Šta je novo?

Cene nekretnina

Eno ga L piše da nema smestaja bez 50€...da su stranci odusevljeni...da Ribnicko jezero moze biti bolje od Ženevskog...da je sve uređeno i non stop upoređuje sa Bgd...naravno u korist Zl

Eno ga L piše da nema smestaja bez 50€...da su stranci odusevljeni...da Ribnicko jezero moze biti bolje od Ženevskog...da je sve uređeno i non stop upoređuje sa Bgd...naravno u korist Zl

Vikend guzva od Mackata do Pakovraca, parking na Ribnickom jezeru odmah pored puta bez bilo cega uredjenog, smestaj 25e u soliteru (da ovi sto dolaze iz solitera nemaju sok prelaska) :D

Zlatibor je postao Uber Kaludjerica, klinci ga zovu Zlatidjerica :)

Da se ne lažemo ima gužve, pogotovo praznicima i vikendom, rodjeni brat je kupio tamo stan i izdaje. Da nema sadržaja kukali bi kako nema sadržaja, kada ga ima kuka se što ima. Nije sve ni bajno sjajno ali nije ni toliko loše. ok je za neki izlet ali da te taj vikend izlet ne košta kao 5 dana na moru.

Vikend guzva od Mackata do Pakovraca, parking na Ribnickom jezeru odmah pored puta bez bilo cega uredjenog, smestaj 25e u soliteru (da ovi sto dolaze iz solitera nemaju sok prelaska) :D

Zlatibor je postao Uber Kaludjerica, klinci ga zovu Zlatidjerica :)
Meni uvek odusevi kad ljudi iz stana na npr. 8om spratu odu na odmor na Zlatibor...uzmu apartman u blizini centra i gledaju drugu zgradu ili samo beton...
Ja plaćam 2000 din čistačicu...bio neko u apartmanu 1 ili 11 dana...a pranje ...popravka...struja..voda....
ROI ubija....
Baš odmor...pogotovo kad je gradiliste pored ili blizu tebe..a zabrane se "baš" postuju.

Da se ne lažemo ima gužve, pogotovo praznicima i vikendom, rodjeni brat je kupio tamo stan i izdaje. Da nema sadržaja kukali bi kako nema sadržaja, kada ga ima kuka se što ima. Nije sve ni bajno sjajno ali nije ni toliko loše. ok je za neki izlet ali da te taj vikend izlet ne košta kao 5 dana na moru.
Slazem se ali da je sve bajno..i da je vauu zarada ...ni blizu.
Slično kao i svuda ...Roi u Serbiji...kao i legalizacija..biće pred izbore ali koje ????

Meni uvek odusevi kad ljudi iz stana na npr. 8om spratu odu na odmor na Zlatibor...uzmu apartman u blizini centra i gledaju drugu zgradu ili samo beton...
Ja plaćam 2000 din čistačicu...bio neko u apartmanu 1 ili 11 dana...a pranje ...popravka...struja..voda....
ROI ubija....
Baš odmor...pogotovo kad je gradiliste pored ili blizu tebe..a zabrane se "baš" postuju.
1758618108052.png

U Užičkoj već možeš peške, sa druge strane rezidencijalna zona je i Višnjica, Jajinci, MML..., blizu centra. Jedino što vadi ovu lokaciju je blizina izvikanog Dedinja, ništa više. Meni je lokacija loša pogotovo za investiciju, e sad jbg sve je u oku posmatrača.
Slazem se za poslednju konstataciju. Iz Uzicke mozes peske kao i iz Lisicjeg potoka, zavisi sta ti treba, odakle i dokle. Da li hoces da kazes da su Visnjica, Jajinci, MML, na podjednako dobroj/losoj lokaciji kao Lisicji potok? Zasto je Dedinje izvikano? Sta mislis o Senjaku?

ROI ubija....
Meni su uvek bili fascinantni oni ljudi na zlatiboru sto dodju kao na odmor. Unezvereni jurcaju okolo, zene sa onim kolicima sa bebama na magistrali ili preko nekog gradilista. Onda kao idu na izlet, opet jurcaju kolima, ne znaju ni gde ce na rucak ni sta ce za rucak (pri tome su cene jace nego na primoriju).
S druge strane skidam kapu ercovima kako su uradili marketing i kondicioniranje trzista sa socijalnim inzinjeringom. Tako su fino uzeli novce ovima sto su mislili da ce da se obogate sa investicionim kupovinama :)

Slazem se ali da je sve bajno..i da je vauu zarada ...ni blizu.
Slično kao i svuda ...Roi u Serbiji...kao i legalizacija..biće pred izbore ali koje ????
Po meni je ROI lošiji od Beograd i NS-a, verovatno i KG i NI.
Takav koncept mi je ok ako se lično aktivno baviš time i tamo provodiš vreme, to jest koristiš taj apartman.

Po meni je ROI lošiji od Beograd i NS-a, verovatno i KG i NI.
Takav koncept mi je ok ako se lično aktivno baviš time i tamo provodiš vreme, to jest koristiš taj apartman.

