Šta je novo?

Cene nekretnina

Velika je razlika da li je taj komad mesa pileci batak/svinjetina/junetina ili dry aged ribeye steak za svaki dan.

Ps. Ako moze kalkulacija kako je to pasteta jeftina kilo vs kilo. Dakle kilo pastete vs kilo pravog mesa.

Није велика разлика. Ми једемо више јунетине због гвожђа. У ствари трудимо се да буде разноврсно (у ствари Q се ја трудим, искачем редовно и то сам се дисциплиновао какав сам као момак био, али жена се труди поштено). У просеку нешто преко пола кг меса дневно за све. Кад сад ставиш на папир да сваки трећи дан место пилетине или свињетине, поједеш јунетину, па на ту количину разлику у цени на месец дана, испада смешно...

Не може на храну 400 еур, а да буде (опет релативно) здраво. Тачка. Зато вас је човек и питао таксативно. Мени оде сваки викенд на пијаци 100 еврића (за целокупно месо за недељу, разноврсно воће, поврће, јаја, сухомеснато, сир, кајмак итд), а где су ту остале ствари? Наравно, опет се више пута недељно допуниш ситније у локалном маркету.

Ово као оне приче чији ауто колико троши, па онда двојица са истим моделима тврде своје, а разлика 5л/100км. :ROFLMAO: Стварно ћу да се заинатим једном, па 1 месец буквално све да купујем у већем Максију који ми је на 50м и све да провлачим кроз апликацију, па да на крају подвучем црту. Ионако је јефтиније, мада више волим да оставим сељаку (мада и тамо су већина накупци).

Није велика разлика. Ми једемо више јунетине због гвожђа. У ствари трудимо се да буде разноврсно (у ствари Q се ја трудим, искачем редовно и то сам се дисциплиновао какав сам као момак био, али жена се труди поштено). У просеку нешто преко пола кг меса дневно за све. Кад сад ставиш на папир да сваки трећи дан место пилетине или свињетине, поједеш јунетину, па на ту количину разлику у цени на месец дана, испада смешно...

Не може на храну 400 еур, а да буде (опет релативно) здраво. Тачка. Зато вас је човек и питао таксативно. Мени оде сваки викенд на пијаци 100 еврића (за целокупно месо за недељу, разноврсно воће, поврће, јаја, сухомеснато, сир, кајмак итд), а где су ту остале ствари? Наравно, опет се више пута недељно допуниш ситније у локалном маркету.

Ово као оне приче чији ауто колико троши, па онда двојица са истим моделима тврде своје, а разлика 5л/100км. :ROFLMAO: Стварно ћу да се заинатим једном, па 1 месец буквално све да купујем у већем Максију који ми је на 50м и све да провлачим кроз апликацију, па да на крају подвучем црту. Ионако је јефтиније, мада више волим да оставим сељаку (мада и тамо су већина накупци).
Nisam rekao razliku izmedju junetine i piletine vec izmedju mesa svinjetine/pile/junetine i dry aged ribeye steak ako znas sta je to jbg.

To sto tebi ne moze za 400e-500e zdravo ne znaci da drugima ne moze, a zavisi i gde kupujes. Ako ti kupujes u maksiju piletinu za 800din kilo, a ja u nekom lokalnom marketu za 500din kilo sta to mene briga i na osnovu cega je tvoja piletina kvalitetnija?

Evo sad gledam da se skuva kilo pasulja izadje negde 3l hrane, dovoljno za 2-3 dana, a zdravo i kosta 500din. Sladak kupus, grasak, socivo… sve jeftino i zdravo. Opet ako kupis u maksiju 100gr graska za 500din, a ja pola kila za 200din ili francusku gaudu za 2000din kilo, a ja domacu za 900din…opet me bas briga. Ja trosim koliko trosim i taksativno sam naveo. Evo opet ko je preskocio. Dakle pileca corba jedno 2l, kilo junecih rebara sa krompirom, i bolonjeze od pola kila mlevene junetine i to na kraju ispadne 2kg sosa. Dovoljno za 2-3 dana, a kostalo me 20e.

