Šta je novo?

Cene nekretnina

Potpuno razumno razmisljanje ... Takodje ne vidim razlog da se utuca silan novac u opremanje stana koji ce potom da se iznajmljuje. Moze molo vise da ima neki modernisticki izgled ili kako neko voli vec ali da se ide na top elektriku i namestaj nema bas mnogo rezona.
Pa ne opremam ga za izdavanje, a nekad ce se verovatno izdavati.

Bosch postoji u dve varijante, Made in Germany I Made in EU (Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka) a tako se i kreću cene. Bosch Made in Germany je top, nama je sve po stanu to i evo 14 godina fercera bez greške. Malo mi je krivo što ću da izbacujem tu tehniku sledeće godine kada budemo renovirali stan.
Moja Bosch ves masina je made in Turkey.
A Bosch made in Germany u Srbiji je misaona imenica naci, barem sto se ves mašine tiče.

Potpuno razumno razmisljanje ... Takodje ne vidim razlog da se utuca silan novac u opremanje stana koji ce potom da se iznajmljuje. Moze molo vise da ima neki modernisticki izgled ili kako neko voli vec ali da se ide na top elektriku i namestaj nema bas mnogo rezona.
Sa top namestajem max razlika je 70 evra...pa se ti saberi...

Frljate se novcima a balon samo što nije ....
Kad dete ubaci dinar u deo gde ide prašak za veš..crkava i gorenje od 250 evra i miele od 1000 evra...a Vi dokazite da je neko namerno pokvario...
Fleka od cokolade na matisu od 500 evra i fleka na namestaju od 12000 evra isto izgleda i ostaje....
Pa vi vidite..

Neka bude razlika i 170e dzaba ti sve kad posle 5 godina raubovanja od strane podstanara vredi isto kao i ono 10x jeftinije u startu.
Evo meni tek posle 9 god je došlo za menjanje jeftinijijih kupljenih stvari-bele tehnike od Vox-a i to pojedinih. Veš mašina popravljena, frižider zamenjen(možda je mogao da se popravi i sudo-mašina možda čekam da mi javi kolega da li je za popravku ili je gotova, tv popravljene nožice, rerna radi, mikrotalasna ugradna koja je tada i bila najskuplja stvar oko 30k koliko se sećam radi odlično.
Stolarija po meri, jedino su šarke neke plastične, najjeftinije bile i u startu za zamenu i one se nekad zamene inače iverica i front medijapan.
Sijalice sam promenio neke po stanu, krečenje uradio i to je to. Par puta vodoinstalater je bio, a i to jer nije na početku najbolje nešto bilo odradjeno. Neke ventile kod grejanja zamenio, jer je u startu bilo loše odradjeno. Šank stolice sam kupio nove jer su fizički bile uništene, a to mi je tadašnji stanar i platio. Indukcionu ploču sam menjajo jer je stanar razbio slučajno.
Kauč na razvalčenje zamenio iako nisam morao, koji je isto bio na nekoj akciji kupljen.
To je to, nakon 8punih godina korišćenja stana i kupovine i opremanja

Frljate se novcima a balon samo što nije ....
Kad dete ubaci dinar u deo gde ide prašak za veš..crkava i gorenje od 250 evra i miele od 1000 evra...a Vi dokazite da je neko namerno pokvario...
Fleka od cokolade na matisu od 500 evra i fleka na namestaju od 12000 evra isto izgleda i ostaje....
Pa vi vidite..
Ugovor pa definisi sta je sta i ko sta placa i popravlja, ako izdajes. A ako na crno izdajes onda uzmes sve skart, ne boli te glava.

Evo meni tek posle 9 god je došlo za menjanje jeftinijijih kupljenih stvari-bele tehnike od Vox-a i to pojedinih. Veš mašina popravljena, frižider zamenjen(možda je mogao da se popravi i sudo-mašina možda čekam da mi javi kolega da li je za popravku ili je gotova, tv popravljene nožice, rerna radi, mikrotalasna ugradna koja je tada i bila najskuplja stvar oko 30k koliko se sećam radi odlično.
Stolarija po meri, jedino su šarke neke plastične, najjeftinije bile i u startu za zamenu i one se nekad zamene inače iverica i front medijapan.
Sijalice sam promenio neke po stanu, krečenje uradio i to je to. Par puta vodoinstalater je bio, a i to jer nije na početku najbolje nešto bilo odradjeno. Neke ventile kod grejanja zamenio, jer je u startu bilo loše odradjeno. Šank stolice sam kupio nove jer su fizički bile uništene, a to mi je tadašnji stanar i platio. Indukcionu ploču sam menjajo jer je stanar razbio slučajno.
Kauč na razvalčenje zamenio iako nisam morao, koji je isto bio na nekoj akciji kupljen.
Sta je sa nozicama od tv?
Jel si imao neke probleme sa podstanarom, da ne placa i slicno?

