Šta je novo?

Cene nekretnina

pa nema šta da traži taj sa učešćem od 100k...jednostavno bez 300-400 hiljada učešća se ovaj stan ne kupuje. a ni ne treba pravo da ti kažem :)
S jedne strane 4k za kvadrat stana u centru i dva garazna mesta u Beogradu, rekao bih da vredi.
S druge strane pola miliona evra... :D ne moze to puno ljudi ali izgleda da je ovaj stan vrlo brzo nasao kupca, sto znaci da ima i ko moze i ko hoce.

Sad smo došli do toga i da stan u strogom centru grada, u novogradnji, sa dva garažna mesta, ful namešten... ne vredi 4k po m2. Da je 2k pa da razmislim.
Ima puno fejk oglasa. Ne postoji stan u centru grada sa dva garzna mesta za 4k. Ako je nesto oglaseno za taj novac, to je evidento fejk oglas.

S jedne strane 4k za kvadrat stana u centru i dva garazna mesta u Beogradu, rekao bih da vredi.
S druge strane pola miliona evra... :D ne moze to puno ljudi ali izgleda da je ovaj stan vrlo brzo nasao kupca, sto znaci da ima i ko moze i ko hoce.

pola miliona je ozbiljna cifra. ali ako imas te pare i oces da kupis nesto na nbg, tipa dva garazna mesta i 4 sobe. i da bude mikrolokacija dobra, skontas da ti opet fale pare

beogradjani, beogradjani, mamicu vam...

Ima puno fejk oglasa. Ne postoji stan u centru grada sa dva garzna mesta za 4k. Ako je nesto oglaseno za taj novac, to je evidento fejk oglas.

Moguce je i to s obzirom kojom je brzinom skinut sa oglasa. Po sistemu - da vidite sta jos slicno imamo u ponudi (5k po kvadratu + garazna mesta naknadno).

pazi, gledano iz neke lične perspektive, ja bih prodao svoj stan u novogradnji na nbg i zamenio za ovaj. naravno trebalo bi mi da dodam para, ali ne bih se razmišljao. ono što je neizvodljivo u principu je taj momenat i logistika. jer kad ću ja taj svoj da prodam, dobijem pare za njega i sve ostalo...treba vreme za to. a do tada ovaj u k district već dobio noge. jednostavno moraš da imaš spreman keš po mom mišljenju koji možeš odmah da uletiš i tek onda da prodaješ nešto svoje da bi nadoknadio taj keš.

Pa upravo zato što ne može puno ljudi i bila je takva cena, velika kvadratura. To se kupuje za život, ne za izdavanje pa nije popularno. Da je 40-50m2 po toj ceni ne bi ni stigao do oglasa :)

Što bi živeo u Beogradu kad možeš da kupiš džabaka stan na Menhetnu i da ti troškovi budu isti kao na Dorćolu.

Dokle ova tema može da ide pitam se.
Ja sam razumeo da NY razmatraju kao investiciju vs BG. Ne da bi neko kupio da jede burger od 100 dolara u NY. 😁 a na kraju ko ima preko pola miliona, ne brinem da bi imao i za burger.

Pa upravo zato što ne može puno ljudi i bila je takva cena, velika kvadratura. To se kupuje za život, ne za izdavanje pa nije popularno. Da je 40-50m2 po toj ceni ne bi ni stigao do oglasa :)
Kako je 113 m2 velike kvadratura za bilo koga ko ima vise od jednog deteta? (ili eventualno 2 deteta istog pola) Stanovi u novogradnji na Dorcolu nisu ispod 5k eur po m2.

Poslednja izmena:
Ne znam šta hoćeš da pitaš i koja ti je poenta tj nema nikakve poente pričati o tome. Velika je kvadratura za svakoga koga zanima investicioni stan (npr 90% ljudi sa ove teme) i velika je kvadratura ko traži stan za život, a nema toliko para (npr 90% ljudi u Beogradu).

Ne znam šta hoćeš da pitaš i koja ti je poenta tj nema nikakve poente pričati o tome. Velika je kvadratura za svakoga koga zanima investicioni stan (npr 90% ljudi sa ove teme) i velika je kvadratura ko traži stan za život, a nema toliko para (npr 90% ljudi u Beogradu).
Pa ti kazes da imas u Palanci 250-300 m2. Razumem da u Beogradu to nije realno, ali sta mislis u kolikom stanovima zive ljudi koji imaju novca a recimo imaju 3 ili vise dece? Svakako je nelogicno da je stan od 113 kvadrata jeftiniji 40% po m2 nego stan od 50 m2 u istoj zgradi. Dakle, po sredi je lazni oglas.