Evo i slika u prilogu pa ako moze neko da mi objasni kako je pasteta jeftinija od ovoga? Ovaj obrok je kostao oko 12e. Manje od kg pastete. Sve je zdravo, kome nije ne mora ni da gleda i nek kupuje cia semenke sa avokadom i suvim japanskim sljivama…

Ti si takodje napisao da ti treba 100e za nedelju dana, to je 400e plus gluposti ostale eto 500e, a jedes bolje od prosecnog coveka.

Prilozi

• IMG_9606.jpeg
    IMG_9606.jpeg
    170,2 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Nisam rekao razliku izmedju junetine i piletine vec izmedju mesa svinjetine/pile/junetine i dry aged ribeye steak ako znas sta je to jbg.

To sto tebi ne moze za 400e-500e zdravo ne znaci da drugima ne moze, a zavisi i gde kupujes. Ako ti kupujes u maksiju piletinu za 800din kilo, a ja u nekom lokalnom marketu za 500din kilo sta to mene briga i na osnovu cega je tvoja piletina kvalitetnija?

Evo sad gledam da se skuva kilo pasulja izadje negde 3l hrane, dovoljno za 2-3 dana, a zdravo i kosta 500din. Sladak kupus, grasak, socivo… sve jeftino i zdravo. Opet ako kupis u maksiju 100gr graska za 500din, a ja pola kila za 200din ili francusku gaudu za 2000din kilo, a ja domacu za 900din…opet me bas briga. Ja trosim koliko trosim i taksativno sam naveo. Evo opet ko je preskocio. Dakle pileca corba jedno 2l, kilo junecih rebara sa krompirom, i bolonjeze od pola kila mlevene junetine i to na kraju ispadne 2kg sosa. Dovoljno za 2-3 dana, a kostalo me 20e.

Evo i slika u prilogu pa ako moze neko da mi objasni kako je pasteta jeftinija od ovoga? Ovaj obrok je kostao oko 12e. Manje od kg pastete. Sve je zdravo, kome nije ne mora ni da gleda i nek kupuje cia semenke sa avokadom i suvim japanskim sljivama…

Ti si takodje napisao da ti treba 100e za nedelju dana, to je 400e plus gluposti ostale eto 500e, a jedes bolje od prosecnog coveka.
Bla bla truć truć i na kraju kažeš da jedan ručak košta 12e tj 1400rsd. Ja računao 40% manje tj 1000rsd u proseku.
Pileća čorba je oko 800rsd da se napravi, kilo junećih rebara 1100rsd i krompir 150rsd, pola kilograma junetine 800rsd i pelat 250. Bez začina, ulja, ostalog povrća je 3000rsd. Tri ručka po 1000rsd. Široko

pileca corba 800din? Pa sta stavljas u nju? Dva pileta? Jedan rucak 12e. Ako ovo pojedes za jedan rucak ja sam predsednik holandije. Moze ali da ne jedes do sutra nista. Kilogram krompira 150din. Gde kupujes krompir? U zlatnim kesama?

Tri rucka 2500din to je 830din po rucku. Mnogo? Dodaj i dorucak i veceru oko 300din to je 1400-1500din dan puta 30 koliko je to? Znam da ti brojevi ne idu od ruke ali mozes da pitas chatgpt da sabere. I ovo je “premium” rucak. Da sabiramo pasupj, grasak, kupus i ostalo? Ono sto vi elita ne jedete?

Свака част на познавању цена! Ал ниси реко пошто је паштета🤣

Moze za 500-600e da se jede, ali ne moze fitpro paket da se uzme. Svasta su izmislili da namlate lovu. Ali ide to medju nju ejdz zenama, ta nece valjda zivot u kuhinji provesti.

Јако лепо изгледа ово што си направио и то опет испада по дану 10 еур само за ручак (што ми опет делује невероватно да је по тој цени, али хајде). Такође, можда просечан човек нема могућности да нађе то јефтиније или мора да путује и троши озбиљно време и/или гориво, што исто треба урачунати у цену хране.

Не, 100 еврића је само тај круг до пијаце (где додуше купим свежу рибу и целокупно месо итд...), па се више пута допуним у маркету. Треба ти нешто замрзнуто итд. Треба нешто и да доручкујеш, вечераш, ужинаш...јогурт, пециво итд...

Глупости којих има и храну ван куће нисам ни рачунао.

