Šta je novo?

Cene nekretnina

Јел то заиста реално

То су цене ко у Берлину/Лондону🤔
Ne za cene za epicentar Berlina (a naročito ne Londona) za lokacije koje su ekvivaletne Hilandarskoj u Beogradu. Naravno, zavisi cena od veličine stana (manji su skuplji), stanja zgrade, milrilokacije I još mnogih faktora, ja sam dao neki generalni opseg. @bgdodjos je nedavno kupio na Starom Gradu, pa može on da pruži utiske sa tržišta iz prve ruke.

Mene zanima jelovnik (+hemija- dezodorans, sapun, prašak, pelene, pavlovićeva, tablete za sudove, prašak za veš itd) i kupovina porodice od 4 člana gde sve sami spremaju sami a da mogu to zaista ispod 100k mesečno. Bez restorana i bilo koje kupovine odeće, vrtića, tehnike, nameštaja itd.
Preko ovog osnovnog idu računi oko 200e u proseku. Gorivo 100e. Održavanje automobila sa registracijom oko 50e mesečno. Vrtić+ trening za decu 50-100e.
Pobogu, pa samo za pelene za bebu (5-7k rsd samo neka kake lepo 🙂) i hranu i to što bebe jedu baš malo ide oko 100e mesečno.
hrana za nas 4 100k da sami spremamo? Ako se jede biftek svaki dan i neki herbamrtvak onda mozda da.

Mico, obicno te ignorisem, al sam danas pokusao dobre volje da ti pojasnim neke stvari. Medjutim, godisnja proizvodnja vostanih bojica ne bi bila dovoljna da se tebi neke stvari nacrtaju.

Tako je buraz, odnos namirnica u toj korpi je nepromenjena jedno 13 godina al su znali tad sta ce izvesno poskupeti 2025.

Znaci ja se nadam da vas cetvorica samo trolujete ovde, tesko mi je da poverujem da poslovno sposobni punoletni ljudi pisu stvari koje vi pisete.
Bio ja..sad nas četvorica....ima nas još.... Da nisi ti u krivu ? Bacimo korpu...reci šta porodica sa 2 školarca može da uradi sa 750 evra mesečno ? Da pojede..popije..škola...auto...odeca ...obuča...rodendani ? Kad korpa nije reper šta je ...kaži nam ?

Trosis 400 dinara dnevno po osobi na hranu.
To su ti dva King sladoleda, otprilike dva litra mleka.

Jedna vocna kasica ti je oko 100 dinara, Lulipu koja je jeftinija od Hippa.
Beba od 7 meseci pojede 3-4 te kasice dnevno npr.
Pored toga pojede i pola pavlake minimum, jos gricka voce, meso, povrce itd...

Odraslom muskracu je potrebno oko 3000 kalorija dnevno.
Samo da pijes punomasno mleko to ti dodje na 5 litara mleka ili oko 750 dinara.
Deci treba barem oko 2000 kalorija u tom nekom uzrastu od 7 godina, moj mislim da pojede i do 3000, jer je krupan i dosta aktivan - ima vec i misicnu masu.
Opusteno pojede dva cizburgera za obrok - to je 1000 dinara, dajem samo kao primer.
Nemoj protiv Defketa..to nisu esecijalne stvari...molim te... drži se piletine

Dežurni se čuda ali nikako da stave okvirni spisak potrošnje 🙂
Posto tebe placaju da pises stavi ti spisak. Ja trenutno spremam klopu za danas i sutra, eventualno prekosutra pa kad zavrsim pisem. Ispade da ni prosecna plata u cuvenoj Nemackoj nije dovoljna za hranu, a i ima tema o hrani no kad te placaju da pises u jednoj temi onda i ne znas za druge.

Trosis 400 dinara dnevno po osobi na hranu.
To su ti dva King sladoleda, otprilike dva litra mleka.

