daj mi onda samo da vidim za beograd koliko sve to izađe. ne zanimaju me stvarno troškovi iz vlasotinca, ko što ni njih ne zanimaju troškovi za beograd.Pa i meri se posebno za svaki deo zemlje
statistika je nešto najgluplje što postoji. služi samo da vlast zamaže oči ljudima koji ne znaju gde je levo.Ovo zapravo prikazuje troškove penzionera. Imaš sve vreme ovog sveta, sediš kući. Možeš da čekaš po lekarima koliko hoćeš. Znaš nekog penzionera da ti završi nešto. Odeća slabo šta kupuješ tj ništa, obrazovanje nula tj koliko je u tabeli i tako to. Hrana skromno a i nemaš toliku potrebu za istom.
Pošto imamo 2 miliona penzionera to je to. Par stotina hiljada socijalnih slučajeva za minimalnu korpu i to je to. Ispravno je sve.
Podeljeni su linkovi jedno 50 puta i moze se izguglati u 10 sekundi ali ajde jos jednom:daj mi onda samo da vidim za beograd koliko sve to izađe. ne zanimaju me stvarno troškovi iz vlasotinca, ko što ni njih ne zanimaju troškovi za beograd.
statistika je nešto najgluplje što postoji. služi samo da vlast zamaže oči ljudima koji ne znaju gde je levo.
Ajde ne zezaj. Ono što nema od troškova van Beograda su skuplji restorani, dostava hrane, fancy kafe i parking (lux stvari zapravo). Ostali mu je isto/slično. +-10% maksimum. Prodavnice, sve trgovine (od DM-a do lidla), garderoba (legend, hm, martini vesto itd) iste cene. A manja mesta valjaju tursku garderobu koja je mnogo skuplja od jeftinih prodavnica. A online dostava naravno da radi odavno.Ne zive svi u Beogradu, ima jeftinije hrane, usluga i odece van BGa.
"Radi pojednostavljenja modela koristicemo model sferne macke u vakuumu"I jos jednom, potrosacka korpa nije uputstvo za kupovinu.
Nesto od stavki je skuplje u tih par gradova, ne pise konkretno sta:kako se objašnjava manja potrošačka korpa u beogradu nego u drugim gradovima?
Naravno da model ne odgovara svima. Verovatno ne postoje dva domacinstva koja kupuju identicno u dinar. Korpa je tu da meri uskladjenost zarada i osnovnih potreba, i da uhvati sokove u cenama iz sto vise dimenzija. Zato cak i minimalna sadrzi razlicite vrste mesa pa cak i ribu, iako ljudi iz 30% najsiromasnijih domacinstava od mesa vide eventualno piletinu."Radi pojednostavljenja modela koristicemo model sferne macke u vakuumu"
Potrosacka korpa je kao teorija superstruna, matematika je super jedino da progutamo tih 11 dimenzija i sto nema eksperimentalnu potvrdu
Sala na stranu to je jedan model samo da bi se pratile neke stvari, sad sto taj model ne odgovara svima i sto je sve uproseceno to je druga stvar.
Kada bi se malo bolje informisao i razmislio cemu ta korpa sluzi, sta meri, kako se formira itd. ne bi ti toliko ni budilo agresiju.Doslovno su ovo stvari koje u meni bude agresiju. Taj neko tamo koji ispija vina vredna nekoliko hiljada EUR i radi stvari koje prosečnom čoveku ne bi mogle ni da padnu na pamet je seo i rekao da u Beogradu u proseku treba 950€ da bi izgurao mesec u kompletu. I pri tome još kao Beograd je jeftiniji za život od nekih gradova u Srbiji. Znači zatvor za ovakvu obmanu, prevaru, jeftini politički poenčić…
Nije jednako nego je mnogo bolji. Ovako dobro odrzavana stara zgrada u Beograd ne postoji.I to ce skupiti lajkove jer pobogu ko ce sad da cita detalje, mora da je tako.
Socijalni stan koji gleda u zidove i mora se kupiti za kes za zivot od strane familije sa ogranicenim prihodima = stan u Beogradu preko puta Kalemegdana.
Isto kao kad okace bugarske novogradnje koje dobijes u sivoj fazi iz projekata koji su krsiki gradjevinsku dozvolu i idu za pola prosecne tamosnje cene.
Samo još jedan od xyz ekonomskih indikatora koji su prethodili kovidu i ratu u Ukrajini tj da je nešto moralo da se dogodi.Све је ок...
Pogledajte prilog 257933
Ми смо релативно младо инвестиционо тржиште, још у повоју, без фондова у овој области итд, али било би занимљиво видети сличне податке за СРБ. Свакако, фискална политика је таква да ће још више стимулисати овако нешто у поређењу са развијеним светом.
Ustvarim ta korpa ti samo kaže koliko novca je potrebo da bi prosek živeo onako kako živi. Prosek je definisan prosekom između 30 i 80 percentila ukupne potrošnje.Doslovno su ovo stvari koje u meni bude agresiju. Taj neko tamo koji ispija vina vredna nekoliko hiljada EUR i radi stvari koje prosečnom čoveku ne bi mogle ni da padnu na pamet je seo i rekao da u Beogradu u proseku treba 950€ da bi izgurao mesec u kompletu. I pri tome još kao Beograd je jeftiniji za život od nekih gradova u Srbiji. Znači zatvor za ovakvu obmanu, prevaru, jeftini politički poenčić…
Stan koji gleda u zidove i koji porodica manjih primanja moze kupiti samo za kes po ceni od 6k+ kvadrat je 'mnogo bolji'. A zakljucak da je zgrada neverovatno dobro odrzavana se izvodi iz dve slike fasade spolja. Ok. Ovo opet ko ona prica sa Turkmenistanom.Nije jednako nego je mnogo bolji. Ovako dobro odrzavana stara zgrada u Beograd ne postoji.
Prednji deo stana gleda na ulicu.
Pa cinjenica da je to "socijalni" stan - koji je uzgred receno bolji od 90% stanova u Beogradu, je dobra stavka - jer omogucava da kupe oni sa manjim primanjima, a ne neki spekulant ili investitor.
8K evra kvadrat i 1k mesecno HOA, kako je ovo uporedivo sa Beogradom?Imam toga koliko hoces nije to jedan stan. Kod Central Parka opet za nekih 8000 evra po kvadratu, nije "socijalni":
Dobar, mesecni troskovi 1000 usd + 9k godisnje porez, znaci $21K godisnje fiksnih troskova. Opet se ne cita sve...Imam toga koliko hoces nije to jedan stan. Kod Central Parka opet za nekih 8000 evra po kvadratu, nije "socijalni":
o tome se i radi. sa 950 eur u bg ne može da se živi pristojno već ispod svake časti."skormno ali pristojno" ili nešto slično.
moze ako zivis u nasledjenom stanu a drugi nasledjen od partnera izdajeteo tome se i radi. sa 950 eur u bg ne može da se živi pristojno već ispod svake časti.
znači preduslov je da su oboma roditelji bacili kašike i da mi možemo da se skućimo sa nekih 55 godina...jaka priča hahamoze ako zivis u nasledjenom stanu a drugi nasledjen od partnera izdajete
Pa ne, tih 950 EUR je koliko se troši, ne koliko se zarađuje. Koliko se zarađuje ne ulazi u računicu.moze ako zivis u nasledjenom stanu a drugi nasledjen od partnera izdajete