Velika je razlika da li je taj komad mesa pileci batak/svinjetina/junetina ili dry aged ribeye steak za svaki dan.
Ps. Ako moze kalkulacija kako je to pasteta jeftina kilo vs kilo. Dakle kilo pastete vs kilo pravog mesa.
Није велика разлика. Ми једемо више јунетине због гвожђа. У ствари трудимо се да буде разноврсно (у ствари Q се ја трудим, искачем редовно и то сам се дисциплиновао какав сам као момак био, али жена се труди поштено). У просеку нешто преко пола кг меса дневно за све. Кад сад ставиш на папир да сваки трећи дан место пилетине или свињетине, поједеш јунетину, па на ту количину разлику у цени на месец дана, испада смешно...
Не може на храну 400 еур, а да буде (опет релативно) здраво. Тачка. Зато вас је човек и питао таксативно. Мени оде сваки викенд на пијаци 100 еврића (за целокупно месо за недељу, разноврсно воће, поврће, јаја, сухомеснато, сир, кајмак итд), а где су ту остале ствари? Наравно, опет се више пута недељно допуниш ситније у локалном маркету.
Ово као оне приче чији ауто колико троши, па онда двојица са истим моделима тврде своје, а разлика 5л/100км.