Ne pise to. Pise da ce privremeno biti nedostupan, ali da profesionalni korisnici mogu i dalje da ga koriste. Mislim, znam da nije sija nego vrat, samo mi je smesno da ekonomski tigar godinu dana ne moze da osposobi sajtA šta treba da se zna, registar je nedostupan za javnost. RGZ je odlučio da ukine javni uvid u registar i omogući pristup samo "profesionalnim korisnicima". Sve ti lepo piše tamo kad klikneš na sajtu.
Pa ne znam bas, affordability crisis se do sada koroz istoriju tradicionalno resavao na druge nacine
Evo kako polako počinju da guraju i sprovode agendu You will own nothing and you will be happy! Tako da velikim igračima nije u cilju jeftine kuće i stanovi nezavisno od broja stanovnika. Kuće na 50 godina, auto na 7-10 godina... U prevodu rentiraš od banke. 1-5% će da to iskoristi i kupi ostali svi neće!
Perfidno nema šta! M5k ima vrlo velike šanse!
Mislim da su ciljano uklonili pristup čim su videli da pada promet i cene, da prikriju pravo stanje stvari od nas. Isto tako verujem da će omogućiti pristup čim se promet oporavi.Sta je bilo sa Registrom Cena Nepokretnosti? Jos nije proradio? Zna li se sta?
Pa imamo podatke za prva dva kvartala, valjda bi i to trebali onda da sakriju.Mislim da su ciljano uklonili pristup čim su videli da pada promet i cene,
Nisu se setili da zapuse sve rupe, ali siguran sam da ce i to ukinuti. Cilj im je da posto poto nabiju sto vecu cenu kvadrata makar i nemali promet. Zato sprecavaju javni pristup registru cena nekretnina. Kriju ko zmija noge.Pa imamo podatke za prva dva kvartala, valjda bi i to trebali onda da sakriju.
Nešto sitno ali nije to problem već što moraš da imaš odredjenu delatnost da bi se registrovao.Koliko se placa za profesionalno koriscenje? Ako je samo do para, daj svako da da dinar po komentaru, ima da sakupimo za tili cas.
Evo je realnost:Nije to nikakva neminovnost - jedino je neminovnost domacim izdajnicima.
Nije neminovnost zbog ovog grafa kao prvo:
Pogledajte prilog 258074
A kao drugo evo ga primer Poljske:
Pogledajte prilog 258075
Da da, buducnost je tu iza ugla, evo jos jednog primera od juceEvo je realnost:
Kakvi migranti....... Za samo nekoliko godina se manjak radne snage rešava ovim. Prvo stidljivo a potom sve brže.
Posle ima da išutiraju sve migrante, sav višak koji mogu. Svet se polako zatvara i deli opet na regione i blokove. Ja se iskreno nadam da ćemo makar jednom doneti pravu odluku kao zemlja i da se priklonimo tom zapadnom bloku.
Mogu samo da ti prenesem iskustvo zivota u takvom stanu od pre nekih 20 godina kada sam rentirao jedan takav. Dobra stvar je sto su jedinice razdvojene pa ti je dnevni boravak i kuhinja dole a sve ostalo gore. Nevolja je sto se pentras uz stepenice najmanje 20x u toku dana. Ako je strmo moze da bude bas zeznuto.Jel ima neko iskustvo života u "duplex" stanu? Donji nivo dnevna, trpezarija, gostinjska/radna soba i kupatilo, a gore spavaće sobe i master kupatilo. Između prilično strme stepenice. Koliko je nekomformo ili potencijalno opasno penjanje i spuštanje stepenicama nekoliko puta dnevno. Kolika je razlika u ceni između stana koji je na istom nivou u odnosu na duplex iste površine?
Ja sam odrastao u dupleksu na Kosi.Jel ima neko iskustvo života u "duplex" stanu? Donji nivo dnevna, trpezarija, gostinjska/radna soba i kupatilo, a gore spavaće sobe i master kupatilo. Između prilično strme stepenice. Koliko je nekomformo ili potencijalno opasno penjanje i spuštanje stepenicama nekoliko puta dnevno. Kolika je razlika u ceni između stana koji je na istom nivou u odnosu na duplex iste površine?
