Šta je novo?

Cene nekretnina

Tako je, lazem kao djak sedmak ... u savrsenom ispravnom svetu gde je potrebno iznositi dokaze na nekom forumu :) Sta je sledece, klecanje na kukuruzu, hajde budi malo inventivniji, ove forice su prezvakane odavno.
Pa u suštini ti si sam svoje izlaganje doveo u kontekst klevete kao opravdanje zasto izbegavas da potkrepiš ono što pišeš a što je dovedeno u kontekst laganja. Sto samim tim znači da je izmišljeno i lažno. Da je tvoja optužba istinita ona se ni pod koji način ne može svrstati pod klevetu. Tako da u slučaju da govoriš istinu nema razloga da se plašiš da ukažeš na krsenje zakona. Sta vise ćutanje o kršenje zakona je takođe kršenje zakona i razlog više da obrazložis svoje pisanje.

Ne, ali bez šale, deluješ kao normalac i pozitivan lik. Ne vidim smisao razglabanja u vezi sa ZOO kada je na osnovu tvog pisanja jasno da nisi pravne struke, a opet ako si zaista svedočio tome da se turistički aranžmnani prodaju za eure ili po kursu od 140 dinara, to jeste svojevrstan kuriozitet i potencijalno inidkator nekih većih lomova, pa ne vidim razlog da ne podeliš konkretne informacije ukoliko imaš takvih saznanja. Ovo sada što pišeš deluje kao nevešto izvlačenje, to je moj utisak a kažem prema tebi gajim izrazito dobronameran stav.
Ne mogu da napisem o kome se radi jer nisam svedocio tome iz prve ruke ali sam dobio informaciju od meni bliske osobe koja nema obicaj da prica nebuloze. Mozda je bio nesporazum, mozda nesto drugo, necu u to da ulazim niti javno da etiketiram bilo koga jer to povlaci odredjene pravne konsekvence. Da li je to indikator lomova, moguce, da li je nesto drugo u pitanju, moguce ...

Pa u suštini ti si sam svoje izlaganje doveo u kontekst klevete kao opravdanje zasto izbegavas da potkrepiš ono što pišeš a što je dovedeno u kontekst laganja. Sto samim tim znači da je izmišljeno i lažno. Da je tvoja optužba istinita ona se ni pod koji način ne može svrstati pod klevetu. Tako da u slučaju da govoriš istinu nema razloga da se plašiš da ukažeš na krsenje zakona. Sta vise ćutanje o kršenje zakona je takođe kršenje zakona i razlog više da obrazložis svoje pisanje.
Tanko je to kanapce da bi se spusta niz njega. Kao sto rekoh, odavno su to prezvakane kombinacije.

Ne mogu da napisem o kome se radi jer nisam svedocio tome iz prve ruke ali sam dobio informaciju od meni bliske osobe koja nema obicaj da prica nebuloze. Mozda je bio nesporazum, mozda nesto drugo, necu u to da ulazim niti javno da etiketiram bilo koga jer to povlaci odredjene pravne konsekvence. Da li je to indikator lomova, moguce, da li je nesto drugo u pitanju, moguce ...

Aha jasno znaci izvor kom verujes za lomove i krahove koji nam predstoje je šurnjaja od tvog komšije pa njegove tetke muža svastika iz Prnjanovora sto je htela u Bec za docek NG autobusom za 2800 dinara odnosno 20e po osobi. Ako lazu mene lazem i ja vas fazon, ali ona nikad ne laze i ne prica nebuloze trust me bro.

Aha jasno znaci izvor kom verujes za lomove i krahove koji nam predstoje je šurnjaja od tvog komšije pa njegove tetke muža svastika iz Prnjanovora sto je htela u Bec za docek NG autobusom za 2800 dinara odnosno 20e po osobi. Ako lazu mene lazem i ja vas fazon, ali ona nikad ne laze i ne prica nebuloze trust me bro.
Tako je! Ono sto me sad interesuje kako znas za sve to, ili si bio prisutan ili me prisluskujes.

https://www.instagram.com/reel/DSFrG4I***v/?igsh=Z3R2engwY2hoNHg0

Izgleda da su one 3 godine kao uslov za poreski kredit na konto ulaganja u alternativni fond bilie previse :) (promenili su na dve godine)

“Sl. glasniku RS”, broj 109/2025 od dana 4. decembra 2025. godine objavljen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, koji stupa na snagu 12. decembra 2025. godine, a primenjuje se od 1. januara 2026. godine.