Nije, ne moze ista cena biti u Mirijevu i centru i Nbg...
Jel si ok?
Razlika u ceni je max 70evra...kako god bio namešten. Ako gledamo istu kvadraturu cena se kreče od npr 400 evra do 470 evra...Ti što daju 1000 evra za super namesten a ne 400..ti su na BW...ne u Mirijevu...Borči....

Ugovor pa definisi sta je sta i ko sta placa i popravlja, ako izdajes. A ako na crno izdajes onda uzmes sve skart, ne boli te glava.
Hočeš da kažeš da te ugovor uvek štitio i da si uvek dobro prolazio? Ili ne radiš izdavanje ili ne govoriš istinu ? Samo nemoj meni pricati bajke....

Vox..Gorenje...Beko..Matis..Vitorog...

Sta je sa nozicama od tv?
Jel si imao neke probleme sa podstanarom, da ne placa i slicno?
Nakrivio se tv zbog njihove deformacije, to jest mislim da su pukle, pa je sada neko privremeno rešenje, ali će biti tv zakačen na zid.
Imao sam svakakvih dešavanja sa podstanarima, ali sve se realno uvek završilo odlično.
U pitanju je stan na dan koji mi je vodila agencija, ali upućen sam bio i nadgledao i slao moje drugare kada baš treba nešto i da pomognu agenciji. Najgori su bili naši ljudi iz inostranstva koji se cenkaju za svaki euro i očekuju uslugu od 4* i samo govore hoću sa vlasnikom da pričam i da on dodje.
Mislim to su devojke-žene onako dobrostojeće-biznis, ali nikad nisam hteo ni da pričam niti da odem lično.
Pokazivanje prašine na vrhu bojlera, smeta im fontana iz kafića pored zgrade koja radi uveče na prizemlju, a ja sam 3 sprat, pa kažu ne mogu da spavaju i neka vlasnik stana zove kafić da isključe, pa me iz kafića zovu sutra jer tamo gospodjica svaki dan pije kafu da mi kažu da li sam bio i rešio to sa njima i tako.
Balerine, biznis gospodje i foto-modeli su bili najgori ,,podstanari,, 😂
Ne znam ima dobodovština, neki su se izgubili na Fruškoj gori pa smo ih spašavali kada je pala noć.
Ali plaćanje i šteta nikada, i ta šteta je bila plaćena od strane njih.

Ps...za one sa ugovorom koji ih pokriva : Kako dokazujete da je neko odvrnuo ventil za ispustanje vazduha na radijatoru i iscurela voda jer stanari kazu da pipnuli nisu ? A pumpa za vodu crkla na kotlu....Kako to dokazujete?

@shadestudio meni je cilj, a u neku ruku sam i skoro uspeo da se ja lično ne pojavljujem nigde i kada je dizaj, renoviranje, opremanje stana, izdavanje dogovaranje itd...
Manji ROI i sve to, ali da nemam nikakvu obavezu, tako i planiram svaku kupovinu, opremanje izdavanje, korišćenje i realizaciju, osiguranje, prijavljivanje svega i Ugovore.
Za sve imam nekog ko je sada već duže u tome i ima iskustvo, a sve provereni moji ljudi i to je to, ja ne želim time da se bavim osim tako. Sa krajnim korisnikom neću da se vidim i imam kontakt.
Zato sam ovde i pisao kada računam opremanje i ulaganje uvek tu cifru koju dajem za te usluge.
Tako sam sa svim više manje radio osim sa berzom, kripto, posao, ulaganje, izgradnja, izdavanje itd...

