Šta je novo?

Cene nekretnina

Veoma pogrešno gledaš na sopstveni narod.

Trenutno više imamo indikacije krize unutar zemlje, čiji će efekti biti asimetrični. Imali smo najveći pad ekonomije, i predviđaju nam dalje usporavanje. Naš region prema svemu sudeći očekuje veliki problem sa nedostatkom radne snage. Imamo i blagi rast nezaposlenosti mladih...

Rast BDP-a

Zemlja2022202320242025e2026f2027f
Albanija4.84.04.03.73.53.5
BiH4.22.03.02.63.03.2
samopr. Kosovo4.34.14.43.83.83.9
Severna Makedonija2.82.12.83.13.03.0
Crna Gora7.76.53.23.33.23.2
Srbija2.63.83.92.83.04.0
WB63.53.53.63.03.13.6

Plate rastu, produktivnost slabije:

Pogledajte prilog 254286
Kako najveci pad ekonomije kada nijedna od drzava u tabeli nije dozivela pad? Mislis najvece usporavanje rasta u 2025?

Jel ja dobro citam ovaj graf ili Kos Bih i Mne jos jace ubi prejaki minimalac i povecanje troskova rada?

Mislis najvece usporavanje rasta u 2025?
Mislio sam na najveće usporavanje, tako je, pogrešno sam se izrazio. I ovih 2.8% smatraju da ima tendenciju da ide ka niže. Videćemo.

Kod nas ULC pada, a minimalna i prosečna plata rastu veoma umereno, rekao bih. U Albaniji doduše nisu ni rasle. Bosna je "objasnila" .

Mislio sam na najveće usporavanje, tako je, pogrešno sam se izrazio. I ovih 2.8% smatraju da ima tendenciju da ide ka niže. Videćemo.

Kod nas ULC pada, a minimalna i prosečna plata rastu veoma umereno, rekao bih. U Albaniji doduše nisu ni rasle. Bosna je "objasnila" .
Ja sam pre neki dan procitao da je korigovana projekcija na 2-2.5% ove godine, sumnjam da ce biti 2.8%

Veoma pogrešno gledaš na sopstveni narod.

Trenutno više imamo indikacije krize unutar zemlje, čiji će efekti biti asimetrični. Imali smo najveći pad ekonomije, i predviđaju nam dalje usporavanje. Naš region prema svemu sudeći očekuje veliki problem sa nedostatkom radne snage. Imamo i blagi rast nezaposlenosti mladih...

Rast BDP-a

Zemlja2022202320242025e2026f2027f
Albanija4.84.04.03.73.53.5
BiH4.22.03.02.63.03.2
samopr. Kosovo4.34.14.43.83.83.9
Severna Makedonija2.82.12.83.13.03.0
Crna Gora7.76.53.23.33.23.2
Srbija2.63.83.92.83.04.0
WB63.53.53.63.03.13.6

Plate rastu, produktivnost slabije:

Pogledajte prilog 254286
Vidiš nije mi skroz jasno taj porast nezaposlenosti mladih a da ćemo imati nedostatak radne snage?

Pad ekonomskog tigra, jezivo.
To je kao u onoj basni kada zaba umisli da je vo, pa se duva i duva dok ne ekspodira. Tako je Vracmar umislio da je Menhetn, a Novi Beograd da je Bruklin.
Beograd je supak Evrope u svakom smislu.

Nisam bio lenj tako da sam napravio malu racunicu i uporedio cene nekretnina u Bg-u i Sofiji, tj. kolika je stvarna razlika u ceni kada se uzmu i kamatne stope u obzir.
Na stan od 200.000 u Beogradu, ako se ne uzima ucesce u obzir razlika u ceni je 66% - a plate u Sofiji su 30% vece. Tako da su cene u Beogradu otprilike duplo vece nego sto je njihova realna vrednost.

Sofija:
1759920881687.png

Beograd:
1759920932349.png

To je kao u onoj basni kada zaba umisli da je vo, pa se duva i duva dok ne ekspodira. Tako je Vracmar umislio da je Menhetn, a Novi Beograd da je Bruklin.

Nisam bio lenj tako da sam napravio malu racunicu i uporedio cene nekretnina u Bg-u i Sofiji, tj. kolika je stvarna razlika u ceni kada se uzmu i kamatne stope u obzir.
Na stan od 200.000 u Beogradu, ako se ne uzima ucesce u obzir razlika u ceni je 66% - a plate u Sofiji su 30% vece. Tako da su cene u Beogradu otprilike duplo vece nego sto je njihova realna vrednost.

Sofija:
Pogledajte prilog 254301
Beograd:
Pogledajte prilog 254302
Pokaži koje nekretnine si poredio?

Sofija:
Pogledajte prilog 254301
Beograd:
Pogledajte prilog 254302
Pisao si da imas kolege, drugove, komsije koji su milioneri, ali im ne pada na pamet da placaju ove naduvane cene nego zidaju sopstvene zgrade, a ostatak stanova i poslovnog prostora prodaju, Jel imas nekog takvog sto novogradnju u Visnjickoj Banji prodaje po realnih 1500 eur po m2. Bio bih zainteresovan za kupovinu.

Pisao si da imas kolege, drugove, komsije koji su milioneri, ali im ne pada na pamet da placaju ove naduvane cene nego zidaju sopstvene zgrade, a ostatak stanova i poslovnog prostora prodaju, Jel imas nekog takvog sto novogradnju u Visnjickoj Banji prodaje po realnih 1500 eur po m2. Bio bih zainteresovan za kupovinu.
+1 :D

Gradio je na Sumicama, u nekoj od ulica koja izlazi na Ustanicku.
Nisam na kraju kupio kod njega, bile su mi previsoke cene - ali je odardjeno sve top, plus mislio je da stavi nizu cenu, ali kada je video da svi stavljaju vise mislim da je podigao. Ne znam sta je prodao i po kojoj ceni , mogu da ga pitam.
Ako neko trazi povoljnije nekretnine, mogu da nabavim kontakt coveka koji prepravlja kuce u zgrade i prodaje stanove relativno povoljno.

Kako se siri BW, za par godina od mog Zarkova do BW me deli samo Banovo Brdo, pa onda kod mene skace kvadrat jos vise, videcete ljudi kako je zapravo Zarkovo jak kraj, kad krenu cene i tu 3000+ 🤣

Btw prodata kuca u Ace Joksimovica 109, lokacijski top, na uglu ulice Ratka Mitrovica i Ace Joksimovica, stanje kuce nikakvo, ne znam ni plac koliki je, ne znam tacan iznos, ali znam da je izmedju 430 i 480 000 eura, sad dalje sta ce sa kucom ne znam, dal ce da je sredjuju ili da prodaju dalje za izgradnju neke nove zgrade...

Vrh