Ја никад не говорим о конкретној некретнини или земљишту, већ о широј слици. То што си уложио или планираш да уложиш своје паре у Златибор, срећно. Ако и не планираш, и тад срећно. Не мораш да спамујеш моје постове.
Znaš šta, ako si nešto postovao radi nečega što te oko kine intrigira, to je ok ali onda si jednostavno mogao da nastaviš da pišeš na tu temu. To što sam ja prvi prokomentarisao sa Zlatiborom ne mora da te u tome spreči, jednostavno se držiš svoje misli i izložiš je,...jel i ja tebi to treba da crtam!
Što se Zlatibora tiče on je treći po redu u celoj Srbiji po prodaji stanova (posle Bgd i NS) i ne možemo se praviti slepi pred tom činjenicom. Ispred je Niša i svih ostalih većih gradova ! To što mi imamo određene projekcije kako bi samo mesto Zlatibor trebalo da izgleda opet nije direktno vezano za ovu temu koja se zove Cene nekretnina, a ne Priroda Srbije,...
Što se tiče svetske ekonomije, mi smo malo tržište, mala zemlja, kod nas stan ili kuća imaju više emotivnu nego tržišnu komponentu. Treba malo više "sići" u naš narod i izaći iz Beograda da bi upoznao naš svet i proširio vidike o načinu razmišljanja našeg čoveka. Recimo cene u Beogradu i NS se drže najviše zbog pritiska ljudi iz unutrašnjosti i njihove želje da uspeju u većem gradu, da nađu posao. Ima i onih koji žele da se "pokažu" da imaju tu stan. Nema tu ni T od svetskih trendova koji se spominju. Takođe i od dela dijaspore koja više ne gradi kuće sa lavovima i labudovima (jer su se naslednici "modernizovali" pa ih to više ne zanima) nego kupuje stanove u BGH20 i drugim kompleksima. I naravno tzv investicionih kupaca koji izdaju stan dok im deca ne poodrastu za fakultet
Kada bi Beograd i NS to izgubili cene bi se ubrzo prepolovile i vratile na staro. Ljudi u unutrašnjosti u isto vreme i mrze Beograd (verovatno sa pravom), zato što su glavne pare tu - najveći budžet. Kada se to bude promenilo nekakvom novom regionalizacijom i pravednijom preraspodelom kapitala postaće lagano sve manje i manje interesantan i cene će mu biti više u skladu sa komunalnom (ne)opremljenošću i "divnim i bajnim" fasadama novih zgrada koje moraš silom prilika da gledaš dok njime šetaš.
I ne treba se toga plašiti, tog gubitka interesovanja, već se tome radovati za početak bar zbog manjih gužvi...
Čitam danima o korupciji, mafijašima ili berzanskim trendovima i opet niko nikad da bilo šta pogodi oko cena, a ovaj važan faktor običnog čoveka, njegovih pogleda i njegovih želja uopšte ne spominjete, faktore samih estetskih i kvalitativnih svojstava zgrada i blokova takođe
I negde vas razumem, ali ako se i ja ponekad priključim takvom razmišljanju, poštujući razmišljanja pravih poznavalaca ekonomije, isto tako očekujem da se i ova druga strana koju zastupam drsko ne ignoriše i ne napada...jer neću nijednom "modernom japi piroćancu" koji često isprazno vergla o ekonomiji ostati dužan da se razumemo...!!! Dok god sam na ovom forumu...
Zbog cega smo imali pad od 2008. do 2015. Ako je trziste nekretnina imuno na kretanje sveta? I zasto te nekretnine na zlatiboru nisi kupio 2011. godine, nego bas sada? Zasto u tom periodu niko nije ni cuo za investicionu nekretninu?
Ja ne znam kako mozes da ignorises i zanemarujes svetske finansije?
Pa zar ti nije logicno da ce i broj turista da padne sa pojavom recesije, prvo sto ce se rezati su dopunski sadrzaji zivota kao sto su zimovanja, letovanja.
Kreditna ekonomija je uvek ciklicna.
Visak ubacenog novca u zadnjih 10 godina se slio u nekretnine u celom svetu. Stimulisanje ekonomije je i razlog zbog kojeg si kupio sada investicione nekretnine, a ne 2011. godine.
Ovo sada nije klasična ekonomija u svetu, ovo su sve veštački izazvane stvari, mi smo sad izvan svih naučno-ekonomskih ciklusa i pravila, niko ne zna šta donosi noć, a šta dan...naš čovek/kupac NE VERUJE u berzu, bitkoine i slične gluposti, ne veruje ni u banke niti papirni keš novac u "slamarici" i svoju ušteđevinu pretvara u nekretninu. Jednostavno
Ja sam se za Zlatibor i opredelio zato što nije klasično turističko mesto, već planinska banja sa izrazitim karakteristikama zdravstvenog turizma, a to će biti korisno ljudima dok je sveta i veka
300ta strana
jel se to obelezava nekako?
Naravno, uz pićence!