Nije karikiranje zapustanje stana, moja majka je imala taj slučaj za garsonjeru koju izdaje. Isto tako nije htela da zadire u privatnost itd i onda stanar pobegao, ostavio iza sebe haos koji je trebalo srediti, okorelu štroku a depozit okači mačku o rep da će pokriti sve to i neplaćene račune.Depozit ne uzimaš? Traži dva, tri depozita... ugovor solemnizuj, stavi pravo izvršne isprave pa ako uzeti depoziti ne pokrivaju štetu (retko) onda tužba. Šta ako govnima namaže stan posle tvoje posete, a ti misliš sve ok? Ti koji ne uzimaju krpu i unose smeće obićno iznajmljuju stanove od istih takvih stanodavaca. Ko traži, hoće i udje u čist i sredjen stan teško da će sebi dozvoliti deponiju, to mogu da misle samo oni koji bi sami živeli tako.
Svako ima nešto svoje, no neke stvari ne treba predstavljati kao normalu.
Kao da je krečenje stana 10k evra. Da, odbio bih to jer je to zadiranje u moj život i privatnost, nemaš ti šta da dolaziš jedanput dvaput mesečno, a svakako ne bih ni kod nekoga na crno. U kuću puštam samo onog koga pozovem, a ako nekom treba papir da bi ušao u moju kuću onda je taj neko nepoželjan. Karikiram oko prljavih gaća isto kao što ti karikiraš o neuzimanju krpe i totalnog uništenja stana. Kao da bi neko samo ušao, bacio oko 10tak sekundi na stan i otišao, a ne zagledao svaki kutak, možda baš tamo gde su gaće. Svačega ima i prljavih stanova i mirisanja gaća. (ljudi daju hiljade evra za prljave gaće) Tako da svako nek odredi gde mu je granica.
Vi ljudi kao da u Švajcarskoj živite. Probudim se, čitam komentare i mislim se Bože što je nama lepo, funkcioniše pravna država kao sat. Pominje se lepo odeš na sud, tužba... Kao da ti procesi ne mogu da traju godinama, ko još ima vremena i živaca za to?
Posle lošeg iskustva majka promenila pristup, dodje jednom mesečno po kiriju, nekad preskoči mesec da dodje, baci pogled s vrata to je dovoljno da se vidi jel sve ok. I ja bih isto tako radio da izdajem, unapred predstavio uslove sa svoje strane pa kome je to ok, nek izvoli.