[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=839996#p839996:28p5y101 je napisao(la):vradovic » Pet Apr 09, 2021 7:05 am[/url]":28p5y101]Ja bi samo dodao jos jednu stvar.
Kada se rentira stan u BW Residence uglavnom ocekuju od stanara da placaju odrzavanje zgrade dok "na zapadu" to uglavnom nije slucaj. Na primer u USA gotovo obavezno vlasnik stana placa odrzavanje zgrade i porez na imovinu. Tako da i to treba uzeti u obzir.
Ne moramo toliko daleko da idemo, rentirao sam stan u Poljskoj i nisam nikada plaćao troškove održavanja zgrade, samo stanarinu i račune. Logika je da tekuće i investiciono održavanje stambenog objekata padaju na teret vlasnika nekretnine, jer zašto bi stanar ulagao svoj novac u objekat koji ne poseduje. Postoji mogućnost da odbiješ iznos od stanarine ako nameravaš da krečiš stan, jer to je u suštini obaveza vlasnika ali ako želiš sam to da radiš bez da ti se stanodavac šeta po stanu onda možeš.
U Srbiji nisam nikada iznajmljivao stan, ali isto sam čuo da se održavanje zgrade naplaćuje od stanara, što se sumanuto.