Šta je novo?

Cene nekretnina

Negde krajem jula 2024. sam pisao ovde da sam krenuo da trazim stan da pazarim, evo, sad ce 2026. godina, jos uvek smo bez stana. Imamo za ucesce odavno, ali suludo je davati za staru gradnju na NBG 3000e, za novu 4000e. Ljudi koji ovde normalizuju te cene su ili agenti nekretnina ili prodaju svoje stanove ili imaju dijagnozu. Blizi sam odlasku u Spaniju preko nomadske vize i kupovini stana tamo.
Pa nisi kolekcionar stanova da treba da se uzrujavaš koliko drugi plaćaju. Potreban je samo jedan normalan prodavac koji će baš tebi prodati ma NBG po realnih 2k eur/m2

Negde krajem jula 2024. sam pisao ovde da sam krenuo da trazim stan da pazarim, evo, sad ce 2026. godina, jos uvek smo bez stana. Imamo za ucesce odavno, ali suludo je davati za staru gradnju na NBG 3000e, za novu 4000e. Ljudi koji ovde normalizuju te cene su ili agenti nekretnina ili prodaju svoje stanove ili imaju dijagnozu. Blizi sam odlasku u Spaniju preko nomadske vize i kupovini stana tamo.
... druze nemoj da se zeznes nego pali sto pre, bez ironije, ovde ako nisi u semi nemas sta da trazis.

Vidiš da ko je tada kupio vec je bolje prosao za 20%...a ti cekaj..nemoj ko drugi biti....Ja isto cekam ...nisam ko drugi da cenim Q7 tako skupo...cekam ..kupiću ga za 5 god...možda....idem sve mlađi...ne placam zakup...ili placam ali neču ko drugi biti sulud .....

1000025765.jpg

Cene normalizuju kupci kojima je ok da plate 60 kvadrata 250k samo jer je NBG, zato kažem i treba NBG da skoči još duplo jer svi hoće da kupe tamo i nigde drugde, zato i treba da košta toliko, ma zlatnim polugama da se plaća

Ko najvise brani poredak gde nekolicina drzi skoro sve?
Nije onaj ko ima jahte, vile i fondove na egzoticnim ostrvima. taj ne mora nista da brani. Sistem radi za njega kao aparat za kafu na kapsule: samo ubaci novac i ispadne jos vise novca. Nema potrebe za raspravom, samo za racunom u banci.
Najzesce ga brane oni koji veruju da su na pola puta do jahti, iako jedva otplacuju auto na kredit. Kao kad kupis proteinski prasak, pa se vec vidis na plazi, samo sto se u ogledalu jos ne pojavljuje ta verzija tebe. „jos malo, jos ovo da prodje, pa eto i nas tamo gore!“
Zatim ga brane oni koji se plase promena, jer „ko zna sta bi bilo“. kao da je poredak prirodni zakon, a ne nesto sto neko naplacuje. lakse je reci „takav je svet“, nego pitati ko ga je takvim napravio. I naravno, tu je i mantra za poneti: „svako ima ono sto zasluzuje“. Super zvuci, posebno kad mislis da ces jednog dana biti medju onima sa „zaslugama“. a oni koji nemaju? Pa valjda nisu zasluzili, tako pricaju.

Na kraju, najvise ga cuva nada. ne tudja moc, nego tudje sanjanje da ce je jednog dana gledati kroz prozor svoje buduce vile.

Cene normalizuju kupci kojima je ok da plate 60 kvadrata 250k samo jer je NBG, zato kažem i treba NBG da skoči još duplo jer svi hoće da kupe tamo i nigde drugde, zato i treba da košta toliko, ma zlatnim polugama da se plaća
Ma ne bre, suludo je živeti van 3 opštine glavnog grada. Ko ne može treba da pali preko, tamo ih čeka stan u centru glavnog grada.

