Šta je novo?

Crna Gora

зна се ко су одувек били највећи непријатељи Срба. други Срби

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=415096#p415096:ax85u2wm je napisao(la):
Вожд » 07 Nov 2016 04:10 am[/url]":ax85u2wm]Вест је била штампана у неколико најтиражнијих штампаних српских медија са традицијом, "tragac" (за смислом) је доказани ***, стога ни не треба обраћати пажњу на такве појаве, нема неке разлике између поменуте у дотичној вести и њега.
Pa koji su to štampani mediji? I žena ima pravo na svoje privatno mišljenje u privatnoj prepisci. Problem bi bio da je to ona izrekla u javnosti, za skupšštinskom govornicom ili pred PRAVIM novinarima na konferenciji za štampu. Neka probaju tako da uhode naše gedžovane, mogu da mislim šta bi PreCednik sve rekao o odredjenim susednim nacijama.

Nije ni to problem sto ona privatno govori vec sto je ta osoba nebitna. Otvorite profil svakog drugog treceg prosjecnog korisnika facebooka i naici cete na neki vid seksizma, rasizma itd a i podrsku nekoj partiji, pa da sad svakog uzmemo i izmisljamo vijesti o tome?

На пример Вечерње Новости.
Није приватна преписка.
Проблем је, аутошовинисто, у томе што је фашистички став према српском народу постао званичан став владајуће елите у ЦГ. Место твојих снова, а?
Било је таквих случајева овде, где су се спорни ставови са друштвених мрежа активиста разних партија и организација јавно коментарисали.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=415323#p415323:1wkq7tbz je napisao(la):
Вожд » 08 Nov 2016 03:44 am[/url]":1wkq7tbz]На пример Вечерње Новости.
Još neko osim RIA Novosti na srpskom?

Није приватна преписка.
Prepiska na FB wallu privatnog lica, manje više isti klinac, još uek podaleko od bilo kog zvaničnog formata.

Проблем је, аутошовинисто, у томе што је фашистички став према српском народу постао званичан став владајуће елите у ЦГ. Место твојих снова, а?
I u njihovom slučaju taj stav je autošovinistički, pošto već ne poznaješ reč samokritičnost.

Било је таквих случајева овде, где су се спорни ставови са друштвених мрежа активиста разних партија и организација јавно коментарисали.
Te osobe su jednako bitne i uticajne kao i ta izvesna Ana Bojović Radulović.

Чуј, похвала Хитлеру због "паљења" Срба, Рома и Јевреја је по теби "самокритичност"!? Да нећеш и ти да га хвалиш овако јавно за та недела? Мислим, није да нисмо навикли на сличне радове од тебе.. Ипак, нисам плаћен да се бавим твојим поремећајима и пропустима у образовању и васпитању. Постоје установе за то.

Ти изгледа не разумеш да је управо проблем у томе што је јавност у ЦГ бомбардована мржњом према Србима од стране политичке елите, те је став дотичне само последица таквог деловања.

Govorio sam o stavu vlasti, ne o stavu dotične persone. Ti si zamenio teze. Zamena teza je doduše neizostavan začin debatne škole botova Federalne službe bezopasnosti RF.

Ти изгледа не разумеш да је управо проблем у томе што је јавност у ЦГ бомбардована мржњом према Србима од стране политичке елите, те је став дотичне само последица таквог деловања.

To je njihov izbor da se za sitne pare bave "diplomatskom prostitucijom". Sa druge strane može im se jer mrtvog vuka i zec obrađuje. A zna se šta je geopolitički interes iza insistiranja Zapada na nezavisnosti CG, to je topliko očigledno. Crnogorci NISU zaseban narod već su ih političke okolnosti učinile da se ne osećaju delom svog pravog naroda. A pored gore navedenih motiva, tu je samim tim želja da se bukom pojača taj željeni kontrast i naglase (uglavnom nepostojeće) razlike između Srbijanaca i Crnogoraca.

Kojih BREEEEE 'Srbijanaca'???

I nije 'wall' na FB 'privatna prepiska' isto kao sto nije ni forum BB.
A cak i da jeste (pa je procurela u javnost) takva prepiska sadrzi govor mrznje, velicanje nacizma i zlocina i druge elemente koji su kaznjivi po zakonima.
Dakle, branis neodbranjivo!!!

Pre nekoliko godina, izmedju ostalih i ja sam bio izlozen verbalnim pretnjama na nacionalnoj osnovi na drustvenoj mrezi FB.
Doticni je nakon prijava FB o neprimerenom sadrzaju otvarao nove profile i na 'zidu' ali i kroz poruke nastavio sa pretnjama i provokacijama.
Na pretnje koje su mi upucivane sam pokusavao davati ratumne odgovore, sve dok mi nije prekipelo i dok celu prepisku kao fajl, kao i linkove ka sadrzaju nisam prijavio MUP-u Republike Hrvatske.
Na veliko zaprepascenje u relativno kratkom periodu doticni je prestao, a posle jos nekog perioda se ponovo oglasio i zalio se sto sam ga prijavio Policiji!
Kako je mogao znati?
Pa tako sto su nadlezni reagovali.
Dakle nema opravdanja!!!
Nulta tolerancija za ovakve isprane mozgove, pune mrznje!
Za sve takve! Ljudi se ne dele na Srbe, Hrvate, Crnogorce, Nemce, (...) ,Ljudi se dele na dobre i lose.
Ove dve 'Ane' su lose, a protiv bilo cega loseg se mora boriti!

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Evo i CG na Street Viewu, delimična pokrivenost.

