Šta je novo?

"Central Garden" [ Stambeno Poslovni kompleks ]

Ajde da izvadim temu iz "naftalina" ...

img1730.jpg


Postavljen je jos jedan kran, ali nesto veci....

img1731.jpg
 
Jel Gemax i dalje izvođač radova ili su oni bili zaduženi samo za rušenje?
 
Izvodjac radova je bila city road grupa, ne znam da li je to bivsi gemax ili ne, ali mi se cini da je izvodjac isti...

img1814.jpg


img1825.jpg


img1830.jpg


img1828.jpg


img1827.jpg
 
Izvodjenje rušenja postojećeg objekta je izvodila City Road Grupa.
 
Hvala na odgovorima, to sam razumeo. Ali i dalje ostaje nepoznato čiji su radnici na gradilištu, tj. koja firma je izvodjac radova na izgradnji samog kompleksa.
 
Izvodjac radova je ZOP a radnici su uzeti od kooperanta Brigate.
 
Nezvanicna informacija kaze da se stanovi prodaju vise nego dobro, da garaze ne idu tako dobro i da je glavna zamerka svih koji gledaju stanove nedostatak prirodne ventilacije u kuhinjama.
 
Sto nisu vezali garaze i stanove .Neka investitor kasnije iznajmljuje garaze koje ne proda
 
Почели су да постављају подлогу и за другу зграду...


img1894.jpg


img1895.jpg


img1896.jpg
 
Super napreduje izgradnja prođoh danas, ali kuku lele kako će novi stanar da automobilima saobraćjano uguše Branka Krsmanovića i ove jednosmerne ulice u okolini. Biće užasno.

Tek vidim ovaj post, sve potpisujem od početka do kraja. Stičem utisak da zbog ne planiranja urbanizma veći deo starog Beograda će postati Vračar, pogotovu mislim na ovaj deo Palilule i Zvezdare koji se naslanjaju na Vračar. Nekoliko glavnih ulica i bezbroj malih jednosmernih ulica u kojima su izgrađene zgrade od po 10 spratova.

HoRuS":1dai4lk1 je napisao(la):
U slucaju ove lokacije je moralo da se veze kupovina stana sa kupovinom garaze..pa i tad bi bilo reseno tek pola problema...

Dalmatinska, Stanoja Glavasa i Knez Danila su neprosirive i uopste mi nije jasno na koji nacin ce tim ulicama da se krece jos ovoliki dodatni saobracaj, a kamoli gde bi se jos neko mogao parkirati osim u svoju podzemnu garazu...Jednostavno, suvise je velika gustina naseljenosti u krugi od 200 metara imamo Gradsku upravu od 20 tak spratova, inspekcije i katastar, 3 velika solitera isto po 20tak spratova i u 27 marta jos 3 solitera po 20tak spratova, a nema ni 100 parking mesta u celom tom krugu...jedina podzemna boks garaza koja nije mala, ima dva ili tri nivoa je dupke puna, rasprodata i formiraju se liste cekanja za eventualno slucaj da neko odustane od pretplate...Pa cak ni Dom zdravlja ne da nema parking nego nema ni ispust gde bi ljudi mogli da stanu da ostave nekog na ulazu...

Drugi deo problema se odnosi na to da su jednostavno morali da otkupe jos onih par udzerica na uglu Dalmatinske i Starine Novaka i da na neki nacin omoguce ulaz i izlaz kolima u naselje preko jedne bar malo ozbiljnije ulice koja ima dve trake (Starine Novaka)...
 
Mala ispravka, ne redi se o novoj zgradi, nego o -2 nivou podzemnih garaza. Iznad garaza u tom delu je planirana zelana površina.
Nove zgrade niču teka kada se zgrade 1 i 2 čija je izgradnja u toku završe.
 
Kokili":m31cn83j je napisao(la):
Nezvanicna informacija kaze da se stanovi prodaju vise nego dobro, da garaze ne idu tako dobro i da je glavna zamerka svih koji gledaju stanove nedostatak prirodne ventilacije u kuhinjama.

Loša prodaja garaža ne iznenađuje s'obzirom da su 18.000EUR (sa PDVom). A provetravanje kuhinja nije problem koliko i trend u svim novim gradnjama da kuhinje bude integralni deo trpezarije i dnevne sobe, tj. otvoreni prema istom prostoru što ako spremate hranu u stanu nije baš uvek praktično koliko god lepo i otvoreno izgledalo.
 
img2246.jpg


img2247.jpg


Ево и првих стубова над земљом...

img2248.jpg
 
Ovi Izraelci se ne šale! Nadam se da će i arapi raditi ovim tempom.
 
Можда и даље неког занима ова тема и напредак радова...

img2700.jpg


img2701.jpg


img2702.jpg
 
Иначе плаћање је у пет рата.
Рок прве фазе је март 2016.
Друга фаза почиње у септембру 2015. Годину дана рок за другу фазу.
 
Vrh