Šta je novo?

Cene nekretnina

Kontam da u ovom stanu moze da se vidi vise nego u stanu u izvornom stanju ili renoviranom, sto se tice kvaliteta. Ili ipak ne moze?
novi-beograd-blok-61---jurija-gagarina-96kv-220k
Stan je demoliran i pripremljen za renoviranje.
Pitanje je da li je neko odustao od renoviranja jer naisao na stativu dok je pokusavao da renovira ili je prosto u pitanju hitna prodaja? Nesto trece iskreno ne vidim. Ne verujem da je neko planski demolirao stan, spremio ga za renoviranje i onda resio iz cista mira da ga proda.

Pozoves, pitas, povedes nekog ko se bolje razume ako nisi siguran. Ovo deluje kao odlična prilika naročito za one koji tvrde da može da se kompletno renovira stan za manje od 500e po kvadratu, da investiraju, primene svoju magiju renoviranja, brzo preprodaju stan i zarade nikad lakših par desetina hiljada evra za par meseci posla. ROI fenomenalan.

Pozoves, pitas, povedes nekog ko se bolje razume ako nisi siguran. Ovo deluje kao odlična prilika naročito za one koji tvrde da može da se kompletno renovira stan za manje od 500e po kvadratu, da investiraju, primene svoju magiju renoviranja, brzo preprodaju stan i zarade nikad lakših par desetina hiljada evra za par meseci posla. ROI fenomenalan.
Dobra je cena, pola posla uradjeno. Pare da se namlate :)

Da znate kakav je haos kod mene, zgrade iz 1960tih kod Gradske bolnice, sve ravni krovovi. Praktično svaka zgrada prokišnjava, stanari nesložni i tako začaran krug. Na sreću moja zgrada nije u toj situaciji, ali nije ni krov u najboljem stanju, jedan stanar je od svojih para 1/4 krova rekonstruisao dok ostatak ravnog krova stoji tako i kaplje po malo. Valjda ćemo to jednog dana srediti kada skupimo pare.
Kupi brate starogradnju veruj mi, odrzavanje 500 din...

Izvini @vucko za citiranje ali bas je skladan primer koliko vlada nesloga stanara u starogradnjama.

Prilozi

• Screenshot 2025-11-12 at 15.22.13.png
    Screenshot 2025-11-12 at 15.22.13.png
    128,8 KB · Pregleda: 29
Nisi bacio pogled na layout?
Uz to, ovo nije neka slobodna kupovina, moze samo kes, da se koristi samo kao primary residence, pri tom postoji i limit na household income koji mozes da imas:

CASH ONLY - BACK ON MARKET - Located at 176 W 81st Street, this 4bd/1bth apartment sits on the 3rd floor of a well-maintained walk-up HDFC Coop building. The unit was recently refreshed with new paint and basic updates, offering a comfortable and functional layout. Maintenance is just $525/month and includes heat, hot water and gas...an excellent value for the area. As an HDFC Coop, income restrictions apply based on 120% of the Area Median Income (AMI). Maximum allowable household income limits are: 1 person: $136,080, 2 people: $155,520, 3 people: $174,960, 4 people: $194,400, 5 people: $210,000, 6 people: $225,600. The unit must be used as a primary residence, subletting is not permitted, the board will not approve buyers with open mortgages on other properties. Cash purchase only. Enjoy life in a prime Upper West Side location near parks, transit, schools and shops. The asking price is very competitive for the area and we expect high activity. "As is" condition
Inace skoro svi prozori sem jednog gledaju direktno u zid koliko vidim.

Nije vas Njujork dobar primer za nalazenje uporedivih nekretnina sa Beogradom, glupavo je malo to raditi. Ima gradova koji su bolji tu, npr Hjuston, gde mozes naci pristojnu kucu za 300-400k (doduse godisnji porez 10-20k na to).

Poslednja izmena:
Ovako je predstavljena potrosacka korpa na istom sajtu, za jun 2025:
Pogledajte prilog 257813
Da li se meni cini ili im korpa nije konzistentna sa ovim zadnjim statistickim izvestajem:

U potrosackoj korpi je procena da na ice i pice ide 40.74% za prosecnu i cak 47.78% za minimalnu potrosacku korpu. Defke, ispravi me ako gresim negde, moguce da sam u brzini zagubio nesto.

