Šta je novo?

Cene nekretnina

NIje baš tako. Pogledaj Švajcarsku, Nemačku i Austriju vezano za infrastrukturu. Za za sadržaj jeste tako ali samo za neke elemente. Često imaš univerzitete u manjim mestima ...
Imaš univerzitete i kod nas u manjim gradovima. Što se sadržaja tiče sam si napisao ili mi nadji neku periferiju koja ima iste sadržaje i infrastrukturu kao centar prestonice. Sa druge strane uvek se hvatamo za te tri najbogatije i najrazvijenije države u Evropi, a i u svetu. Pa čak i oni sa periferije ili nekog manjeg mesta putuju 30-60min na posao i to im je normalno, samo kod nas nije i shvata se kao nešto abnormalno iako dosta ljudi putuje, izgleda samo ovi što zaradjuju 3-4 plata (ovih što putuju) kukaju kako dugo putuju na posao jer je sve preko 15min pakao. Moj drugar živi u drugom becirku i zaposlio se u nekoj medicinskog firmi na kraju grada, sat vremena minimum mu treba do posla. Sa druge strane nakon boravka u Austriji više puta ne znam, živeo bih tamo samo zbog para i uredjenosti do nekog vremena, posle bih se vratio ovde kao svaki gastos, te "esencijalne sadržaje bez kojih se ne može, a koje postoje samo tu negde gde je m2 skup" siguran sam da ih ne bi koristio niti mi trebaju.

Da, da, treba nas porediti sa Somalijom i da budemo presrecni, a ne sa razvijenim zemljama. Valjda treba teziti najboljem, a ne tesiti se jer si bolji od najgorih.

Pitanje je prosto, ne znam cemu ovakvo vredjanje (mada si ti mozda zaposlen na poziciji gde je to prednost pa si senior u tome). Zasto si napustio Palanku i dosao u Beograd, namlatio se para, kupio stan i sada zelis da se vratis, a tvrdis da se svuda u Srbiji zaradjuje dobro? Ja bih rekao licemerje tesko.
NIje vredjanje samo konstatacija, možda da malo razmisliš kako ćeš dalje kroz život i kako izgledaš drugima. Ja kažem onako kako te ja vidim, ako nekom svom zaposlenom crtam 10 puta kako da misli svojom glavom i on ni 11 put ne ukapira onda badava pričam, taj može eventualno da otvara kapiju ili da mu se crta šta da radi, dakle robot.

Pisao sam već, ja nisam otišao za BG već samo radio malo ovamo malo tamo, većinom sp, u vreme pre IT-a i pre poslova, za BG sam prešao jer su me tamo zvali, pre 12 godina, a kako mi je tu polovina rodbine lakše je. Bukvalno sam odlagao taj odlazak koliko sam mogao jer me ne loži to da me drugi vide kako idem na maldive, kako kod mene ima glovo, veliki grad, a svetla jaka i onda kad odem u Surdulicu da im pričam moje muke. Otišao sam jer sam u tom trenutku mogao više da zaradim, a grad su nam vodili debili koji su doveli do toga da nemamo struje i vode jer su pokrali koliko su mogli. Ne znam ko se namlatio para, ti koji ideš svake godine na Maldive ili Ja koji ih nisam video. Da sam snob, kao "neki", ne bih ni razmišljao o vraćanju jer ne bih mogao bez esencijalnih stvari kao što su umetničko klizanje, sve van centra je nehumano za život pa posle odem na slavu u Surdulicu da se pokažem. Ne stidim se svog porekla kao ti, nije me sramota da kažem ko sam i odakle sam. Takodje ne znam ni gde sam to spomenuo da se svuda u Srbiji zaradjuje dobro, opet neke tvoje lične projekcije. Može da se zaradi mnogo više nego pre 15-20god ali da bi zaradjivao dobro čak i u Beogradu mora da mnogo zasučeš rukave ili da ti malo treba.