Navedenim izmenama menja se stav 4. člana 89a Zakona o porezu na dohodak građana, koji se odnosi na gubitak prava na prethodno ostvaren poreski kredit u slučaju otuđenja akcija ili udela u alternativnom investicionom fondu, odnosno investicionih jedinica alternativnog investicionog fonda, tako da član 89a sada glasi:

“Obvezniku koji izvrši ulaganje u alternativni investicioni fond, odnosno u kupovinu investicione jedinice alternativnog investicionog fonda, priznaje se pravo na poreski kredit na račun godišnjeg poreza na dohodak građana najviše do 50% ulaganja izvršenog u kalendarskoj godini za koju se utvrđuje godišnji porez na dohodak građana.

Pravo na poreski kredit iz stava 1. ovog člana može se ostvariti samo po osnovu u potpunosti uplaćenih novčanih uloga kojima se stiču akcije ili udeli u alternativnom investicionom fondu, odnosno investicione jedinice alternativnog investicionog fonda.

Poreski kredit iz stava 1. ovog člana ne može biti veći od 50% utvrđene poreske obaveze po osnovu godišnjeg poreza na dohodak građana.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, ukoliko obveznik u kalendarskoj godini u kojoj je izvršio ulaganje u alternativni investicioni fond, odnosno u kupovinu investicione jedinice alternativnog investicionog fonda, kao i u naredne dve kalendarske godine otuđi akcije ili udele u alternativnom investicionom fondu, odnosno investicione jedinice alternativnog investicionog fonda, gubi pravo na prethodno ostvaren poreski kredit po osnovu tog ulaganja.

Obveznik iz stava 4. ovog člana dužan je da o gubitku prava na poreski kredit obavesti nadležni poreski organ u roku od 30 dana od dana gubitka prava i plati obavezu na ime prethodno priznatog prava na poreski kredit, sa pripadajućom kamatom od dana dospelosti za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak građana za godinu za koju je izgubio pravo na poreski kredit”.

Poslednja izmena:
Dobre vesti za sve investitore
IMG_0907.jpeg

Kolko mu na kraju ispadne 250 miliona sa 5% godisnje na 18112 godina?

Očigledno je da je cena kvadrata u Bg i drugim gradovima precenjena.
Šta mislite, kolika je realna cena?

Hvala.
Šta znači realna? Ne postoji .
Kad bi svako uzimao samo 20% zarade...niko pa ni Coca .c se ne bi obogatila. Da je Ronaldo uzeo samo 20% dela od zarade na njegovu opremu..tv prava ..igrice...ne bi imao milijarde.
Svaka cena je cena za sebe. Kupi ili nemoj....nema drugo

FED krece u stampanje 40 milijardi $ mesecno od ovog petka
Sigurno ce cene stanova u svetu da krenu da padaju

@iv4n el se kaze stamparija go brrrr?

a jel realno da mica orlovic dobije crnce?
nije
pa nije
al desilo
dogodilo se
zivot je cudan
ima svoje tajne

u pravu je

a jel realno da mica orlovic dobije crnce?
nije
pa nije
al desilo
dogodilo se
zivot je cudan
ima svoje tajne

u pravu je
Vukajlija....
Vidi ...to sa cenama nije DESILO SE...nije izuzetak nego je pravilo... dešava non stop...prodaje se..
Ti kupi ili nrvoj..drugi hoce.
Ne znači da se meni svida ali tako jeste...a od čekanja i priče nema leba....

FED krece u stampanje 40 milijardi $ mesecno od ovog petka
Sigurno ce cene stanova u svetu da krenu da padaju

Mali je to iznos, do aprila 2026 možda izađe na 200 milijardi. U poređenju sa prethodnim M2 je minorno, više je signal tržištu da ide ka tome. Neki tobože short term YCC.

Vukajlija....
Vidi ...to sa cenama nije DESILO SE...nije izuzetak nego je pravilo... dešava non stop...prodaje se..
Ti kupi ili nrvoj..drugi hoce.
Ne znači da se meni svida ali tako jeste...a od čekanja i priče nema leba....

kakva vukajlija miconi
ovo je jedan od najjacih dijaloga sa tv ekrana

1765457116814.png

Na stranu vaucer za spa, ako cene krecu vgec od 3.5K + PDV za najlosiji stan, koliko bi kostao prosecan stan. + 10% + 20%, imamo li neku procenu za ovo?

Verovatno idu slicno kao i drugi projekti:
3550 + PDV za 100+ kvadrata
3650+PDV za 80-100 m2
3750+PDV za 70-80 m2
3850+PDV za 60-70 m2
3950+PDV za 50-60 m2
4050+PDV za 40-50 m2
4150+PDV za 30-40 m2

I na to dodaj +20-30 eur/m2 po spratu

Ovako laicki kada bih morao da pogadjam cene

Vrh