Gluposti ne treba ni računati, trebalo bi da se doručkuje kući, ispeku se jaja itd, u svojoj kuhinju. Užina može da se ponese od kuće, koja voćka. Kasnije kada se vrati sa posla, u istoj toj kuhinji bi se pravio ručak ili večera.
Mislim ja to pričam koji ne radim tako, ali nadam se da ću kuhinju(rernu) koristiti u novom stanu i za stvari.
Neću ni da pravim spisak koliko potrošimo za hranu, baš mnogo, sada zbog deteta kao i organsko bilo u početku, pa hemija i ostalo da nema štetnih stvari itd...
Preterivanje ali takvo je trenutno stanje, naravno da hoću prirodno, domaće i zdravo pa imam za to kombinacije što bi se reklo ali i to itekako košta, a treba se iscimati, a za to je potrebno odvojiti vreme.Evo vraćam se iz male radnjice kod mene htela devojka da kupi 100grama Zlatiborac suve pečenice, kaže prodavačica 650din, devojka odustala svi se začudili ceni. Milka na akciji od 250-300grama na kasi 400din (to jest 395din).
Kvalitetni stanovi, kao i hrana baš košta, pa i tehnika, nameštaj i sve, napravila se ozbilja razlika izmedju tih stvari i prosto ne može da se uporedjuje uopšteno.
Gorivo, struja i neke opšte stvari i mogu, ali i tu zavisi.
Evo da pogledamo koliko se razlikuje cena m2 samo u istoj zgradi.
U starogradnji u izvornom stanju i totalno renoviran, da li je garsonjera i velik stan sa velikom terasom, u novogradnji isto zavisi od mikrolokacije stana, spratnosti, opremljenosti, pogleda, kvadrature itd...
Realno je baš postalo teško za neku analizu.
Renoviranje se razlikuje pa i 50% zavisnosti od odabira majstora, sa ili bez arhitekte, angažovanje jednog Izvodjača ili grupu majstora, sopstveno uključenost ili unajmljivanje i nadzora itd...

Gluposti ne racunas, sokove,grickalice,slatkise… imas racunicu iznad. Ako ne verujes provrti malo cene. Ja kombinujem plus/metro/lidl retko maxi.
Јако лепо изгледа ово што си направио и то опет испада по дану 10 еур само за ручак (што ми опет делује невероватно да је по тој цени, али хајде). Такође, можда просечан човек нема могућности да нађе то јефтиније или мора да путује и троши озбиљно време и/или гориво, што исто треба урачунати у цену хране.

Не, 100 еврића је само тај круг до пијаце (где додуше купим свежу рибу и целокупно месо итд...), па се више пута допуним у маркету. Треба ти нешто замрзнуто итд. Треба нешто и да доручкујеш, вечераш, ужинаш...јогурт, пециво итд...

Глупости којих има и храну ван куће нисам ни рачунао.

@Filip 01
Zlatiborac je sve samo ne kvalitet :) vise se isplati da odes do zlatibora na pijac i kupis kilo.

Bravo, evo i ja da dodam nesto. Blizu mi je kvantas i isao sam cesto tamo sa drugarom koji je uzimao 1/4 do 1/3 robe koju kupimo. Nazalost on je odselio pa sad idem povremeno jer vecina stvari se kupuje na veliko odnosno na kutiju ili gajbu i to nam je previse. Recimo da sam pre par mesec dana kupio 10kg grozdja - hamburg za 1200 dinara kad je na pijaci bio 250 din/kg. Ako neko zeli mozemo da se organizujemo jednom u dve nedelje i kupimo zajedno. Trosi se do 45 minuta vremena. Ide se ili petkom oko 22-23 ili vikendom oko 7, 7:30.
Ovo nije samo zbog ustede u novcu vec je i u vremenu. Kupis, skladistis i ne ides na pijacu svakih par dana.
Da, na kvantasu imas i neke proizvode koji se kupuju kao i na pijaci, zrnasto, orašasto, suvo voće itd
Kvantas je jako dobra stvar, moze da se nadje jako dobra roba povoljno rano ujutro. Dosta tih sa pijace preprodaje robu sa kvantasa Mene zeza rano ustajanje vikendom, a i supruga u zadnje vreme bojkotuje kvantas - kao gubimo previse vremena. Moracu da se angazujem ponovo oko toga.

