac itd)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411171#p411171:35p2qvyn je napisao(la):
tragac » 17 Окт 2016, 15:07[/url]":35p2qvyn]Lomijeva disciplina je trajanje vladavine u demokratskom društvenom uredjenju. Za sad su mu konkurenti Japan i Singapur gde su iste stranke na vlasti 50 i više godina. Pogadjate i zašto su toliko dugo na vlasti. A kod nas hleba, igara i rusofilije.

па и ја бих вечно владао у својој приватној држави. треба да промени статус државе у књажевину, па да се прогласи за књаза. онда не мора да се бакће са изборима

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=411360#p411360:35p2qvyn je napisao(la):
nensav » 18 Окт 2016, 12:57[/url]":35p2qvyn]iseljavanje iz Crne Gore? Jel si siguran?

да. највише у Београд. само долазе

Naravno da sam siguran, dolaze cak i kod nas u Uzice iz Pljevalja najvise. U globalu oni koji imaju bilo kakvu nekretninu na moru ili rade u drzavnim institucijama ostaju tamo, ostali razmisljaju kako da odu. Kod njih skoro pa nema nikakvih firmi koje prave nesto.

I pored toga svega imas skoro identican broj ljudi koji su za Mila i protiv Mila, pored svog pritiska i presije koja se vrsi na ljude. Konstantnih i dugogodisnjih obmana, prevara sa birackim spiskovima. Placanja za glasove....

Мило купује гласове. чисто сумњам да би ико при здравој памети гласао за њега (хмм, нешто ми је ово познато)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=74aKZNbtV68[/youtube]

Glas kosta od 100 evra pa navise zavisnosti od broja clanova porodice uzima se u pocetku licna karta a sad su usavrsili pa uzimaju i pasos i vozacku
U bosni su napravili dobar plakat protiv prodaje glasova
Tele 200 km
Ovca 100km
Glas 50 km
budi barem tele tako neki fazon

То што је Адолф Хитлер „палио Србе, Габеље и Јевреје“ за активисткињу Демократске партије социјалиста Ану Бојовић Радуловић доказ је Хитлерове генијалности.

http://www.novostidana.rs/crna-gora-mil ... jevrejima/

Totalno nebitna osoba i prica, novinarima su posebno interesantni DPS "aktivisti" tj osobe koje na FB okace sliku ili podrzavaju a nikakve veze nemaju nisacim... Jos mi je interesantnije ljudi sto to odma uzmu i psuju naciju itd. Cek sad da okacim o onom vladici sto se polemika vodi sto je isto mrzio jevreje i cigane ali to je nesto drugo vjerovatno :D

Систем вредности који политичка елита доле усађује плебсу (у актуелном историјском контексту) је проблем ако ниси разумео..

Hosting sa domenom 20 evra, dobiješ uputstvo za cpanel, klikneš ikonicu wordpress, skineš ga, izabereš besplatnu temu, počneš da pišeš smeće od sadržaja i odmah si glodur, bez ikakvog znanja o novinarstvu a i ne više od osnovnih računarskih veštia. Smeće od portala, smeće od sadržaja. Treba citirati etablirane izvore.

Samo espresso .rs citat! Jbt kad sam bio na sajam ja sam se zaprepastio kad su imali stand jer sam mislio da botovi (pravi ne partijski) sastavljaju te tekstove ili neki nepismeni ljudi, kad tamo mladi stariji svakakvi pun stand... Takvih kao njih ima dosta nazalost, evo i ovi gore su slicni. Blic nista bolji a dice se najvecom posjecenosti i sl. Kad samo naslove vidim tekstova pozli mi, nego da ne kvarimo temu.

Druga sa autoputa su prebacili na drugo radno mjesto pa nemam informacije iz prve ruke, mada mogu da ga pitam preko kolega za bilo sto i dalje. Radi se u 3 smjene istina je, bio video u drugi topic, ali nista konkretno gotovo nece biti dugo jos...

Вест је била штампана у неколико најтиражнијих штампаних српских медија са традицијом, "tragac" (за смислом) је доказани ***, стога ни не треба обраћати пажњу на такве појаве, нема неке разлике између поменуте у дотичној вести и њега.

Vrh