[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=666585#p666585:73drtun0 je napisao(la):
Assad84 » Pet Okt 04, 2019 9:33 pm[/url]":73drtun0]Treba manje da koristite reč ,,raspadnuto" ponavljate je svi,neki po više puta u jednom postu, kao pokvarena ploča pa gubi smisao,a upravo vi kao da prodajete stan(ove) u A bloku pa ste toliko zapeli .I dajte da vidimo oglas za 77m2 od 190K ,ili jeftiniji pošto je to ,,najskuplji" ?
Kako da nema razlike u okruzenju posebno,eto oko nečega da se složimo,u savskim blokovima a i ostalim gde je starogradnja postoje parkovi puni zelenila,široki trotoari,škole,vrtići,dok u snobovskim blokovima postoji uglavnom samo isti takvi u komšiluku kojima možeš da gledaš u tanjir koliko su jedni blizu drugih.
I ti trebaš manje da koristiš reč snobovi. Ako je neko snob zato što ne želi da živi u zgradi kojoj otpada fasada, kojoj hodnik nije prekrecen 50 godina i u kojem se neprekidno osećaju miomirisi budji, vlage, taloga ručka, stepenice polomljene, komšije ubi bože, okruženje puno djubreta i neodržavane zelene površine onda sam i ja ,,snob". A stanari u ,,raspadnutim" starogradnjama bi mogli malo da se organizuju da sve spomenuto srede ali, jedno veliko ali, to je za veliku većinu zgrada u starogradnji nemoguća misija. Mogu ja da napravim najlepšu vilu na deponiji ali će i to dalje biti deponija i ona nikad neće imati vrednost kao vila u boljem kraju grada. Ja volim da mi sve bude čisto, patim od toga. Evo kod mene zgrada nema pola godine i već smo prekrečili hodnik koji je bio isprljan od useljenja. Kada sam tražio stan i kada sam išao da gledam starogradnje ako mi se ne svidi zgrada i hodnik nema ništa od kupovine mogu stan da gledam i 10 puta. Kao što sam i bio zagrejan za jedan stan, cena onako nije prenaduvana ali badava, nema lift, stepenice i hodnik unakaženi, fasada zgrade se kruni, a u donjem delu vlaga uhvatila, u garaži se oseća svašta ali baš svašta jer su tu ostave, a vrata od hodnika i garaže naravno polomljena i što je natužnije zgrada nema ni 15 godina.
Nema oglasa jer nema stanova, ko je kupio kupio je od investitora, sada može samo od preprodavca za veći novac i zato sam rekao da je više sigurna kupovina od investitora nego od preprodavaca jer je uveliko jeftinije. Isto kao onaj ko kupi starogradnju za 1200e po m2 pa je renovira i prodaje za 1800e po m2.
OK savski blokovi, nije starogradnja samo tu i nisu sve starogradnje pune parkova, škola, vrtića... A i u novogradnjama je takodje neposredna blizina škole, vrtića, nekog parka, a neki čak i imaju privatne parkove koji su 10x bolje održavani od onih u starogradnji. Sve to zavisi od lokacije i projekta.