super.operater
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 13.05.2025.
- Pohvaljen
- 2.945
Tako je ... jbg, surova realnostznači preduslov je da su oboma roditelji bacili kašike i da mi možemo da se skućimo sa nekih 55 godina...jaka priča haha
Tako je ... jbg, surova realnostznači preduslov je da su oboma roditelji bacili kašike i da mi možemo da se skućimo sa nekih 55 godina...jaka priča haha
Mislis da se vrate kuciEvo rešenja - Beogradjani se sele u untrašnjost. Bolje to nego da sa 1000e žive ispod svake časti i nemaju za veterinara.
zato nam i jeste ovako kako je. uvek će biti onih koji će i najgore stanje spinovati i predstaviti na bahatost. jer šta? čuveno - ćuti tu - mogu ti i bombe po glavi padatiBolje to nego da sa 1000e žive ispod svake časti i nemaju za veterinara.
U krivu si jer ne razumes uopste sta je potrosacka korpa, iako je pokusano da ti se objasni. Nema sta tu da se 'opravdava', nije ta mera izmisljena u Srbiji i nije izmisljena tek sad.znači možemo se složiti da ova potrošačka korpa pije vodu u paralelnom univerzumu i da je velika prevara i obmana u stvarnom životu. ne znam samo po ko osnovu defke i vlast mogu ovo da opravdavaju. evo neka sam ja u krivu, reite mi gde grešim
Ne ... Ovo je model za pracenje kretanja cena i kako se to odnosi u odnosu na prosecne zarade, sve zivo usrednjeno - sferna macka u vakuumu.znači možemo se složiti da ova potrošačka korpa pije vodu u paralelnom univerzumu i da je velika prevara i obmana u stvarnom životu. ne znam samo po ko osnovu defke i vlast mogu ovo da opravdavaju. evo neka sam ja u krivu, reite mi gde grešim
Neki nek se vrnu kući, neki nek se sele u utrašnjost, šta god samo da ne žive ispod časti. Evo primer, Mića ima 4 stana, Suzu nijedan, u proseku imaju 2 stana. PRE VA RA! Mića se žali i kuka jer bi 5ti stan, Suzu ćuti i radi.Mislis da se vrate kuci
Preduslov za to je sistemska decentralizacija i kompletna regionalizacija ali ne ... Srbija je od Pancevca do Bubanj potoka
Ma ja se slažem, ako nemaš bar 6k primanja bolje da ne živiš. U SFRJ Njemačkoj svaka porodica bije bar 10k, oni živu život, a i ako imaš manje, tipa 2-3k, opet si opušten i laganica.zato nam i jeste ovako kako je. uvek će biti onih koji će i najgore stanje spinovati i predstaviti na bahatost. jer šta? čuveno - ćuti tu - mogu ti i bombe po glavi padati
Slažem se. Možeš li da nam daš primer takve korpe?za mene je prosečna potrošača korpa ukupna vrednost svih roba i usluga koje jedno domaćinstvo u Srbiji u proseku potroši od prvog do poslednjeg dana u mesecu.
Pa opet bi dobio slicne vrednosti tu negde. Neko potrosi 2000e mesecno ali ga poklope 10 penzionera sa 300e i 20 onih ispod medijane sa 500e i dobijes to sto dobijes.za mene je prosečna potrošača korpa ukupna vrednost svih roba i usluga koje jedno domaćinstvo u Srbiji u proseku potroši od prvog do poslednjeg dana u mesecu. drugim rečima, pare koje su potrebne u domaćinstu da bi zadovoljili životne potrebe za jedan kalendarski mesec.
jasnije od ovoga mi ne može biti. a ako se iza ovoga krije neka molekularno biologijska definicija, ništa protiv.
Da, prosecan trosak domacinstva je manji od prosecne potrosacke korpe, znaci vecina ne kupuje ni toliko. I to su se tek od skora skoro pa izjednacili, u jednom trenutku je prosecna potrosnja bila 0,7 prosecne korpe.Pa opet bi dobio slicne vrednosti tu negde. Neko potrosi 2000e mesecno ali ga poklope 10 penzionera sa 300e i 20 onih ispod medijane sa 500e i dobijes to sto dobijes.
EDIT: Nama je problem sto je medijana daleko u levo od proseka i jedva prelazi i ovu standardizovanu minimalnu potrosacku korpu.
Naravno da se ne mozemo sloziti. Potrosacka korpa je statisticka stvar i koristi se kao nesto na osnovu cega pratimo trend cena. Svako ima svoju ličnu potrošnju i svima je različita. Samim tim svako od nas ima i različit osecaj inflacije.znači možemo se složiti da ova potrošačka korpa pije vodu u paralelnom univerzumu i da je velika prevara i obmana u stvarnom životu. ne znam samo po ko osnovu defke i vlast mogu ovo da opravdavaju. evo neka sam ja u krivu, reite mi gde grešim
znači rešenje je oduzeti pravo glasa svima starijim od 70 godina i izbaciti ih iz finansijskih statistika. jer u jednu stranu em pred kraj svog života imaju pravo da definišu uređenje u zemlji za mlade, a sa druge strane stvaraju lažnu predstavu o nečemu i prave potemkinova sela.Pa opet bi dobio slicne vrednosti tu negde. Neko potrosi 2000e mesecno ali ga poklope 10 penzionera sa 300e i 20 onih ispod medijane sa 500e i dobijes to sto dobijes.
