Šta je novo?

Cene nekretnina

Obzirom da su ga verovatno kupili za 2500 sa PDV-om, jako lepa zarada za kratak period.
Pocetna cena ako je verovati ovoj temi je bila 2750 davne 2021 godine (pre 4 godine):

Tako da i za to vreme to je bila jaka cena za Bezaniju.
Plus zar to nije odmah blizu cigana, nesto mi to u glavi kada sam ja razmatrao ovaj projekat da su ljudi pricali da je problematicno.

Pocetna cena ako je verovati ovoj temi je bila 2750 davne 2021 godine (pre 4 godine):

Tako da i za to vreme to je bila jaka cena za Bezaniju.
Plus zar to nije odmah blizu cigana, nesto mi to u glavi kada sam ja razmatrao ovaj projekat da su ljudi pricali da je problematicno.
Da u pravu si, ovaj stan je prodat u tom nekom rasponu. Ja sam pomešao cifre jer je davno bilo, u početku su prodavali 2800 sa PDV, pa su nekim čudom kasnije veće stanove prodavali za 2450 be PDVa, što dođe na nekih 2700 sa PDVom. Evo šta sam našao na cene nekretnina:

1760519974156.png
1760520062949.png

Što se tiče ciganskog naselja, krenuli su u povezivanje Ledina i B.Kose tako da očekujem da se to sve sklonio za godinu,dve.

Projekat je human dosta ali je cena bila bas prejaka za tu lokaciju, po meni i dalje je prejaka ali dobro. Za 4000 eur se vala moze naci svasta nesto u BGu.
Koncept mi se svidja (niska spratnost + dosta prostora), ali ocigledno da su na osnovu tog koncepta drzali bas jaku cenu.

EDIT: ja koliko se secam imali su slicnu cenu kao Kenedy residence, a lokacija je bila drasticno gora.

Ja se sećam kada su prijatelji od roditelja kupovali za 30k eur odličnu garsonjeru u novogradnji od 25-30m2 na odličnoj-centralnoj lokaciji u NS-u.
Mislim da je bilo pre toga 30k maraka.

Ja koliko se sećam, mnogo toga je bilo jeftinije kad nije imao pas za šta da me ujede, pa nisam ni razmišljao o nekretninama.
Ali ono... Niko nije rekao da će biti fer!
Nekada davno je, dok sam studirao, 10 evra bila para, a 100 misaona imenica... da se ne vraćam u vreme Dojčemarke.

Pre neku godinu sam pomenuo kevi inflaciju evra, i žena me gleda bledo, tipa to ne postoji, inflacija je samo za dinar i sl. Ona je rasla i živela u doba Nemačke marke, koja je naročito bila cenjena 90-tih...

Prosao sam pored, projekat mi se bas svideo (samo 2 sprata, u sredini pristojan deo za decu za taj broj stanova), jedino je lokacija na kraju BK.
Steta sto nema vise ovakvih humanijih projekata po gradu.
Problem te lokacije je elevcija i što putnom infrastruktirom nije rešen problem povezanosti za NBG. Imaš samo onu usku strmu Surčinsku koja se začepi od Granda već posle 14:00 ili preko Bež kose u Nedeljka Gvozdenoviča ispoda dalekovoda.Obe ulice su u dve trake i gužvanjac je uvek uvek uvek.
Lep projekat da. Bio sam tamo. Prolazim skoro više puta nedeljno. Lokacija jeste skrajnuta ali šta ćeš polako ostaju samo te takve lokacije na obodima, pored/ispod dalekovodapore, pored divljih naselja itd.Šta ćeš jbg, nema se puno izbora.
Al kad uporediš Zvezdaru recimo ispod Bulevara gde i dalje možeš da nadješ novogradnju i za manje od 3.500 i ovo na drugom kraju grada za iste ili veće pare prosto iscrpi se smisao.
Ovde si za 10-15 minuta peške na Tašu a odavde sa B kose ne možeš ni za 30-40 minuta kolima da dodješ do grada.
Svakako srećno useljenje svima koji tamo kupuju...

Bome ovo je toplina iskreno.Pogled odavde vredi milion.
Za Novosađane je ovo ko Pacific Palisades u LA.
Otimaće se.
U kom segmentu cene/ klijentele se gleda pogled, strana sveta zbog Sunca, tisina, blizina javnog prevoza? Meni se cini da do 300.000-400.000 eur to nije vazno...

Problem te lokacije je elevcija i što putnom infrastruktirom nije rešen problem povezanosti za NBG. Imaš samo onu usku strmu Surčinsku koja se začepi od Granda već posle 14:00 ili preko Bež kose u Nedeljka Gvozdenoviča ispoda dalekovoda.Obe ulice su u dve trake i gužvanjac je uvek uvek uvek.
Lep projekat da. Bio sam tamo. Prolazim skoro više puta nedeljno. Lokacija jeste skrajnuta ali šta ćeš polako ostaju samo te takve lokacije na obodima, pored/ispod dalekovodapore, pored divljih naselja itd.Šta ćeš jbg, nema se puno izbora.
Al kad uporediš Zvezdaru recimo ispod Bulevara gde i dalje možeš da nadješ novogradnju i za manje od 3.500 i ovo na drugom kraju grada za iste ili veće pare prosto iscrpi se smisao.
Ovde si za 10-15 minuta peške na Tašu a odavde sa B kose ne možeš ni za 30-40 minuta kolima da dodješ do grada.
Svakako srećno useljenje svima koji tamo kupuju...
Dobro i Bež. kosa je grad, ako radiš na NBG to je super. Ne moraš ni da prelaziš most.

Vrh