Razlika je sto on zivi u uredjenom sistemu u drugom gradu, sedne u voz i odmori dok vozi, nema stresa u saobracaju i ne moze da ga sevne neko kolima da ga razlepi
Kupi u Mladenovcu, imaš sve, a od BGa si udaljen 40min autobusom. Eto, to ti je rešeno.

Ja u švedskoj , Stokholm, putujem 1h do posla, to je ovde normalno, hladno ali standard
Švedska propo, sve preko 15min je pakao i nehumano za život. Niko na svetu ne putuje duže. Nadam se da imaš esencijalne sadržaje kao što su umetničko klizanje da lakše prebrodiš taj put.

Poslednja izmena:

U Americi se vec uvode polako seme garantovanog finansiranja ljudi bez posla.
Nasin finansiranja je skok u porezu na ostatak ljudi koji imaju imovinu.

Medijana povecanja poreza +16.7%
Medijana homeowner bill u West Garfield Park +133%
Medijana homeowner bill u North Lawndale +99%
Medijana homeowner bill u Englewood +82.5%

I to samo za iznos od 500$ mesecno za par hiljada porodica.
Ako se taj trend zbog povecanja automatizacije i gubitka poslova nastavi bice sve teze i teze da se poseduje ikakva nekretnina.

Nazalost to i ocekujem, veliko je pitanje da li ce kroz 100 godina biti moguce uopste kupiti stan u glavnom gradu neke drzave ili ce samo naslednici i velike kompanije posedovati iste i izdavati ostalima.

Imaš univerzitete i kod nas u manjim gradovima. Što se sadržaja tiče sam si napisao ili mi nadji neku periferiju koja ima iste sadržaje i infrastrukturu kao centar prestonice. Sa druge strane uvek se hvatamo za te tri najbogatije i najrazvijenije države u Evropi, a i u svetu. Pa čak i oni sa periferije ili nekog manjeg mesta putuju 30-60min na posao i to im je normalno, samo kod nas nije i shvata se kao nešto abnormalno iako dosta ljudi putuje, izgleda samo ovi što zaradjuju 3-4 plata (ovih što putuju) kukaju kako dugo putuju na posao jer je sve preko 15min pakao. Moj drugar živi u drugom becirku i zaposlio se u nekoj medicinskog firmi na kraju grada, sat vremena minimum mu treba do posla. Sa druge strane nakon boravka u Austriji više puta ne znam, živeo bih tamo samo zbog para i uredjenosti do nekog vremena, posle bih se vratio ovde kao svaki gastos, te "esencijalne sadržaje bez kojih se ne može, a koje postoje samo tu negde gde je m2 skup" siguran sam da ih ne bi koristio niti mi trebaju.
Pitanje je da li i njegova zena putuje 1 sat, deca? Meni nije problem da putujem do posla i sat vremena ali problem mi je ako svi u kuci moramo da putujemo toliko...

Zapadna Evropa je infrastrukturni ideal, ali lako je ugledati se na njih kad su izgradili svoje države na leđima robova i kolonija.

Treba nas porediti sa nekim ko nije imao benefite imperijalizma.

Mislim da tu leži zamka. Ja volim Srbiju i naše ljude. Imam dosta prijatelja još od srednje škole i sa fakuletata sa kojima se i dalje družim. Plus sam upoznao mnoge preko posla i dece u vrtićima i školama. Ako konstatujemo da imamo loše kadrove koji vode infrastrukture, interesne grupe koje guraju određene projekte... to ne znači da je to kritika naroda. Mislim da smo prosečan narod i splet okolnosti, igrice velikih, nas je doveo tu gde smo sad.

Ne mislim da treba da se poredimo sa Bugarskom ili Albanijom... Valjda treba da težimo boljem?