Jedna vocna kasica ti je oko 100 dinara, Lulipu koja je jeftinija od Hippa.
Beba od 7 meseci pojede 3-4 te kasice dnevno npr.
Pored toga pojede i pola pavlake minimum, jos gricka voce, meso, povrce itd...

Odraslom muskracu je potrebno oko 3000 kalorija dnevno.
Samo da pijes punomasno mleko to ti dodje na 5 litara mleka ili oko 750 dinara.
Deci treba barem oko 2000 kalorija u tom nekom uzrastu od 7 godina, moj mislim da pojede i do 3000, jer je krupan i dosta aktivan - ima vec i misicnu masu.
Opusteno pojede dva cizburgera za obrok - to je 1000 dinara, dajem samo kao primer.
Sreća tvoja da ne živiš u Nemačkoj. 1500 eur hrana plus renta za neki skromniji stan sa računima još toliko, a gde je auto, vrtić, dečije aktivnosti...ja kad kažem da su prosečna primanja u Nemačkoj dovoljna za preživljavanje, Perica izvodi računicu kojom te celokupan život košta 1000 eur, a sve preko toga štediš. Može, ako jedeš vazduh I spavaš u parku...

Bio ja..sad nas četvorica....ima nas još.... Da nisi ti u krivu ? Bacimo korpu...reci šta porodica sa 2 školarca može da uradi sa 750 evra mesečno ? Da pojede..popije..škola...auto...odeca ...obuča...rodendani ? Kad korpa nije reper šta je ...kaži nam ?
Mogu da zive kao tibetanski monasi

Da nema akcija i sanducara ko zna kako bi se prehranio, 300k bi moralo otici, a kako to sa turkmenistanskim gdp -om. I posle cena m2 previsoka...
Ja ne znam ali na ovoj temi su izgleda ljudi iz neke druge dimenzije, u isto vreme kukaju kako nemaju a onda cujemo kako se spuca 2000e na hranu i fitpro sranja.

Mogu da zamislim facu prosecnog srbina iz provincije koji cuje da mu treba 200k za hranu, plata mu 80k.

Pa toliko te ne bi izaslo da sve porucujes i da ti donose na vrata za ceo mesec za sve vas. Sta se opterecujes akcijama za te pare.
Delulu potrosacka korpa

Doručak i večera je slično:
Suvomesnato, pite, domaća pašteta, jaja, hleb, (imamo pekaricu pa sami mesimo od heljde), jogurt, kiselo mleko, mleko, surutka, med, čajevi, ovas, kakao, kafa itd je oko 500rsd za nas troje po obroku.
Tu otpada oko 30k mesečno.
Ručak: 600g mesa (svinjski file, vrat, govedina, piletina, suvo meso za ručak ili slanina, riba) po obroku je oko 700rsd. Realno je 1000rsd za nas troje. To je 30k.
Već smo stigli do 60k 🙂.
Uzina: voće i poneki medjuobrok oko 300rsd dnevno za nas troje je dodatnih 10k.
To je već 70k a da smo spremali sve kompletno sami bez poručivanja, sladoleda, čokolada, grickalica, kokica u parku, lizalica, domaćih sokova, kisele vode.... što je minimum dodatnih 10k mesečno. Stigli smo na 80k.
Rodjendani, slave, igraonice, dečiji rođendani to je minimum 1500-2000e godišnje. Što sam spremiš proslavu tj ručak kući i što treba da odneseš poklon. Neka bude 20k mesečno.
Stigli smo na 100k 🙂.
Hemija (praškovi, dezodorans, toalet papir, gel za tuširanje, šamponi, sredstva za čišćenje, maramice i ubrusi za vrtić itd) je oko 10k u proseku.
Stigli smo na 110k.
Pelene, hrana za bebu, vlažne maramice, vitamini su oko 10k mesečno.
Stigli smo na 120k tj 1000e
Šišanje 2400 rsd u proseku za nas troje mesečno bez ikakvih frizura, farbanja itd. To je 1020e
Auto. 100e goriva mesečno. Održavanje i registracija je 60e mesečno.
Ukupno 1180e.
Vrtić i trening za klinca 60e mesečno.
To je 1240e mesečno.
Komunalije 20k. Ajde neka bude 160e da zaokružimo.
Ukupno 1400e.
Bez garderobe, tehnike, zamene nameštaja, popravki, svadbi, popravki za auto, bez letovanja, banje itd.
Eto. To su moji mesečni troškovi gde spremamo maltene sve sami ali se hranimo zdravim proizvodima. Ko može da smanji 100-200e i da živi kao pustinjak, niko da mu ne dolazi i da nigde ne ide, bez dece ili bez auta slobodno. Tu se može uštedeti.
Jedan mesec može jeftinije, drugi skuplje ali ovo je prosek.
Za uštedu: idi pešaka, nemoj da imaš decu i ne zovi nikoga i ne primaj nikoga kući. Ne slavi slavu i rodjendane i ne idi nigde.

