Šta je novo?

Cene nekretnina

Za 20k mozes super sve da skockas, nemoj samo da te oderu za nameštaj po meri(kuhinja,ormari...), to nije nikakva mudrost za uraditi a cifre koje sam cuo u zadnje vreme su za nepoverovati.
Jel moze neka referetna vrednost onoga sto je relano za kvalitetnu kuhinju po meri poversine 5,5 m2, i za dva ugradna plakara u svakoj od spavacih soba?

Plus garniture mozete da nadjete dosta jeftinije, ja sam se nameracio na Ugaonu garnituru Brisel, ona je u svim salonima u punoj konfiguraciji u stofu od 216000 do 270000, pa sam preko google lensa nasao jedan salon u kom se zove drugacije, drugi je proizvodjac ali ista materijalizacija i kod njih me izadje 160000, sve moze da se nadje jeftinije, samo treba dosta da se trazi

Poslednja izmena:
Nece tebi i meni da rade za te pare, napisao sam gore, njoj su odradili tako zato sto su porodicni prijatelji, a ovi za belu tehniku imas svuda, ima blizu mene u kraju u Bitoljskoj jedni, nasao sam na kupujemprodajem Miele masinu, stara je oko 6 meseci iz Svajcarse za 890 eura, imas one sto su po 5 godina stare za 400-600, to uzmes i miran si, samo guglaj i nacices mnogo tih sto prodaju iz uvoza, ima u svakom delu grada po neki
Uvek traziti racun po stavkama zato gde se tacno vide cene materijala + ruku, pa onda tako na 5-6 mesta + slike vec izvedenih radova pa onda biras

Nijedan moj drugar nema nasledjen stan, ja sam iz radnicko-seoske porodice kao i vecina mojih drugara, ziveo sam u studentskom domu, tako da niko od mojih drugara nema pocetni kapital u vidu stana. Svi krecu od nule, placaju kiriju, skupljaju za stan i cak salju pare roditeljima.
Mozda zato vidis dve razlicite slike, jer student sa sela i student koji je odrastao u gradu u kome studira su dva potpuno razlicita sveta i imaju drugacije startne pozicije u istoj trci.
Ista priča brate.
Ali opet će se nadje neka bu**** da umanjuje/ospori uticaj socijalnog kapitala na uspeh. Reći će da je to koup ili šta god.
To su dve sasvim odvojene realnosti koje se teško uporedjuju.
Kad sam zapošljavao ljude uvek sam kroz biografiju i razgovor rekonstruisao karijernu putanju čoveka , početni momentum itd. Ko je, odakle je, koliko je trebalo da dodje tu gde jeste.
Zato nikad nisam pogrešio u odabiru.

Zavisi od velicine kuhinje i sta sve stavlja u nju. Ako ce frizider + zamrzivac + masinu za pranje sudova + rernu + mikrotalasnu tesko da ce za 4000 EUR da opremi celu kuhinju kada je samo kvalitetnija bela tehnika vec u tom rangu.

Posebno jer zavisi kuhinja mnogo od broja fioka i tipova okova
MIslim da u tih 4-5k ide samo stolarski deo, bez tehnike.

Ista priča brate.
Ali opet će se nadje neka bu**** da umanjuje/ospori uticaj socijalnog kapitala na uspeh. Reći će da je to koup ili šta god.
To su dve sasvim odvojene realnosti koje se teško uporedjuju.
Kad sam zapošljavao ljude uvek sam kroz biografiju i razgovor rekonstruisao karijernu putanju čoveka , početni momentum itd. Ko je, odakle je, koliko je trebalo da dodje tu gde jeste.
Zato nikad nisam pogrešio u odabiru.
Na koje intangibles obracas paznju kada zaposljavas ljude?

Mislim da nije resenje u pakovanju kofera. Treba imati ovde neku bazu ali treba i negde napolju. Bilo bi najbolje napolju na moru ili u nekoj prirodi pa da tamo provodis jedan deo godine i obrnuto. Ovde prolece i jesen, tamo zima, leto :)
Iskreno ne bih da zivim u zemlji gde postoji sansa da sutra deca trenutne garniture pricaju iste price i muljaju iste muljacine kroz 10 godina
Radije bih se asimilovao u skroz drugi narod ako je nas toliko glup da dopusti taj scenario

Jel moze neka referetna vrednost onoga sto je relano za kvalitetnu kuhinju po meri poversine 5,5 m2, i za dva ugradna plakara u svakoj od spavacih soba?
Ono čega se sigurno secam kad sam radio kuhinju pre dve godine, 5m2 površina prostorije, sav materijal(univer srednja cena), je bio oko 150000 din. To je bez tehnike. Otprilike bi te toliko izasao i materijal za ormar nekih 4 metra dužine. Koliko su cene otisle ne znam, ali ne verujem da nije vise od 10-tak %

