Šta je novo?

Crna Gora

Ma ja tebe razumem i delim tvoje misljenje.
Ali moramo shvatiti jedno.
Taj udzbenik je pisan po obrazovnom programu.
Obrazovni program donose ministarstvo obrazovanja i druge nadlezne institucije u Crnoj gori.
A te u ministarstvu, pa postedno i u drugim institucijama biraju biraci.
A biraci su izabrali?
Pa jbg, one koji tvrde da Crnogorci nisu i nisu ni bili Srbi.
I sta sad moze doticni profesor?
Stavite se u njegovu ulogu. Sta da ga neko od drugih roditelja djaka prijavi da predaje i ocenjuje suprotno planu i programu?
Razumes li da bi momentalno dobio otkaz, ili makar dilugotrajnu suspenziju?
Ja o tome pricam.

Ne moze se nasilu nametati stav. Nema od toga nista.
Mi ovih dana slusamo o izvesnom konvertitu Bobanu, koji je deo islamske teroristicke mreze, iako je poreklom Srbin. Iako su Srbi osetili danak u krvi i islamizaciju tokom vladavine Turaka, on je izabrao da mu je militantan islam opredeljenje...
Cudni su putevi Gospodnji...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Ne treba bas pojedince uzeti kao reprezentativan uzorak, kao i veruju koju biraju, ipak je to licna stvar.

Ono sto znam jeste da imam poznanicu iz Podgorice, koja je do 2011 godine ponosno pricala kako je Sprkinja iz Crne Gore, a sad ne sme to da prica ni na socijalnim mrezama, pa cak ni uzivo kada je tu par ljudi.
Objasnjenje joj je, eto promenilo se.
To je do te mere doslo da ona nije navijala za Srbiju na Olimpijskim igrama, iako je njen momak, Srbin iz Crne Gore, veliki ljubitelj i navijac Crvene Zvezde navijao jednako i za jedne i za druge, a mozda i vise za Srbiju. Njoj je to bilo neshvatljivo.

E zato tvrdim da nije ispravno, to se ne menja i ako treba, profesor treba da dobije otkaz, ali neka brani profesiju koju predstavlja.

Imao sam nekoliko pravih profesora u zivotu i svima je zajednicko sto nikad nisu pratili obrazovni plan, a mogu ti reci da su predstavljali najveci autoritet medju djacima i medju drugim profesorima. Svkog se secam i svaki me je ponesto naucio, ali sto je najvaznije, naucili su me da ucim, citam, istrazujem, da se zanimam.

To je u igri neko pranje novca ili se meni cini?

Kaze se da je Hrvatski Telekom(koji je u vlasnistvu Deutsche Telekoma) kupio Crnogorski Telekom koji je bio u vlasnistvu Madjarskog telekoma koji je u vecinskom vlasnistvu Deutsche Telekoma.

Oni su sami od sebe kupili svoju kompaniju.

Presipanje iz supljeg u prazno zamjena menadzmenta nista drugo

Nije samo to, već se na ovaj način prebacuje novac iz jedne u drugu filijalu, u konačnom na matičnu kuću. Hrvatski telekom je imao pristojnu dobit, deo koje bi, da nije bilo ove transakcije, morao biti isplaćen kao dividenda, pa i manjinskim akcionarima. Ovako je novac ulozen u akviziciju druge firme, pa je to "investicija u širenje poslovanja". I nije samo to urađeno, već je HT odobrio pozajmicu iz dobiti matičnoj DT, tako da je DT dobio novac vrlo jeftino (jer je euribor negativan), pa će biti vraćeno kasnije (verovatno kad euribor poraste), tako da je ove godine u par transakcija prebačen visak dobiti - time je isplata dividende smanjena ili je prosto nema ove godine. Faktički je ovim transakcijama umesto da dobije dividendu u visini svog udela u vlasništvu, DT trenutno pokupio sve, a vratiće se kasnije ono što je pozajmljeno.
Ali tako to rade pravi "maheri", a ne lokalna "boranija".

Пруга до Косова и Београда

cg%20pruga%20m%20drobnjak%20(2)_620x0.jpg

Десетогодишњим планом "Железница Црне Горе" предвиђена је, између осталог, изградња пруге од Пљеваља, преко Равне Ријеке и Берана, до Косова, која би коштала најмање 1,2 милијарде евра и чија би дужина била између 110 и 130 километара.