Ko najvise brani poredak gde nekolicina drzi skoro sve?
Nije onaj ko ima jahte, vile i fondove na egzoticnim ostrvima. taj ne mora nista da brani. Sistem radi za njega kao aparat za kafu na kapsule: samo ubaci novac i ispadne jos vise novca. Nema potrebe za raspravom, samo za racunom u banci.
Najzesce ga brane oni koji veruju da su na pola puta do jahti, iako jedva otplacuju auto na kredit. Kao kad kupis proteinski prasak, pa se vec vidis na plazi, samo sto se u ogledalu jos ne pojavljuje ta verzija tebe. „jos malo, jos ovo da prodje, pa eto i nas tamo gore!“
Zatim ga brane oni koji se plase promena, jer „ko zna sta bi bilo“. kao da je poredak prirodni zakon, a ne nesto sto neko naplacuje. lakse je reci „takav je svet“, nego pitati ko ga je takvim napravio. I naravno, tu je i mantra za poneti: „svako ima ono sto zasluzuje“. Super zvuci, posebno kad mislis da ces jednog dana biti medju onima sa „zaslugama“. a oni koji nemaju? Pa valjda nisu zasluzili, tako pricaju.

Na kraju, najvise ga cuva nada. ne tudja moc, nego tudje sanjanje da ce je jednog dana gledati kroz prozor svoje buduce vile.
Ma teško da ta prvilegovana manjina živi u novogradnjama sa tankim dvojslojnim staklima, okapnicama u kontrapadu, doznama na nosećim gredama i slično. Tu žive normalni ljudi, kao što su mnogi sa ovog foruma, samo što plaćacmo 4k+PDV, ukoliko je objekat na iole pristojnoj lokaciji. To je new normal, što bi se reklo.

Au, danas kao da se forum prejeo čunga lunga žvaka

Beas de Segura srce Andaluzije 😆 Možeš da odeš tamo da ubereš koju maslinku eventualno.

Španiji sad vidim šljaka ekonomija sasvim ok, a ipak imaju najveću stopu nezaposlenosti u EU, 10.5% (što je oko 2.5 miliona ljudi). 25.3% mladih ispod 25 nezaposleno, po čemu su isto prvi (posle njih je Šveda sa 24%).

Kod @G.I.Joe mladi čini se šljakaju samo tako, svega 9% mladih je nezaposleno.

Prodaš stan na NBG i ceo život možeš da živiš na Baliju 😉
Prosto neverovatna je potražnja za ove novce a pritom su otvorene razne opcije poput kazane i razne egzotike gde su ljudi razmišljali da tamo idu samo bogati.

@sutraw da li je tebi zanimljiva neka kupovina nepokretnosti onako iskreno? Za šta si i koji kompleks/zgradu/lokaciju?
Da li uopšte razmišljaš ili ne u tom pravcu kupovine?

Ma teško da ta prvilegovana manjina živi u novogradnjama sa tankim dvojslojnim staklima, okapnicama u kontrapadu, doznama na nosećim gredama i slično. Tu žive normalni ljudi, kao što su mnogi sa ovog foruma, samo što plaćacmo 4k+PDV, ukoliko je objekat na iole pristojnoj lokaciji. To je new normal, što bi se reklo.
Privilegovana manjina uopste ne pomislja na ovo sto si naveo. Poenta je da 99% boraca za ocuvanje poretka i "new normal" dolazi iz skupa koji kupuje ovo sto si naveo (btw, ono je toliki ocaj da treba da naplacuju kao turisticku atrkciju - "Kako investitor fuseraji stan Vracaru". Pare da namlate, kao bradata zena u cirkusu :)

Pa vama je i bolje da svi navale na NBGD i slupaju svoje pare tamo.
A vi ih zeznete i kupite negde gde nije navala, pa su i cene normalne, npr Borca.
A ako i tamo nisu normalne, onda idete jos dalje gde nije stigla navala.

Nego sta kazete na ovo vecerasnje zagadjenje, kako ce to da utice na cene.

Vrh