Pitanje je da li i njegova zena putuje 1 sat, deca? Meni nije problem da putujem do posla i sat vremena ali problem mi je ako svi u kuci moramo da putujemo toliko...
Nema ženu nema decu, ima "devojku", ona putuje oko 30-45min. Eno ti gore kolega u Švedskoj putuje sat vremena do posla i smatra se normalnim tamo, samo je kod nas tabu.

Ne mislim da treba da se poredimo sa Bugarskom ili Albanijom... Valjda treba da težimo boljem?
Treba ali trebamo biti i svesni svojih mogućnosti. Ne možemo da budemo Nemačka kao što to ne mogu ni mnogo razvijenije zemlje od nas. Možemo samo da se poboljšavamo i težimo ka boljem.

Hrvatska ima bolji standard zbog obale, ali na mnogo načina su veća rupa od nas. Bugari no comment. Nikad mi neće biti jasna fascinacija ove teme Bugarskom.
Bugari su resili energetsku krizu u 26 sekundi, toliko je trajalo glasanje... Imaju metro, kopaju nove linije. U toku su protesti koji su zaustavili usvajanje budzeta. Isprati malo vesti pa ces videti. Oni su ispunili sve uslove za EU i Sengen, a ti se i dalje sprdaj sa njima.

Bugari su resili energetsku krizu u 26 sekundi, toliko je trajalo glasanje... Imaju metro, kopaju nove linije. U toku su protesti koji su zaustavili usvajanje budzeta. Isprati malo vesti pa ces videti. Oni su ispunili sve uslove za EU i Sengen, a ti se i dalje sprdaj sa njima.
I kvadrat 1400 eur u novogradnji na 8 minuta od centra Sofije, to si zaboravio da napomenes kao jos jedno od tih bajnih postignuca bugarskog drustva i ekonomije....

Nema ženu nema decu, ima "devojku", ona putuje oko 30-45min. Eno ti gore kolega u Švedskoj putuje sat vremena do posla i smatra se normalnim tamo, samo je kod nas tabu.

Treba ali trebamo biti i svesni svojih mogućnosti. Ne možemo da budemo Nemačka kao što to ne mogu ni mnogo razvijenije zemlje od nas. Možemo samo da se poboljšavamo i težimo ka boljem.
Mislim da su nase mogucnosti ogromne :) ali moramo se ugledati u nekim stvarima na Nemacku npr. a ne raditi ovo:
Evo jos nešto na temu putovanja do posla. Da li znaš da je pruga od Male Krsne do BG-a remontovana ali da tuda ne saobraćaju putnički vozovi?

Kupi u Mladenovcu, imaš sve, a od BGa si udaljen 40min autobusom. Eto, to ti je rešeno.
Zasto Mladenovac, odmah u Topolu, Arandjelovac, Smederevo ...

Švedska propo, sve preko 15min je pakao i nehumano za život. Niko na svetu ne putuje duže. Nadam se da imaš esencijalne sadržaje kao što su umetničko klizanje da lakše prebrodiš taj put.
Ma kakva Svedska i putovanje od sat vremena. Kaludjerica je zakon!

Mislim da tu leži zamka. Ja volim Srbiju i naše ljude. Imam dosta prijatelja još od srednje škole i sa fakuletata sa kojima se i dalje družim. Plus sam upoznao mnoge preko posla i dece u vrtićima i školama. Ako konstatujemo da imamo loše kadrove koji vode infrastrukture, interesne grupe koje guraju određene projekte... to ne znači da je to kritika naroda. Mislim da smo prosečan narod i splet okolnosti, igrice velikih, nas je doveo tu gde smo sad.
Meni ni samo jasno kako to da losi kadrovi konstantno dolaze do izrazaja. Tj, jasno mi kako i zasto je ali mi nije jasno zasto to narod trpi. Evo pogledaj sastav nase vlade, opni ni postene skole nemaju nego su morali da izmisljaju sebi skole i kupuju diplome. Ako je takva vlada sta li je tek ona na nizim nivoima vlasti i po JP. Projekat Srbija-Cacilend!

Vrh