EDIT: Nama je problem sto je medijana daleko u levo od proseka i jedva prelazi i ovu standardizovanu minimalnu potrosacku korpu.
smatraš da je minimalan život izvodljiv sa 950 eur u domaćinstvu u bg?minimalan život
pa dat je primer u statistici u tabeli? ne razumem šta treba da dam....Slažem se. Možeš li da nam daš primer takve korpe?
Kuj ima manje crkava od gladi, zato treba da se seli u unutrašnjost, tamo je bolje.smatraš da je minimalan život izvodljiv sa 950 eur u domaćinstvu u bg?
Bolje ukini pravo glasa i beneficije svim parazitima drustva (ima ih oko 300K) ostavi penzionere na miru u prvoj turi.znači rešenje je oduzeti pravo glasa svima starijim od 70 godina i izbaciti ih iz finansijskih statistika. jer u jednu stranu em pred kraj svog života imaju pravo da definišu uređenje u zemlji za mlade, a sa druge strane stvaraju lažnu predstavu o nečemu i prave potemkinova sela.
Nek je ziv i zdrav i neka mota kablove.Kuj ima manje crkava od gladi, zato treba da se seli u unutrašnjost, tamo je bolje.
Taj jedino ako se hrani u Meku pa da kaze tako nesto. U NY i Bostonu NEMA obroka ispod 100$ sa svim njihovim glupostima (tax, tip i ostalo) po osobi. A vi pricajte i verujte sta hocete. Restorani u US pogotovo ti veliki gradovi su JEZIVO skupi. Ne govorim o high-end restoranima vec prosek.Inace imam rodjaka koji dosta dugo zivi u New Yorku i bio je poprilicno frapiran cenama u Bg-u kada je dosao posle nekog vremena.
On jede po restoranima i otprilike to su to te cene i u New York-u, mozda 20-30% vise.
Jel imas ideju zasto je prosecna potrosacka korpa u NS veca za 8.500 din od Bgd ?Podeljeni su linkovi jedno 50 puta i moze se izguglati u 10 sekundi ali ajde jos jednom:
Pogledajte prilog 257931
I jos jednom, potrosacka korpa nije uputstvo za kupovinu.
Boze kakva izjava. Kao da je svaka statistika pozitivna za 'vlast', i kao da samo 'vlast' pravi statistike. Na osnovu cega ces meriti uspeh ikakve mere u bilo cemu ako ne statistikom?
taj momenat u US oko bakšiša koji se uključuje krajnju cenu koštanja mi je nerealan. nisam bio u US, bio sam u UK i tamo sam se isto susreo s tim. sam taj momenat bakšiša kao nešto što je obavezno ne mogu da pojmim. je l ja dobijam bakiš na svom poslu? ne dobijam brate ništa, već sve što mi legne je na račun poslodavca i njega opterećujem za celu platu. što sam ja dužan da tebi kao konobaru dam bilo koji bakšiš i time pomažem i tebe i tvog gazdu koji te prijavljuje na minimalac?! ja platim za ono što sam pojeo i popio. sve ostalo, not my business.Taj jedino ako se hrani u Meku pa da kaze tako nesto. U NY i Bostonu NEMA obroka ispod 100$ sa svim njihovim glupostima (tax, tip i ostalo) po osobi. A vi pricajte i verujte sta hocete. Restorani u US pogotovo ti veliki gradovi su JEZIVO skupi. Ne govorim o high-end restoranima vec prosek.
Ne znam iskreno, i mene zanima.Jel imas ideju zasto je prosecna potrosacka korpa u NS veca za 8.500 din od Bgd ?
Ili zasto je u ZR i PA veca za 6.000 din ?
Ne samo da me zanima, nego mi je totalno nelogicno, sto dovodi u pitanje ovu statistiku.Ne znam iskreno, i mene zanima.
Evo pisu cene na Numbeu. Jeftin restoran oko 2500 dinara obrok.Taj jedino ako se hrani u Meku pa da kaze tako nesto. U NY i Bostonu NEMA obroka ispod 100$ sa svim njihovim glupostima (tax, tip i ostalo) po osobi. A vi pricajte i verujte sta hocete. Restorani u US pogotovo ti veliki gradovi su JEZIVO skupi. Ne govorim o high-end restoranima vec prosek.
A u Srbiji nema poreza i mesecnih troskova?Dobar, mesecni troskovi 1000 usd + 9k godisnje porez, znaci $21K godisnje fiksnih troskova. Opet se ne cita sve...