Poslednja izmena:
To je znaci neka porodica gde njih 4oro zivi od jedne medijalne zarade. To svakako nije nigde neki zivot za luksuziranje.

Kod nas svakako mogu vise nego recimo porodica koja je zivela od medijalne zarade 2021. recimo oad je ista ta zarada bila oko 420e

Ne za cene za epicentar Berlina (a naročito ne Londona) za lokacije koje su ekvivaletne Hilandarskoj u Beogradu. Naravno, zavisi cena od veličine stana (manji su skuplji), stanja zgrade, milrilokacije I još mnogih faktora, ja sam dao neki generalni opseg. @bgdodjos je nedavno kupio na Starom Gradu, pa može on da pruži utiske sa tržišta iz prve ruke.
добро, истина, да купиш гајбу у Лондону, знатно већа цифра је потребна него у хебеној Хиландарској!🤣

Suvomesnato, pite, domaća pašteta, jaja, hleb, (imamo pekaricu pa sami mesimo od heljde), jogurt, kiselo mleko, mleko, surutka, med, čajevi, ovas, kakao, kafa itd je oko 500rsd za nas troje po obroku.
Ručak: 600g mesa (svinjski file, vrat, govedina, piletina, suvo meso za ručak ili slanina, riba) po obroku je oko 700rsd. Realno je 1000rsd za nas troje. To je 30k.
Već smo stigli do 60k 🙂.
To je već 70k a da smo spremali sve kompletno sami bez poručivanja, sladoleda, čokolada, grickalica, kokica u parku, lizalica, domaćih sokova, kisele vode.... što je minimum dodatnih 10k mesečno. Stigli smo na 80k.
Rodjendani, slave, igraonice, dečiji rođendani to je minimum 1500-2000e godišnje. Što sam spremiš proslavu tj ručak kući i što treba da odneseš poklon. Neka bude 20k mesečno.
Stigli smo na 100k 🙂.
Hemija (praškovi, dezodorans, toalet papir, gel za tuširanje, šamponi, sredstva za čišćenje, maramice i ubrusi za vrtić itd) je oko 10k u proseku.
Stigli smo na 110k.
Šišanje 2400 rsd u proseku za nas troje mesečno bez ikakvih frizura, farbanja itd. To je 1020e
Ukupno 1180e.
To je 1240e mesečno.
Ukupno 1400e.
Bez garderobe, tehnike, zamene nameštaja, popravki, svadbi, popravki za auto, bez letovanja, banje itd.
Eto. To su moji mesečni troškovi gde spremamo maltene sve sami ali se hranimo zdravim proizvodima. Ko može da smanji 100-200e i da živi kao pustinjak, niko da mu ne dolazi i da nigde ne ide, bez dece ili bez auta slobodno. Tu se može uštedeti.
Za uštedu: idi pešaka, nemoj da imaš decu i ne zovi nikoga i ne primaj nikoga kući. Ne slavi slavu i rodjendane i ne idi nigde.
Bogami, hranis se fino, trosis lepo i opet si pokazao da troclana porodica sa dve plate malo vece od minimalca moze da prezivi, a ovamo 1500e nije dovoljno za hranu. Mi smo seljaci jbg jedemo i pasulj, grasak, spanac, brokoli, pirinac, corbe… pa moze i malo jeftinije.