Imagery je iz 07/2016.

Zaista ne znam gde je zapelo sa Srbijom, 100% pouzdano znam da je cela zemlja snimljena.

Napreduju i zemljaci sa juga... Tačno se vide i plavi krovovi kineskih baza, izbrojao sam ih šest na trasi.

Open image in new tab za full res.

Mnogo ruzna prica, ali iz nekog sireg ugla, mislim da ovo ojacava svest medju Srbima i da su ovakvi dogadjaji na neki izvrnut nacin i pozitivni po nas.
Muka spaja ljude, tako je uvek bilo.

Prica je napumpana.
Postoje zvanicni programi u obrazovanju. Ako u programima i udzbenicima pise da je npr bacanje atomske bombe na Hirosimu i Nagasaki bio "herojski potez" koji je okoncao II svetski rat, profesor nw moze i ne sme da prica i podrzava pricu kako je to bio vrhunac kukavicluka amerikanaca, jer su japanci bili spremni da brane svoju teritoriju do poslednjeg.
Moramo prihvatiti, da zvanicna politika kroji i istoriju i geografiju i ekonomiju. Tako je svuda, pa je tako i u Crnoj gori.
Svidjalo se to nama ili ne.

A o politickoj "eliti" koja se odrekla Njegosa je izlisno trositi reci...

Naravno da je proseravanje, ovo je kao wow i super, a da neki mali Hrvat kaze da se granice HR prostiru do Zemuna to je NO-NO.

Ne, to nikako nije isto. Istorija Crne Gore, je deo istorije Srbije, dok je teza Hrvatska do Zemuna, deo NDH, odnosno fasisticke drzave.
Ako ti imas problem sa tim, preispitaj svoje znanje, nemoj da trujes kvalitetan forum.

Vezano za Lakijevu tvrdnju da trebamo prihvatiti sta kaze zvanicna politika, u doba kada su informacije svima dostupne, ne, ne trebamo prihvatiti nametnute doktrine, i da, ne svidja nam se to i borimo se protiv toga.

Црна Гора је етнички српска држава, а то што политичка елита намеће је пролазног карактера..

@Galeks
To sto ti na forumu deklarativno nesto hoces ili neces je jedno.
To sto nam je vojska u partnerstvu za mir, sto imamo nato delegaciju u vojsci i sto neometano i bez kontrola nato vojska prolazi kroz Srbiju (a bese borili smo se protiv toga).

Ne zaboravlja se u zlu traženi dukat po glavi , zbog kog posjamo kosture po Prokletijama ....

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=424903#p424903:3m0cmx89 je napisao(la):
laki72 » 25 Dec 2016 06:42 pm[/url]":3m0cmx89]@Galeks
To sto ti na forumu deklarativno nesto hoces ili neces je jedno.
To sto nam je vojska u partnerstvu za mir, sto imamo nato delegaciju u vojsci i sto neometano i bez kontrola nato vojska prolazi kroz Srbiju (a bese borili smo se protiv toga).

Svesno ili nesvesno, pomesao si stvari.
Ja pricam o istoriji i istorijskim podacima, koji govore drugacije od onoga sto politika Crnogorskih bandita namece. Imamo pristup mnogim arhivima, bibliotekama, pa i najvaznije internetu koji nam pruza fascinantne podatke, lako dostupne, da mozemo svoj sud jednostavno oformiti.

O aktuelnim politickim temama, borba nije na forumu, ali mozemo i o tome diskutovati.

Bojim se da nisam pomesao.
Jer u istoriji stalno ima revizionizma.
Pa eto, po istorijskim udzbenicima u CG, oni (crnogorci) su "dukljani" a ne Srbi.
I da ne ofujemo previse, uvek sve dodje na svoje, ovako ili onako.
Niti ce dugorocno nase tvrdnje "vi ste srbi", niti ce milove "vi niste srbi" doprineti boljitku i istini.
Znam da ce me mnogi osuditi, ali nacije su skorasnjeg porekla. Plemena su nesto sto ima mnogo duzu istoriju. Na To kako ce se neko osecati uticu mnogi faktori, a procesi nisu uvek kroz istoriju jednosmerni. Menjaju se.
Ovo u CG moze biti trenutni trend, a moze biti i trajan proces.

ZATO i apelujem da se kao zreli ljudi distanciramo od senzacionalistickih clanaka koji za cilj imaju iskljucivo tiraz (broj klikova).

Поента је у томе што они јесу део српског народа.

Политичка атмосфера у ЦГ итекако утиче на ову тему.

Ti stvarno mislis da se udzbenici smatraju relevantnim istorijskim izvorima????

Nisu to nase tvrdnje Laki, to su istorijski precizni podaci. Ako kroz vekove odredjeni velikani jednog naroda sebe nazivaju Srbima, ne mogu njihovi potomci eto preko noci da promene odluku. Tj oni mogu da misle da mogu, ali to nije istina.
Novak Djokovic sutra moze da kaze da je Kinez, da ga podrzi milijardu ljudi, ali to ne menja cinjenicu da on nije Kinez.

Sto se clanka tice, jeste senzacionalistiki ali je vazan, jer to je prava kritika besmislene politike Crnogorskih bandita.

Podseticu te da se decenijama u severnom delu Makedonije mnoga srpska prezimena preimenuju. Stefanovic -> stefanovski, Jovanovic -> Jovanovski, itd... i mnogi od njih su se izgubili u tom lasnom identitetu. Isto se desava u Crnoj Gori stvaranjem laznih podela.

Ako smo otisli previse u off, ja se izvinjavam.

Vrh