Evo da kažem i ovo. Pre 8god kada sam u full-u sredio stan dva dobra drugara mi govore pa gde ćeš to na stan na dan. Jedan pokazuje snimke nekog uništenog stana, drugi mi kaže da on ni sam ne bi hteo da ode tamo da nešto ne zezne prilikom boravka, jer je sve novo. Obojica u strahu za tako nešto na neki način i dan danas, kažu imao si sreće ali evo mislimo da će sada nekretnine dole i da se to sada ne isplati. Svaki ima svoj bizis da kažem, ali tako im je razmišljanje i dzaba.
Svakako zbog toga i tog snimka sam shvatio da neću najbolji ROI na početku nego koju klijentelu hoću, pa zbog toga kod mene nisi mogao na 1 ili 2 noći da iznajmiš sta na dan nego na minimum 3. Veća cena od svih koji su u toj kategoriji. I ostvarilo se neočekivano za mene tada, Preko 85% u proseku svaki mesec, stalne mušterije itd... ROI sličan i da je bilo mesečno izdavanje, ali stan i dalje kao nov i održavan, a moji svi zaradilili isto i eto uhodani za takva nova ulaganja i sve spremniji i bolji.

Ps...za one sa ugovorom koji ih pokriva : Kako dokazujete da je neko odvrnuo ventil za ispustanje vazduha na radijatoru i iscurela voda jer stanari kazu da pipnuli nisu ? A pumpa za vodu crkla na kotlu....Kako to dokazujete?
Svi troskovi i kvarovi tokom zakupa su na zakupcu, na kraju zakupa duzan je da vrati stan u stanje u kojem mu je predat. Ne znam za pumpu i koji je nacin grejanja. Kako ti to inace resavas?

Svi troskovi i kvarovi tokom zakupa su na zakupcu, na kraju zakupa duzan je da vrati stan u stanje u kojem mu je predat. Ne znam za pumpu i koji je nacin grejanja. Kako ti to inace resavas?
Ja ne znam ko pristaje na takve uslove iskreno. Niko kog znam nema ta pravila, osim ako nesto vidljivo nisu polomili, pa moraju da nadoknade, sto je okej.
Ja kao zakupac se na pocetku dogovorim, ako je neko covek, onda je lako. Ako nije bice problema svakako pri izlasku iz stana. Sto se tice stvari koje rade na struju, ja ne mogu da budem odgovoran za kvar ves masine koja ima 10 godina i crkne mesec dana nakon sto se uselim, kao ni za bojler, ni za kvarove jer nije uradjena elektro instalacija kako treba. Ja nisam duzan da investiram u stan u kome placam rentu. Svako kome to ne odgovara, ne mora da me primi u stan.

Ako gledamo istu lokaciju.
Pa normalno da je razlika mala, pa jel ti ocekujes da ako stan vredi 100 000e opremljen sa 3000e i izdat za 500e treba da bude izdat za 1000e ako mu dodas 10 000e u namestaju? Bukvalno si dodao samo 7% vrednosti, normalno da je i kirija nesto oko 7% visa npr.
Mislim ne znam sta je tu toliko neocekivano.
Trebace ti umesto 6m 18 meseci da povratis investiciju u namestaj, posle toga imas visu kiriju bar jednu deceniju.
Mislim koliko si ulozio toliko si dobio, manje vise, ne radi se o desetinama hiljada evra gubitka...

Poslednja izmena:
Ja ne znam ko pristaje na takve uslove iskreno. Niko kog znam nema ta pravila, osim ako nesto vidljivo nisu polomili, pa moraju da nadoknade, sto je okej.
Ja kao zakupac se na pocetku dogovorim, ako je neko covek, onda je lako. Ako nije bice problema svakako pri izlasku iz stana. Sto se tice stvari koje rade na struju, ja ne mogu da budem odgovoran za kvar ves masine koja ima 10 godina i crkne mesec dana nakon sto se uselim, kao ni za bojler, ni za kvarove jer nije uradjena elektro instalacija kako treba. Ja nisam duzan da investiram u stan u kome placam rentu. Svako kome to ne odgovara, ne mora da me primi u stan.
Pa za stare stanove je razumljivo. Deo kirije svakako ide i na odrzavanje i kvarove u stanu, mislim svako ko izdaje mora se pomiriti sa tim. Zna se sta je odrzavanje koje radi stanar, a sta vlasnik.
Pri useljenju sve se popise, konstatuje u kakvom je stanju, fotografise, stavi u ugovor i u tom stanju bi trebalo biti pti iseljenju.
Sto se tice uredjaja, da izdajem stan nikad ne bih stavio skupe uredjaje, tesko je dokazati kako su korisceni.

Vrh