Šta je novo?

Cene nekretnina

baš tako. been there, done that pre godinu i po dana

Ovako bi trebao da izgleda uz manje izmene instalacija ako ga ne prodam, vec sam razradjivao dizajn tako da stan je fantastican za tu kvadraturu.
Pogledajte prilog 252441Pogledajte prilog 252442Pogledajte prilog 252443Pogledajte prilog 252444Pogledajte prilog 252445Pogledajte prilog 252446Pogledajte prilog 252447
Trosoban, pa cak i dvosoban stan tesko 15k tako opremljen kako kazes. Ovo je garsonjera koju treba da pocnem da opremam kacio sam u drugoj temi, preko 15 izadje, vecina namestaja je ikea, bez ugradnog namestsja i kuhinje.

baš tako. been there, done that pre godinu i po dana
Da računam inflaciju da je to skočilo 10%?
Ok onda je to to, imam u glavi da je to 16k 😉
Plus da nekog platim da to sve umesto mene odradi(komunikaciju, doček majstora, naručivanje, sklapanje, praćenje radova, izradu dinamike radova, kasnije prijavu kod komunalnih preduzeća itd...) ukupno 2-3k i eto. Arhitekti vreme oduzimam ili ga plaćam 1k, za projekat enterijera.
Sve zajedno 20k.
Parking mesto me nervira što je toliko skupo, čujem oko 27k? Mada realno po meni tamo parking mesto u tim kompleksima može uvek da se iznajmi ili kasnije i kupi, tako da mi je parking ukoliko ne uslovljavaju na poslednjem mestu.
Otprilike računam opremanje i parking mesto 50k za dvosoban stan, to jest sa jednom spavaćom.
samo što postoji jedna "mala" problematika. stanovi u drugoj fazi sa 1 spavaćom sobom idu od 4k do 4,5k po kvadratu, dok su u prvoj bili do 4k max
Dobio sam takve cene od njih, to je što je.

Da računam inflaciju da je to skočilo 10%?
Ok onda je to to, imam u glavi da je to 16k 😉
Plus da nekog platim da to sve umesto mene odradi(komunikaciju, doček majstora, naručivanje, sklapanje, praćenje radova, izradu dinamike radova, kasnije prijavu kod komunalnih preduzeća itd...) ukupno 2-3k i eto. Arhitekti vreme oduzimam ili ga plaćam 1k, za projekat enterijera.
Sve zajedno 20k.
Parking mesto me nervira što je toliko skupo, čujem oko 27k? Mada realno po meni tamo parking mesto u tim kompleksima može uvek da se iznajmi ili kasnije i kupi, tako da mi je parking ukoliko ne uslovljavaju na poslednjem mestu.
Otprilike računam opremanje i parking mesto 50k za dvosoban stan, to jest sa jednom spavaćom.

Dobio sam takve cene od njih, to je što je.
ludilo je situacija. cena stanova koji su u prvoj fazi je bila da kažeš 3800 eur/m2 dok sada ti stanovi mogu da se prodaju (ili kad se izgradi zgrada) za 4300-4500, što znači da investiori tačno prate stanje na sekundardnom tržištu i u startu tu razliku koja je mogla da se ostvari u prethodnoj fazi uzimaju za sebe u narednoj fazi, a tebe ostavljaju golog dupeta. a njegovi troškovi su skoro sam pa siguran ostali isti u prvoj i sada za drugu fazu.
Trosoban, pa cak i dvosoban stan tesko 15k tako opremljen kako kazes. Ovo je garsonjera koju treba da pocnem da opremam kacio sam u drugoj temi, preko 15 izadje, vecina namestaja je ikea, bez ugradnog namestsja i kuhinje.
dvosoban stan, sa 1 spavaćom sobom.