Opet, u ovoj potrosackoj korpi bodu oci Obrazovanje, Restorani i Komunikacije, svaka cast ako neko toliko potrosi na sveske, internet i telefone za celu porodicu i ako uspe da ode jednom u restoran za ove pare (ja idem redje od jednom mesecno, al ono :) ne deluje mi realisticno).
kakva je ovo budalaština...gde se ovde nalaze troškovi zamene glavnog osigurača 9000 dinara, intervencije kod veterinara 16.000 dinara, zubar 3000 dinara??? ovo su samo neki od iznenadnih troškova koje sam imao u poslednja 3 dana...mora mnogo love u ovoj zemlji da se ima kako bi se pokrpilo sve i da ne moraš da razmišljaš da l će neki iznenadni potres da te izbaci iz koloseka. opet ponavljam, bez 3000 eur po čoveku u ovoj zemlji nema opuštenog života.
voleo bih isto tako da mi neko nađe odeću i obuću za 3700 dinara, restoran za 1375 dinara (McDonalds danas skuplji) i ostalo...
teški kretenizam ova tabela...

Jeste ukupna cena jaka ali s obzirom na kvadraturu, lokaciju i dva garažna mesta ovo je još i odlična kupovina ko ima toliko para

ovo je ponuda vredna stajanja u redu i moljenju na kolenima da ti se proda.

Relativno skoro idem da gledam neki stan, satro renoviran. Promenjena stolarija pre 15 godina, neki jeftiniji PVC, kupatilo najjeftinije moguce pre par meseci i hoblovan parket (sta je ispod sam Bog zna, struja, voda, mozes samo da nagadjas). Cena, kao da su vratili u sivu fazu pa renovirali ... svasta se radja na ovom svetu :D
Starogradnja se uvek kupuje u izvornom stanju, ogoli do zidova I onda radi po sopstvenom stilu/nahođenju. Jedino se tako isplati. Ako uzimaš nešto što je neko drugi već radio, onda bolje uzeti novogradnju- makar je sve novo I to što je rađeno u enterijeru je radio kvalifikovani investor a ne neki random lik koji nesrazmerno vrednuje sopstveno vreme, stil I ulaganje.

Starogradnja se uvek kupuje u izvornom stanju, ogoli do zidova I onda radi po sopstvenom stilu/nahođenju. Jedino se tako isplati. Ako uzimaš nešto što je neko drugi već radio, onda bolje uzeti novogradnju- makar je sve novo I to što je rađeno u enterijeru je radio kvalifikovani investor a ne neki random lik koji nesrazmerno vrednuje sopstveno vreme, stil I ulaganje.
Sa prvim delom izjave se slazem, za ovo drugo i ne bih se slozio preterano.

Ima dosta losih odabira za materijale u novogradnjama. Na prvu mi kao primer pada fasada Bel Monda i enterijer u Newportu.

Uz to, ovo nije neka slobodna kupovina, moze samo kes, da se koristi samo kao primary residence, pri tom postoji i limit na household income koji mozes da imas:

Inace skoro svi prozori sem jednog gledaju direktno u zid koliko vidim.

Nije vas Njujork dobar primer za nalazenje uporedivih nekretnina sa Beogradom, glupavo je malo to raditi. Ima gradova koji su bolji tu, npr Hjuston, gde mozes naci pristojnu kucu za 300-400k (doduse godisnji porez 10-20k na to).
Klasika, kad uzmes i za 5 min hoces da dokazes neku poentu a uopste se ne razumes u tamosnje trziste. Imali smo jos takvih primera na temi. Da se razumemo, ni ja nemam pojma o trzistu Njujorka pa mi ne bi palo na pamet da kacim neke linkove da dokazem poentu kako je tamo jeftinije ili isto kosta kao u Beogradu. Mislio da ispadnem pametan a ispao bih smesan. Recimo za Njujork nisam znao da postoje ovakvi "priustivi" stanovi gde je kupac uslovljen maksimalnom godisnjom zaradom.
„HDFC задруга“ се најчешће односи на задруге Корпорације за фонд за развој становања (HDFC), врсту приступачног становања у Њујорку. То су задруге са ограниченим капиталом за становнике са ниским приходима, основане ради рехабилитације зграда и пружања приступачних могућности за власништво над кућом.

Sa prvim delom izjave se slazem, za ovo drugo i ne bih se slozio preterano.