Mislim da nije resenje u pakovanju kofera. Treba imati ovde neku bazu ali treba i negde napolju. Bilo bi najbolje napolju na moru ili u nekoj prirodi pa da tamo provodis jedan deo godine i obrnuto. Ovde prolece i jesen, tamo zima, leto :)
Gde da kupimo/uložimo na moru jednu dvojnu kuću? Možemo i da ih izgradimo više pa ostale da prodamo 😉

Zavisi od velicine kuhinje i sta sve stavlja u nju. Ako ce frizider + zamrzivac + masinu za pranje sudova + rernu + mikrotalasnu tesko da ce za 4000 EUR da opremi celu kuhinju kada je samo kvalitetnija bela tehnika vec u tom rangu.

Posebno jer zavisi kuhinja mnogo od broja fioka i tipova okova
Dobro ali to nije neka razlika a nije ni rekao da su mu bitne neke marke. Može itekako da opremi celu kuhinju sa nekim normalnim proizvodima. Nije on profi kuvar.
Što se tiče tehnike, ja mu savetujem samo što dužu garanciju da gleda.

Dobro ali to nije neka razlika a nije ni rekao da su mu bitne neke marke. Može itekako da opremi celu kuhinju sa nekim normalnim proizvodima. Nije on profi kuvar.
Što se tiče tehnike, ja mu savetujem samo što dužu garanciju da gleda.
Za tehniku nek gleda garanciju i energetsku efikasnost, ako nece da uzima premium uredjaje, bitno je da mu traje i da trosi sto manje struje

Ja bih uvek prvo pogledao Ikea kuhinju da li se uklapaju njihovi PAXOvi plus njihova ugradnja ... Radio sam 6 kuhinja do sada od kojih dva puta refabrikaciju korišćene kuhinje. Više sam za Ikea sistem.

Plus garniture mozete da nadjete dosta jeftinije, ja sam se nameracio na Ugaonu garnituru Brisel, ona je u svim salonima u punoj konfiguraciji u stofu od 216000 do 270000, pa sam preko google lensa nasao jedan salon u kom se zove drugacije, drugi je proizvodjac ali ista materijalizacija i kod njih me izadje 160000, sve moze da se nadje jeftinije, samo treba dosta da se trazi
Kako se zove kod njih?

Kako se zove kod njih?
Iva K

To je cena za sve bez mehanizma, a mehanizam je 20000, cuo sam se pre neki dan sa njima, znaci 162 800 izadje

Ono čega se sigurno secam kad sam radio kuhinju pre dve godine, 5m2 površina prostorije, sav materijal(univer srednja cena), je bio oko 150000 din. To je bez tehnike. Otprilike bi te toliko izasao i materijal za ormar nekih 4 metra dužine. Koliko su cene otisle ne znam, ali ne verujem da nije vise od 10-tak %
Koliko je od toga kuhinja, oko 4 (2 i 2 u Г) ili 2-3 (jedan zid)? Viseći ormari do plafona ili je gore 50cm prazno? Ovo mi deluje baš povoljno, zato pitam.

Za tehniku nek gleda garanciju i energetsku efikasnost, ako nece da uzima premium uredjaje, bitno je da mu traje i da trosi sto manje struje
Ej pa ja racunao kao, nisam skroz bio siguran koliko mi se isplati da za frizider koji ima garanciju 5 godina dam 150k umesto 70k fazon. Ne potrosi on 80k struje za tih 5 godina. Svakako cu da gledam da bude sto je vise moguce energetski efikasan bilo koji uredjaj, ne samo frizider.

Ej pa ja racunao kao, nisam skroz bio siguran koliko mi se isplati da za frizider koji ima garanciju 5 godina dam 150k umesto 70k fazon. Ne potrosi on 80k struje za tih 5 godina. Svakako cu da gledam da bude sto je vise moguce energetski efikasan bilo koji uredjaj, ne samo frizider.
Jedino sto nije energetski efikasno su televizori i frizideri, tu nema A klasa, to uzmimaj samo sto duzu garanciju

Koliko je od toga kuhinja, oko 4 (2 i 2 u Г) ili 2-3 (jedan zid)? Viseći ormari do plafona ili je gore 50cm prazno? Ovo mi deluje baš povoljno, zato pitam.
Oko 2,5x2 u G, jedan deo kao ormar do plafona od nekih 70-80, iznad frižidera deo viseći, 2,5m dole i gore i 2m samo dole gde je sudopera

Ja sam bukvalno cuo za neke majstore koji deru IT-jevce, a drugim ljudima daju nize cene jer IT-jevci imaju vise para. Ne zezam se. Tako ovo sve zavisi da li im kazes da se bavis IT-jem ili ne 😀

Vrh