Ako uzimate polovnu robu iz Svajcarske, mozete da uzmete kvalitetniju belu tehniku nego da uzmete srednju klasu u radnjama, prolazite bar 40% jeftinije nego da uzimate srednju klasu u radnjama, moze se lepo ustedeti, moze na svemu zapravo, ali mora da se gleda bukvalno svuda

Ako uzimate polovnu robu iz Svajcarske, mozete da uzmete kvalitetniju belu tehniku nego da uzmete srednju klasu u radnjama, prolazite bar 40% jeftinije nego da uzimate srednju klasu u radnjama, moze se lepo ustedeti, moze na svemu zapravo, ali mora da se gleda bukvalno svuda
Jel može to preko računa, to jest da se dobije potvrda i račun o kupovini ili samo keš?

@Filip 01 @Nnn062 da li ste razmisljali o poslovnom prostoru naspram stana ako je investiciona kupovina?
Na mestu bele reke treba da se gradi ogroman poslovni kompleks u skorijoj buducnosti, vidim da iskacu polako reklame na instagramu

Jedino sto pricamo o mozda par godina a ne 2 ili manje da se realizuje, a i ne znam koliko se ROI krece za poslovne prostore u ovakvom kompleksu npr.

onda se u filter za pretragu odmah ubacuje nenamešten.
namešten i sređen stan nužno mora više da vredi, a posebno ako je napucan. taj neko je uložio svoje živce, vreme, znanje, novac i sve ostalo kako bi se taj stan opremio i da bi se kupac tog stana samo uselio s koferima. to se dodatno naplaćuje i ima svoju cenu. kome ne treba namešten stan već hoće sve svoje da budži po ukusu, onda ni ne pomišlja da ih pogleda.
Da bi više vredeo i našao kupca taj neko mora da pogodi baš ukus kupca, osim ako je stvarno nekako skladno i neutralno sredjen. Npr neko ima trosed od 10000e, kupca ne zanima i hoće neki od 3000e ili obrnuto. Kad je iznajmljivanje u pitanju normalno je da namešten više vredi medjutim kada je prodaja u pitanju to se sve računa kao polovan nameštaj, ne vidim osnov da neko računa po ceni novog + njegovo cimanje sredjivanja. No jbg šta reći u zemlji gde ljudi od nasledjenog stana očekuju da namire tri porodice, pa tako i taj sredjen stan digne cenu nameštaja duplo. Može ali baš mora da čeka kupca. Hoćeš da izneseš nameštaj, a da mi naplatiš iznošenje? Ok, reci cenu pa da vidimo. Što reče enfario badava sredjen stan ako mi se ne svidja.

Da bi više vredeo i našao kupca taj neko mora da pogodi baš ukus kupca, osim ako je stvarno nekako skladno i neutralno sredjen. Npr neko ima trosed od 10000e, kupca ne zanima i hoće neki od 3000e ili obrnuto. Kad je iznajmljivanje u pitanju normalno je da namešten više vredi medjutim kada je prodaja u pitanju to se sve računa kao polovan nameštaj, ne vidim osnov da neko računa po ceni novog + njegovo cimanje sredjivanja. No jbg šta reći u zemlji gde ljudi od nasledjenog stana očekuju da namire tri porodice, pa tako i taj sredjen stan digne cenu nameštaja duplo. Može ali baš mora da čeka kupca. Hoćeš da izneseš nameštaj, a da mi naplatiš iznošenje? Ok, reci cenu pa da vidimo. Što reče enfario badava sredjen stan ako mi se ne svidja.
raznih faktora tu ima.
badava i meni kupac koji će da traži da iznesem nameštaj ako mi to nije plan. ja ga takvog ogaslio i to je roba koja se prodaje. kupcu ako se to sviđa, super, pogodio sam mu ukus, ako se ne sviđa i hoće da unese svoj nameštaj - next please.
kao što rekoh, ima raznih faktora. ako je situacija takva da mi gori za prodaju, gledaću da savijem kičmu i ispunim kupcu želje jer pare su pare ali ako mi ne gori, čekam drugog kupca.