људи се жсле спрам цена у Београду, незнајући колико је прескупо на том Западу; у рецимо том Лондону; ја сам живео доста дуго тамо, нестварно какве су цене😊

Bogami, hranis se fino, trosis lepo i opet si pokazao da troclana porodica sa dve plate malo vece od minimalca moze da prezivi, a ovamo 1500e nije dovoljno za hranu. Mi smo seljaci jbg jedemo i pasulj, grasak, spanac, brokoli, pirinac, corbe… pa moze i malo jeftinije.
Uh dobar pasulj i grasak zlata vredi :)

И за фину свињу, нема лоших помија! 😍😍😍

Već smo stigli do 60k 🙂.
Stigli smo na 100k 🙂.
Stigli smo na 110k.
Ukupno 1180e.
To je 1240e mesečno.
Pa ovo dve prosecne plate sasvim ok pokrivaju. Ili jedna nadprosecna, onog menadzera sto si ga pominjao.

Da li su te prosecne pokrivale isto pre 5-6 godina?

брате, свака част ако си читав његов текст, прочитао! 🤣

Već smo stigli do 60k 🙂.
Stigli smo na 100k 🙂.
Stigli smo na 110k.
Ukupno 1180e.
To je 1240e mesečno.
Ukupno 1400e.
Tačno, ali to je ukupni mesečni trošak od 1,5k koji obuhvata ne samo hranu, već I račune, prevoz, neke aktivnosti I sadržjaje (kako bi I trebalo da bude), dakle ukupan trošak za život, bez luksuznih sadržaja. Puno novca se može potrošiti uslovno rečeno na "lifestyle" gluposti (dizajnerska odeća, automobili, kozmetika i beauty tretmani, skupi hobiji, itd.) Za neki normalan život nisu neophodni ogromni novci kao što si pokazao u svojoj računici.

Nisam ja to rekao. Rekao sam da su mesečni troškovi porodice van Beograda od 1300-1500e a u Beogradu i više. To je normalan život bez ikakvih lifestyle gluposti i bahaćenja. Ako ne vodiš računa, lako može da bude to sve biti mnogo skuplje.
Daj tvoju kalkulaciju.

Цениш да је толико?

Делује да је толико

Кад кажеш породица, мислиш четворо?

Ценуш да је толико?

Делује да је толико

Кад кажеш породица, мислиш четворо?
Da. Muž, žena, beba i klinac od 5-7 godina. Bez škole, ekskurzije, knjiga itd.
I sad neko kaže trošimo 500e....za porodicu. Ajde daj spisak.
(Može ako ste na selu možda i sami hranu uzgajate za svoje potrebe i imate svoju stoku. U gradu ne.)

Neobjašnjivo zaista. Radi se o surovo joj kuro***ini zaista. Kraj sveta sto se tiče beograda po mom mišljenju. Al eto, vole ljudi da se k*rče.

Objektivni je elixir uvek bio ona jeftinija varijanta bloka 65. Jeste da on pripada tom luksuznom bloku, ali kao projekat je uvek bio niza kategorija i posmatran je da je siromašnija priča. Slično kao new minel, samo u okviru bloka 65. MacBook Air vs MacBook pro komparacija
Jeste u početku, nema šminku fasadu. Ali kada se devojka probudi i vidiš je bez šminke vidiš kakva je 😉 Najbolje da je odvedeš odmah na bazen i saunu, tu nema greške 😈
Newport i Eliksir mi baš dodju na skoro isto, ne znam detaljnu materijalizaciju u Newportu i sve sisteme, ali da kažem da su tu negde.

Vrh