@Filip 01
Zlatiborac je sve samo ne kvalitet :) vise se isplati da odes do zlatibora na pijac i kupis kilo.
Ja to znam, ali to je cena, marketing je jak i realno dosta ljudi smatra to za kvalitet i bode oči svuda.
Možda bih ga uporedio sa BNV standardnim zgrada, možda, tako mi deluje nakon svih informacija i to dosta proverenih, ali lično ne mogu još da tvrdim.

pileca corba 800din? Pa sta stavljas u nju? Dva pileta? Jedan rucak 12e. Ako ovo pojedes za jedan rucak ja sam predsednik holandije. Moze ali da ne jedes do sutra nista. Kilogram krompira 150din. Gde kupujes krompir? U zlatnim kesama?

Tri rucka 2500din to je 830din po rucku. Mnogo? Dodaj i dorucak i veceru oko 300din to je 1400-1500din dan puta 30 koliko je to? Znam da ti brojevi ne idu od ruke ali mozes da pitas chatgpt da sabere. I ovo je “premium” rucak. Da sabiramo pasupj, grasak, kupus i ostalo? Ono sto vi elita ne jedete?
400-500g pilećeg filea i mix povrća za supu ti je 800rsd. To je pileća čorbica (nije supa)......1,6kg krompira ti je 150rsd...
Suludo je pričati više. Očigledno je da nisi glavni za kupovinu 😎. Meni su isprali mozak pa znam šta treba za koji ručak i koliko košta. Poslednje 4 godine maltene sam idem u te veće nabavke dok se supruga bori sa decom.

Daleko je od Beograda ako neko tamo radi, gubiš 2.5h svaki dan.
Inače za mene vrhunski kompleks za život.
Ako se radi online, ti kompleksi će biti best for living.
Šteta što se ne planira neki izmedju NS-a i BG-a, bio bi pun pogodak.
Studia isplativosti finansijera ?

400-500g pilećeg filea i mix povrća za supu ti je 800rsd. To je pileća čorbica (nije supa)......1,6kg krompira ti je 150rsd...
Suludo je pričati više. Očigledno je da nisi glavni za kupovinu 😎. Meni su isprali mozak pa znam šta treba za koji ručak i koliko košta. Poslednje 4 godine maltene sam idem u te veće nabavke dok se supruga bori sa decom.
Pazi. Da se ne udubljujemo dalje. Ako tebi treba 500gr piletine za supu/corbu onda jbg i to bi file. Ja koristim ledja i noge sto ne kosta maltene nista, noge bacis ledja izmrvis u corbu. Danas nisam imao pa sam iskoristio jedan batak i jedan file, daj boze 100din. Kakav bre mix povrca? Vidi se da si elita. Paskanat, sargarepa sve u rinfuzi i to je to. Eventualno malo graska. Vidi se da ne spremas u kuci nista. Ja ne idem svaki dan u nabavke, jednom ili dva puta mesecno i to je to. Kupim na veliko.

@chiki
Nikad nisam bii na kvantasu ali me zanima. Sta ima tamo sve? Mozemo i u #sta jedemo da ne spamujemo ovde.

Studia isplativosti finansijera ?
Takav Investitor ne radi jer mu je to došlo nakon čitanja ovog foruma, naravno da je započeo projekat nakon ispitivanja trzišta.
Samo je ovde narativ samo BG i rad u njemu, zato i moje komentarisanje utrošenog vremena.
1.15h je vreme i iz NS-a do Beograda.

Takav Investitor ne radi jer mu je to došlo nakon čitanja ovog foruma, naravno da je započeo projekat nakon ispitivanja trzišta.
Samo je ovde narativ samo BG i rad u njemu, zato i moje komentarisanje utrošenog vremena.
1.15h je vreme i iz NS-a do Beograda.

Imaju oni jednu zgradu i u BG. Deluje korektno urađena, ali je na krš lokaciji. Pretpostavljam da nisu dobri s pravim ljudima da bi dobili lokacije koje valjaju.

Inače iz druge ruke znam tu Bekament ekipu, to je porodični biznis, otac i sinovi. Ozbiljne sirovine, ali otac ima nos za biznis.

Vrh