Šta je novo?

Centralno grejanje (Grejanje po utrošku)

znaci neće postovati svoju proceduru. Od 1. Oktobra dnevne temperature će biti manje od 12 stepeni i koliko shvatam nećemo imati grejanje jer nisu još ništa uključili. Ali će zato brze bolje da
Ugase 15. Oktobra ako je toplo napolje

Директор Београдских електрана каже (а исто пише и у Одлуци о снабдевању топлотном енергијом) да ће се станови грејати ако РХМЗ прогнозира средњу дневну температуру 12 степени или нижу.

Средња дневна се рачуна према температурама измереним у 7, 14 и 21 сат по доњој формули, али прогноза (барем ова нама доступна) даје само највишу и најнижу тако да није баш најјасније како Београдске електране одређују да ли је критеријум испуњен.
1759346702675.png

Како тренутно ствари стоје, барем наредна три дана испунити ће критеријум за грејање, а можда и наредних пет. Само је питање какву математику и улазне податке користе Београдске електране.

1759346405246.png

Pa dobro, mislim, nije kao da se to grejanje papreno plaća, i to cele godine, pa da raja očekuje tople radijatore i habitabilne domove i pre 15. oktobra...

Po nekoj slobodnoj racunici sutra je resenje zadatka 9 C
Znaci po zakonu moraju da pale sutra,a verovatno su trebali i danas

Neće paliti jer već sledeće nedelje očekuje se lepše vreme.

Naravno, zašto bi oni palili i trošili gas, a grejanje se plaća tokom cele godine. Trenutno je 6,8 stepeni, zato ja a i mnogi građani pored centralnog moramo svake sezone da trošimo struju u ovom periodu na dogrevanje, a i u aprilu jer je po njima toplo.

Pustili su oko 11h, videćemo da li će da radi ili će biti nekih problema. Za sada greje odlično toplana Miljakovac, dok toplana Dunav vrte pumpe hladnu vodu u zgradi, moguće da su negde još uvek radovi u centru.

Ne greju ovde kod mene uopšte. Ne ustaje mi se iz kreveta uopšte.

kod mene na vozdovcu u zgradi su juce menjali neke cevi, ne znam sta su tacno radili u podrumu i danas radi grejanje. Inace nisu obavestili nikog o radovima

I kod mene je krenulo danas popodne. (Tašmajdan)

Daleko više od toga što je hladno me nervira da je st*** odlučila da nam je ovo dovoljno. Neko sedi negde i kao - pusti im malo grejanja, dosta im je.

Vrh