Slažem se. Pri tome, ovo nije kuća od 1000 m2 sa onim velikim, spiralnim stepenicama kao iz filmova, niti penthouse u njujurškom stilu sa staklemim liftom. Stepenice su strme i meni deluju kao latetna opasnost naručito ako nosiš nešto u rukama dok se penješ/spuštaš. Nema teorije da 130 m2 u takvoj konfiguraciji vredi kao 130 m2 u jednom nivou. Samo pokušavam da procenim koliko bi trebalo da bude to umanjenje u ceni-15, 20%?Mogu samo da ti prenesem iskustvo zivota u takvom stanu od pre nekih 20 godina kada sam rentirao jedan takav. Dobra stvar je sto su jedinice razdvojene pa ti je dnevni boravak i kuhinja dole a sve ostalo gore. Nevolja je sto se pentras uz stepenice najmanje 20x u toku dana. Ako je strmo moze da bude bas zeznuto.
Sada nikad ne bih kupio dupleks, jedino ako bih kupio stan koji moze da izadje u potkrovlje pa da me kosta nesto minimalno inace da platim skoro punu cenu za tako nesto po ovim cenama sada nema sanse.
Jasno je sta se radi i gde to vodi. M5K nije vise upitno da li ce biti, nego samo koliko brzo ce se desiti. Jedino sto neki misle da ce sve to biti preko noci. Nece, to je proces koji ce generacijama koje sad stasaju uciniti sve nepristupacnijim da dodju do imovine kroz rast cena iste i sve vece troskove svakodnevnog života uz verovatno epizode ovoga sto smo imali sa kovidom, stampa, jednokratno visoka inflacija uz obezvredjivanje stednje, penzionih fondova, polisa osiguranja, svega imaginarnog gde su ljudi akumulirali neki kapital.
Evo kako polako počinju da guraju i sprovode agendu You will own nothing and you will be happy! Tako da velikim igračima nije u cilju jeftine kuće i stanovi nezavisno od broja stanovnika. Kuće na 50 godina, auto na 7-10 godina... U prevodu rentiraš od banke. 1-5% će da to iskoristi i kupi ostali svi neće!
Perfidno nema šta! M5k ima vrlo velike šanse!
Zavisi sta je druga etaza. Ako je gore potkrovlje, onda zavisi koliko je pod kosinama, ako su spojena dva stana na vertikali onda mozda vredi pojedinacno toliko u zbiru ali ako se prodaje kao celilna mora da ide cena dole bas za ovaj procenat koji si naveo.Slažem se. Pri tome, ovo nije kuća od 1000 m2 sa onim velikim, spiralnim stepenicama kao iz filmova, niti penthouse u njujurškom stilu sa staklemim liftom. Stepenice su strme i meni deluju kao latetna opasnost naručito ako nosiš nešto u rukama dok se penješ/spuštaš. Nema teorije da 130 m2 u takvoj konfiguraciji vredi kao 130 m2 u jednom nivou. Samo pokušavam da procenim koliko bi trebalo da bude to umanjenje u ceni-15, 20%?
Jaja bila 13 dinara 2020. mozda.Uprava sada...jaja bila 13 din...sada 19 din....a kažu inflacija pala zbog pojeftinjenja hrane i jeftinijih žitarica. Zamisli kad pojeftine žitarice a bila suša.....
Stručnjaci....sramota
Znas li koliko kosta ono meckarenje po Srbji i cacilend?![]()
Poskupeli i EXPO i Nacionalni stadion: Usvojena Revidirana Fiskalna strategija za 2026.
Fiskalna strategija za 2026. godinu, sa projekcijama za 2027. i 2028. je promenjena - prema podacima objavljenim u upravo usvojenoj Revidiranoj fiskalnoj straten1info.rs
-4 projekta za realizaciju (sa 56 na 52), + 85 miliona EUR vise trosak