Pa tako nekako, ako ne gori čekaš kupca, a to zna da se oduži. Obično se oglasi da li se prodaje sa nameštajem ili postoji mogućnost bez nameštaja. U svakom slučaju ne bih ga nikad cenio kao novog jer nema smisla. Onda mogu potpuno novi stan da opremim sa polovnom tehnikom i nameštajem "iz uvoza" i da ga oglasim po cenama novog. E sad, kome je nebitno polovno/novo neka plaća cenu koju traži prodavac.

raznih faktora tu ima.
badava i meni kupac koji će da traži da iznesem nameštaj ako mi to nije plan. ja ga takvog ogaslio i to je roba koja se prodaje. kupcu ako se to sviđa, super, pogodio sam mu ukus, ako se ne sviđa i hoće da unese svoj nameštaj - next please.
kao što rekoh, ima raznih faktora. ako je situacija takva da mi gori za prodaju, gledaću da savijem kičmu i ispunim kupcu želje jer pare su pare ali ako mi ne gori, čekam drugog kupca.
Ali pod pretpostavkom da zaista zelis da prodas stan (a ne samo da ga drzis u oglasu), onda je logicnije da ga nudis praznog, jer koja je verovatnoca da ce se kupcu svideti tvoj nacin uredjenja i dekorisanja stana i da ce posledicno vrednovati taj namestaj koji ostavljas u stanu.

ludilo je situacija. cena stanova koji su u prvoj fazi je bila da kažeš 3800 eur/m2 dok sada ti stanovi mogu da se prodaju (ili kad se izgradi zgrada) za 4300-4500, što znači da investiori tačno prate stanje na sekundardnom tržištu i u startu tu razliku koja je mogla da se ostvari u prethodnoj fazi uzimaju za sebe u narednoj fazi, a tebe ostavljaju golog dupeta. a njegovi troškovi su skoro sam pa siguran ostali isti u prvoj i sada za drugu fazu.

dvosoban stan, sa 1 spavaćom sobom.
Ne ostavljaju te golog dupeta, uzmes u rupi i kad se završi imas realno 15-20% neto zarade

Vršim lično iznošenje dizajniranog nameštaja iz stanova besplatno.
@Zarkovo poznajem prijatelja koji prodaje polovni dizajnirani nameštaj za 30% njegove cene😉
Ti ako hoćeš ga upakuj i prodaj skuplje ili kao novog, napucanim domaćicama, ja ne mogu baš to, biću ti dostavljač sa drugarom u odelu ako treba za procenat 😆

Ma 99% stanova smrdi po tim oglasima bez namere da budu prodati. Oni koji vrede jako brzo odu.

A da je trziste mrtvo znam jer sama cinjenica da se rade vezane kupovine, da se stanovi daju u kompenzaciju masovno govori da kesa nema, vec da se radi naturalna razmena.
Naturalna razmena nije trziste, nema dovoljno novca u sistemu i onda se sve radi kao u praistoriji.

Imao sam i tu semu gde trebam da ulozim neke pare, a kao garanciju dobijem stan u izgradnji na svoje ime, ako imate kes i pouzdanog izvodjaca na taj nacin moze da se dobije mnogo jeftiniji kvadrat. Uglavnom su u pitanju manji izvodjaci.

Plus da nekog platim da to sve umesto mene odradi(komunikaciju, doček majstora, naručivanje, sklapanje, praćenje radova, izradu dinamike radova, kasnije prijavu kod komunalnih preduzeća itd...) ukupno 2-3k i eto
Mislim da ako platis nekoga da uradi sve to umesto tebe prvo moras da nadjes veoma pouzdanu osobu koja zna sta radi i koja je spremna da se pegla sa radnicima na sve tri strane.

Ma da je trapezioid nego su konveksni mnogouglovi (mozda ima i neki konkavni to bi bio hit).

Sad treba otvoriti napucanu stolarsku radionicu. Ovde nista ne moze standardno mora sve po meri ;) Kuhinja prava sitnica 3K duzni metar :D
Kad krenu moderne domacice da pricaju kako imaju konveksnu kuhinju svojim drugaricama :love:
Da crknu drugarice od ljubomore, sta vi ste u pravim uglovima? Pa dobro, mora i neko tako da zivi

Vrh