Ma naravno Nostradamuse, prozreo si me odmah.E moj ti, kada "TO" dođe neće ti biti do stana, jer nećeš ni imati taj naramak drva, a vidi se da nemaš više od 30 godina, i da si još na maminom ručku, jer bi u suprotnom nešto više znao.
ne znam, meni se cini da razranje grada dolazi od investitoraИ да донесе још већа разарања. Не заборави да у немаштини влада највећа корумпираност, а поготово када дође до наглепромене, са дугорочне стабилности и просперитета на све супротно од тога. Ја видим само још веће инвеститорско уништавање, а мање инфраструктурних пројеката којих је и иначе било мало, супротно генералном мишљењу.
Инвеститори неће нестати као магичним штапићем, чак ће имати и већи утицај. Можда ће их бити мање, али ће бити још већа г*в*н*.ne znam, meni se cini da razranje grada dolazi od investitora
haosI profesori umeju da greše. Mnogo, mnogo više nego što se misli.
Dobro je prošao profesor ovde na forumu za sada pošto mu nije izvučen neki film za odrasle ili snimak sa drogom da se diskredituje.Što haos? Pa otidi na temu o metrou ili na neke starije stranice teme o trolejbusima. Tamo ćeš videti snimke i citate profesora Saobraćajnog fakulteta koji hvale ovaj SNS metro plan. I čuvenog profesora doktora Ticu, dugodišnjeg klina u GSPu i institucijama oko njega (DJP, upravni odbor GSP, SF i slično) , koji kaže da je u redu kasapiti linije JGPa i isterivati okretnice iz grada, te terati ljude na nezgrapna presedanja. Umesto da ostanu direktne linije koje su uspešno funkcionisale 40 godina i okretnice koje same po sebi ne ruže grad, već ga ruži nerad komunalnih službi i SNSovsko tolerisanje opšteg divljaštva i kaubojštine u parkiranju svuda, pa i po prostorima oko okretnica. Elem, naravno da Tica lupa takve stvari i predlaže takve budalaštine kada je dobro uhlebljen profesor koji se javnim prevozom ne vozi još od 2000. i kada je bio i ostao čovek za sve režime.
Imali smo i brojne skandale i sa Rudarskim i Građevinskim fakultetom glede Rio Tintare, kao i nekih drugih kontroverznih i sumnjivih projekata.
Kad sam rekao da i profesori (bez preciziranja koji) umeju da greše hteo sam da kažem da meni to prof dr mr kr ispred imena zadnjih godina sve manje znači. I rekao sam da od svih profesora svih fakulteta, mnogi od njih umeju da greše. Nisam rekao da Zec ovde greši.
Što se Zeca tiče, uvideo sam da nikada ne daje nikakva konkretna rešenja i predloge, i nekad mi malo ide na živce kad istrčava da priča o svemu i svačemu, a nikad ne da nikakav predlog. ALI što se analize tiče, da, u analitici je uvek bio dobar. Tu nema zbora.
Naveo sam više od toga. A naveo sam i da ima onih koji ne rade po interesu, nego samo prosto imaju naopake poglede i ubeđenja. Kao npr Kafeni Perišić ili Teslijanac Nestor.Naveo si dva primera ljudi koji podržavaju određene projekte jer verovatno imaju neke finansijske ili neke druge veze da navedenim projektima tj interes da tako govore.
Padaju rente kad se gleda odnos cene kvadrata i zakupa. To je anomalija koja se ignoriše a nije održiva na dugi rok.- Rente padaju (ne padaju)
- Dinar jaca prema evru (ne jaca, konstnatno ga prati)
Padaju rente kad se gleda odnos cene kvadrata i zakupa. To je anomalija koja se ignoriše a nije održiva na dugi rok.
Ono gde govori o odnosu dinar evro odnosi se na monetarnu politiku gde Nbs veštački održava kurs što se nepovoljno odražava na izvoznike i na inflaciju. Kad se gleda plata zvuči veća u odnosu na pre ali za nju možeš isto da kupiš ili manje. Npr uporedite cenu Mc Donaldsa po zemljama pa ćete videti da je jeftinije da jedeš u Madjarskoj nego u Srbiji.
A da nisi "malo" preterao sa ovim odnosom? Svi se slažemo da je novac izgubio deo kupovne moći, ali pre ću da vrednujem koliko hrane mogu da kupim, a ne koliko stanova, u poređenju sa pre par godina. Možda zvanične brojke za inflaciju nisu prava slika, ali vala nisu ni cene stanova!ne možeš objasniti da je 120K eur sada kao 70K pre par godina