Dokazivanje čega i kome?
Pokvarila se veš mašina, ja pošaljem majstora, majstor me pozove i kaže da si ubacio ciglu unutra i da je mašina pokidana. Ja te pozovem i kažem pokvario si mašinu namerno, moraš da je platiš. Ti odbiješ, ja ti otkažem ugovor. I to je to. Sa druge strane ako je crkla sama od sebe, ja kao stanodavac popravim, i teramo dalje.
A ja ću ostaviti unutra ciglu kao dokaz.
Ako se zapali stan?
Jel do instalacija ili podstanarove nepažnje, jer je ostavio cigaretu upaljenu dok je izlazio iz stana, a toga se i ne seća?
Veštak izlazi pa pokušava da pronadje uzrok, pa onda može žalba na presudu, pa drugi veštak itd... Ako se ispostavi da je podstanar kriv a nema da isplati, šta onda? Ili je nemarnost vlasnika na održavanje pa su meni uništene vrednije stvari od tvog stana? Jel i to piše u Uvovoru, da meni stanodavac garantuje da mi se neće uništiti na takav način sve što je moje u stanu?
Poplava u stanu, ja je namer o napravio, pa izašao iz stana i evo vratio aam se i poplavlje o kao, nemam pojma, upropastio mi je tvoj stan stvari. Ko je kriv, to ćemo da dokazujemo.
Mnoho ljudi zbog ovoga uopšte neće ni da rentiraju stanove i zbog toga im stoje prazni, mogao bih da nabrajam verovatno još dosta primera zbog čega se boje, to jest neće ni da razmišljaju da budu uključeni u nešto poput toga.
Iskoči pacov iz wc solje i ugrize me, ko je kriv? Da li to piše u Ugovoru i podrazumeva se. Tuži te stanar zbog toga.
Baš bih voleo da vidim takav neki Ugovor, da pokriva sve.
U principu treba da bude onda ulazite svesno i upoznati ste sa ovim stanom i snosite odgovornost na bilo šta će da se desi?