- Урађени су студија оправданости и идејно решење, а разрађивано је седам варијанти решења и предложена је изградња терминала у Беранама. За изабрану варијанту деонице Пљевља - Бијело Поље (Равна Ријека) процењено је да је потребно 745 милиона евра, а за деоницу Бијело Поље (Равна Ријека) - Беране - граница с Косовом изабране су две варијанте и за њих је потребно 523 милиона евра, односно 544 милиона - наводи се у Стратегији развоја.

Прииком градње морало би се урадити најмање 19 километара тунела и шест километара мостова. Пруга би имала један колосек, са доминантно теретним саобраћајем и брзином возова у мешовитом саобраћају до 100 километара на час.

Као два приоритетна инфраструкурна пројекта, када је железница у питању, за период до 2020. године, предвиђене су реконструкција и електрификација железничке пруге Подгорица - Тузи - граница са Албанијом и реконструкција деонице Бар - Врбница на прузи Београд - Бар.

Реконструкцијом пруге Подгорица - Тузи - граница са Албанијом планиране су реконструкција и модернизација колосека у дужини од 25 километара. Процењена вредност инвестиција за овај пројеката је 37 милиона евра.

- За пругу Београд - Бар, деоница пруге кроз Црну Гору Врбница-Бар, где је потребно извршити модернизацију сигнално-сигурносног система, ремонт горњег и доњег строја пруге, реконструкцију 106 тунела и 96 мостова, до сада је обезбеђено 64,5 милиона евра (процена из 2015. године), а још недостају средства у износу од 183,2 милиона евра, наведено је у Стратегији развоја железнице.

КРАК ЗА ПРИЈЕПОЉЕ

Раније је потенцијални инвеститор за изградњу цементаре у Плевљима ГПУ "Сфера" из Санкт Петербурга, да би се обезбедио јефтинији, односно једино могућ транспост великих количина цемента, понудио 95 милиона за изградњу крака пруге према најближој железничкој станици Пријепоље. "Сфера" је тада изразила заинтересовност за експлоатацију лапорца из пљеваљског басена, посебно с техногеног лежишта "Јагњило", где би у почетној фази изградила цементару капацитета милион и по тона цемента годишње. У ту инвестицију уложила би 220 милиона евра.

Извор:
http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... 0%B4%D0%B0

Kotor, slikano prošle nedelje. Tri velika kruzera su se našla ovde u istom danu, gužva je bila neverovatna. Jedva sam se popeo do vrha od gomile turista koji su govorili svim jezicima ovoga sveta:

I odrekli se svoje prave zastave, ali dobro, to je za neku drugu temu.

Sb Jadran konacno na svom maticnom vezu poslije 3 godine

To je radio i mrka kod prokuplja tako imas slicno na silasku sa pancevca ako nisu uakrpili tj diletaciju sredili
Privremeno brzinsko nakon pregleda

Pa kad su ga dotjerali da nije ni zasta drugo nego za furdu
Sad ce da im vozi jadrolinija dok ne navataju neki brod to ti govori kakva je uspjesna ekipa stavljena da to vodi

Почела шиптаризација Црне Горе и то баш на дан њене независности !

Униформисани и наоружани Албанци окупирали Румију на Дан независности Црне Горе
Од ИН4С - 23 маја, 2017

Већа група Албанаца, међу којима је било и оних у маскирним униформама и са наоружањем, окупила се у својеврсни војни камп на врху планине Румије, изнад Бара, и то 21. маја када је званична Црна Гора обиљежавала Дан независности.
http://www.in4s.net/uniformisani-naoruz ... crne-gore/

Pogledajte prilog 1

IN4S je u rangu informera po kredibilitetu a slike stare par godina

Ne, ipak su od skoro, vidio sam na drugom forumu neke starije ali bez obzira ovi rade propagandu i misinformisanje bas dobro.
Iduce ce bit nesto ko iz 90tih, milion ustasa (u ovom slucaju siptara) tu iza brda se spremaju da nas napadnu pa bolje mi njih preventivno (Dubrovnik)

"Misinformisanje" ???
Mislis, dezinformisanje?

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Da da, nijesam spavao 20tak sati i jos sam radio nesto na engleskom pa mi se brkaju rijeci.

Ин4С: Мук надлежних о албанскoм паравојном кампу на Румији
среда, 24.05.2017. у 18:00
ПОДГОРИЦА – Надлежни црногорски безбедносни, али и правосудни органи и даље се не оглашавају поводом албанских застава и паравојног кампа на планини Румија, изнад Бара, пише данас подгорички портал Ин4С.

http://www.politika.rs/scc/clanak/38132 ... -na-Rumiji

Vrh