Ima dosta losih odabira za materijale u novogradnjama. Na prvu mi kao primer pada fasada Bel Monda i enterijer u Newportu.
Ja se slažem da ima loših odabira materijala u mnogim novogradnjama. Takođe, u većini tih novogradnji si limitiran sa par opcija koje je investitor definisao, nema mogućnosti da se radi neka custom materijalizacija. Moja poenta koju ponavljam je da koju god novogradnju uzmeš, za koliko god para, verovatnoća je da bi sam mogao za manje novca bolje da opremis (naravno ukoliko posvetiš tome odgovaruce vreme I angazujes stručne ljude). Ovde moram da se ogradim za Delta District, Blok 26, Hotel Jugoslavija i slične projekte koji koštaju 8k+ ali kad pogledam šta se ugrađuje u novogradnje od 5k eur i onda o što sam ja stavio u svoj stan u starogradnji, razlika je nebo I zemlja. A mene je cena stana sa renoviranjem izasla manje nego cena novogradnji na istoj lokaciji.

Znam ja to sve, nego me je molio drugar da idemo da gledamo posto se on nista ne razume a ja sam ispratio solidan broj renoviranja pa kao da mu pomognem. Uvek sam za varijantu da se sve oljusti i uradi kako treba. U arhitektonski projekat ne ulazim, to je stvar ukusa i nekih nuznih resenja ali ostalo mora da bude utegnuto maksimalno sto se tice izvodjenja inace dzaba sve.

kakva je ovo budalaština...gde se ovde nalaze troškovi zamene glavnog osigurača 9000 dinara, intervencije kod veterinara 16.000 dinara, zubar 3000 dinara??? ovo su samo neki od iznenadnih troškova koje sam imao u poslednja 3 dana...mora mnogo love u ovoj zemlji da se ima kako bi se pokrpilo sve i da ne moraš da razmišljaš da l će neki iznenadni potres da te izbaci iz koloseka. opet ponavljam, bez 3000 eur po čoveku u ovoj zemlji nema opuštenog života.
voleo bih isto tako da mi neko nađe odeću i obuću za 3700 dinara, restoran za 1375 dinara (McDonalds danas skuplji) i ostalo...
teški kretenizam ova tabela...

ovo je ponuda vredna stajanja u redu i moljenju na kolenima da ti se proda.
Ovo zapravo prikazuje troškove penzionera. Imaš sve vreme ovog sveta, sediš kući. Možeš da čekaš po lekarima koliko hoćeš. Znaš nekog penzionera da ti završi nešto. Odeća slabo šta kupuješ tj ništa, obrazovanje nula tj koliko je u tabeli i tako to. Hrana skromno a i nemaš toliku potrebu za istom.
Pošto imamo 2 miliona penzionera to je to. Par stotina hiljada socijalnih slučajeva za minimalnu korpu i to je to. Ispravno je sve.

Ovde srednju klasu smatraju da kupuje u BW stanove, sto znaci da je srednja klasa u top 1%, pa i mozda jos nize, jer top 1% tesko da moze da kupi BW stan. Sta je visoka, ako je srednja top 1%? 😀

To ti kad veruješ Džou šta je srednja klasa u Srbiji, on koji Srbiju vidi na razglednici.

Ja ne znam koja se teza pokusava sada proturiti, da prosecno domacinstvo u Stbiji zaradjuje vise od 108k pa mogu da podnesu ‘realne troskove’? Porodice koje zaradjuju toliko ili manje ne postoje ili sta, jer se ocigledno sa time ne moze preziveti? Sta se to pokusava dokazati?

Klasika, kad uzmes i za 5 min hoces da dokazes neku poentu a uopste se ne razumes u tamosnje trziste. Imali smo jos takvih primera na temi. Da se razumemo, ni ja nemam pojma o trzistu Njujorka pa mi ne bi palo na pamet da kacim neke linkove da dokazem poentu kako je tamo jeftinije ili isto kosta kao u Beogradu. Mislio da ispadnem pametan a ispao bih smesan. Recimo za Njujork nisam znao da postoje ovakvi "priustivi" stanovi gde je kupac uslovljen maksimalnom godisnjom zaradom.
I to ce skupiti lajkove jer pobogu ko ce sad da cita detalje, mora da je tako.

Socijalni stan koji gleda u zidove i mora se kupiti za kes za zivot od strane familije sa ogranicenim prihodima = stan u Beogradu preko puta Kalemegdana.

Isto kao kad okace bugarske novogradnje koje dobijes u sivoj fazi iz projekata koji su krsiki gradjevinsku dozvolu i idu za pola prosecne tamosnje cene.

Vrh