Jeste ali cim krene skola vec postoji potencijalni problem - kvalitet skole, kriterijum itd Cak i ako upises dete negde drugde mora bar jedan roditelj stalno da taksira tj da ne radi... sto i nije tako lose

Onda je jos veca komplikacija sa srednjom skolom. Pa onda ako ode u grad u srednju skolu deca iz grada se smeju deci sa sela itd da ne spominjem sikaniranje (znam za vise slucajeva) Jednostavno planiranje je uradjeno tako da se zivot komplikuje ako si daleko od gradskih opstina.
Ziveo sam u manjem mestu pre BG-a, vrtic mi je bio na 300 metara, jedna skola prekoputa zgrade, druga na 500m, srednja na 300m, bus stanica na 300m, zeleznicka na 800m, dom zdravlja na 600m... gradska bibiloteka na 300m, sporske hale na 400 i na 500m . Bazen na 1.9km... Onda smo se preselili u kucu i sve ove krace razdaljine su otisle na x2, x3 ali opet je bilo prihvatljivo.
Prigradska naselja u BG su mi kao vikend naselja. Lepo je da odes vikendom ili da se preselis kad omatoris pa da primas unuke

Bolje je otici na periferiju Mladenovca, Sopota, Pazove nego u Vrcin, Sremcicu, Lestane, Vranic...