Za Beogradska poimanja prostora u stanu 113m2 je ogromno jer je gustina naseljenosti velika, ko god misli da nije ocigledno ne zna kako zivi prosecan stanovnik BGa.
Poredeci kucu na periferiji naravno da je malo, ali isto tako kada bi poredio Hong Kong 113m2 bi bila palata :)

Nije skup ako prodajes svoj trenutni za 300-400k i kupujes taj od 500k :)
Sto mislim i da jeste ciljna grupa takvih stanova, ili ljudi koji imaju para na pretek ili neko ko ima vec nesto svoje.
Ne kupuje sigurno neki prosecan programer stan od 100+ kvadrata u K Distriktu.
Eto, ni programeri nisu vise ono sto su nekad bili. Lepo kazem da je IT propala profesija

Sad smo došli do toga i da stan u strogom centru grada, u novogradnji, sa dva garažna mesta, ful namešten... ne vredi 4k po m2. Da je 2k pa da razmislim.
Nijedan stan ovog tipa od 500k evra ne vredi. Kao što ne vredi ni u NS 400k. U Nišu 350k. U Kragujevcu 280k itd.
Nego dobro, ponuda dole, monetarna politika gore, ali dobro, proćiće i ova magla.

Stan koji gleda u zidove i koji porodica manjih primanja moze kupiti samo za kes po ceni od 6k+ kvadrat je 'mnogo bolji'. A zakljucak da je zgrada neverovatno dobro odrzavana se izvodi iz dve slike fasade spolja. Ok. Ovo opet ko ona prica sa Turkmenistanom.
Gledanje u zidove ili u zgradu udaljenu 10 metara je srpski izum, i kao sto rekoh ne gledaju sve sobe u zidove prednja strana gleda ka ulici.

"Manja" primanja su reda velicine 10.000 evra mesecno.

Ne nego su isvrljane zgrade u centru Beograda sa kojih otpada fasada dobro odrzavane. To je srpska kamuflazna tehnika 21. veka, mislis lose odrzavana zgrada, a u stvari sve je cakum pakum, ali iznutra.
Na ulazu u ovu zgradu je sveze ofarbana kovana ograda, nadji mi i jednu zgradu u centru Beograda iz 1900. godine koja ovako dobro i uredno izgleda.

Pozivas se na detalje, a uredno si preskocio ovu stavku (ove stavke i u Beogradu toliko kostaju):
Maintenance is just $525/month and includes heat, hot water and gas...an excellent value for the area.

Sta fali Turkmenistanu, u pitanju je drzava koja ima daleko mladju populaciju od Srbije, a gdp per capita je u rangu sa Srbijom.

pola miliona je ozbiljna cifra. ali ako imas te pare i oces da kupis nesto na nbg, tipa dva garazna mesta i 4 sobe. i da bude mikrolokacija dobra, skontas da ti opet fale pare
Sve vise pomisljam da je postalo besmisleno gledati stanove po Bg. Za taj novac moze ozbiljna kuca da se napravi sa 4 garazna mesta i bazenom

8K evra kvadrat i 1k mesecno HOA, kako je ovo uporedivo sa Beogradom?
Ne znam kako je uporedivo, ali ocigledno jeste. To gore je novogradnja iz 2008. godine koja je i opremljena, na par stotina metar od Central Parka.
U Bg-u su takvi stanovi i skuplji:

Nijedan stan ovog tipa od 500k evra ne vredi. Kao što ne vredi ni u NS 400k. U Nišu 350k. U Kragujevcu 280k itd.
Nego dobro, ponuda dole, monetarna politika gore, ali dobro, proćiće i ova magla.
Vredi taman onoliko koliko je neko spreman da plati, ni manje ni vise. Dzak krompira ne vredi nista, sve dok to nije jedini dzak krompira u gradu a niko nije jeo nedelju dana ...

Ne znam kako je uporedivo, ali ocigledno jeste. To gore je novogradnja iz 2008. godine koja je i opremljena, na par stotina metar od Central Parka.
U Bg-u su takvi stanovi i skuplji:

Gde bas uzme to ruglo od Kalemegdan Parka koji gradi ogroman caci kao neki uzorak.
Ajde da si uzeo neku lepu starogradnju u Knez Mihajlovoj ili nesto.

Dobar, mesecni troskovi 1000 usd + 9k godisnje porez, znaci $21K godisnje fiksnih troskova. Opet se ne cita sve...
Onda dodaj i ovo. Kako zamisljas da New York izgleda tako kako izgleda ako se ne placa porez, i u Bg-u se placa porez, pa izgleda sranje:
  • Has HOA: Yes
  • Amenities included: Laundry, Fitness Center, Elevator(s), Concierge
  • Services included: Maintenance
  • HOA fee: $1,056 monthly

Vrh