Kako i da bude dobar ROI kad samo još moja baba nije izgradila neke apartmane tamo. Umesto da se gradnja strogo kontroliše, da se forsiraju hotelski kapaciteti i premijum ponuda, demokratizovali su gradnju i time urbanistički uništili Zlatibor.

Meni su uvek bili fascinantni oni ljudi na zlatiboru sto dodju kao na odmor. Unezvereni jurcaju okolo, zene sa onim kolicima sa bebama na magistrali ili preko nekog gradilista. Onda kao idu na izlet, opet jurcaju kolima, ne znaju ni gde ce na rucak ni sta ce za rucak (pri tome su cene jace nego na primoriju).
S druge strane skidam kapu ercovima kako su uradili marketing i kondicioniranje trzista sa socijalnim inzinjeringom. Tako su fino uzeli novce ovima sto su mislili da ce da se obogate sa investicionim kupovinama :)
Slično je i sa Kopaonikom, pa i sa apartmanima na moru.
Ja na Kopaoniku ne bih uzeo a da ne boravim 3 puta godišnje skoro deceniju već i pri tome ga dajem na korišćenje svim kolegama - prijateljima.
Pri tome uzeti u običnoj soc zgradi i nadati se nekom ROI pa to je užas, onda kada vidiš koliko kao što mica kaže izadje spremačica, pa menjanje posteljine pa komunikacija sa gostima pa vlaga, pa zamene i popravke... Mislili ljudi za 50k da će imati i ROI i apartman na planini i da to neće odraditi i svi ostali.
Mislim da se to nekima činio i prestiž, zbog te želje posedovanja apartmana na poznatoj planini. Tako je i sa apartmanima i kućama na moru.
EDIT: Ali obo je i dobro, jer ljudi sada mogu stvarno jeftino da nadju smeštaj.

Мој бет остаје на око 130...
Mislim da je to dosta proizvoljna pretpostavka. Kurs dinara prema evru se od 2007 do 2010 kretao (u proseku) u opsegu: 79.96 - 81.44 - 93.95 - 103.04. Ili ako uzmeš vrednosti na kraju svake godine: 79.24 - 88.60 - 95.89 - 105.50. A BDP je prvo skočio sa 32 na 37 milijardi na prelazu 2007-2008, kako bi se do 2010 vratio nazad na 32 mlrd €, odnosno pao jače od 10% (realni "rast" -3.1% 2009). Inflacija je takođe kidala: 11%, 8.6%, 6.6%, 10.3%... Ukratko, moje mišljenje je da smo još veomaa daleko od takvog klizanja. Daleko od toga da dinar ne može da oslabi postepeno, ali do 130 ima da se ideeee. Osim ako nam dušmani ne nametnu neke snažne sankcije. Gledao sam i juče izveštaje o dugu, vidim da nešto veće rate stižu tek 2027-2028 (ove godine imamo da otplatimo glavnicu od oko 1.6 mlrd € i kamate od 0.8 mlrd, total od circa 2.4mlrd €). 70% duga su nam fiksne kamate, 50% duga čine državne obveznice... Dosta "ok" slika. Možda nešto napišem o tome (na nekoj drugoj temi).

Jbg, i ja bih voleo da nemamo baš ovakvu "uvrnutu" ekonomiju, da tako kažem, umnogome kanalisanu populističkom logikom, ali je ovo verovatno "najbolje" što zasad možeo da dobijemo.

Poslednja izmena:
Ja na Kopaoniku ne bih uzeo a da ne boravim 3 puta godišnje skoro deceniju već i pri tome ga dajem na korišćenje svim kolegama - prijateljima.
Pri tome uzeti u običnoj soc zgradi i nadati se nekom ROI pa to je užas, onda kada vidiš koliko kao što mica kaže izadje spremačica, pa menjanje posteljine pa komunikacija sa gostima pa vlaga, pa zamene i popravke... Mislili ljudi za 50k da će imati i ROI i apartman na planini i da to neće odraditi i svi ostali.
Mislim da se to nekima činio i prestiž, zbog te želje posedovanja apartmana na poznatoj planini. Tako je i sa apartmanima i kućama na moru.
Za ROI je bitan neki originalan koncept ili luks sadrzaj, standardni apartman #1307 na zlatiboru to nije.
Jedino ne bih se slozio za apartman na moru, sta znam, sve sto je na do 15 minuta pesaka do plaze po ravnom je po meni top apartman i sasvim dobra investicija.

Nema jurcanja kolima, lagana setnjica, taman usput mozes kupis i neki sladoled ili pivo na putu za plazu.

Za more ne znam kako je, ali za Kopaonik znam. Znam i da nema krstenu kanalizaciju ni vodu jer su kapaciteti 5x manji nego sto su sada potrebni. Ona strana prema Raskoj je kompletno devastirana ruznim objektima (mada ni gore nije bolja situacija), a tek da vidis dole Blace :) Ovu Rasku stranu je "radila" ekipa patriota sa severa KiM uz lokalnu podrsku a ovu drugu lokalne kapadahije (jedan je spopadao i sekretarice pa je dospeo u javnost)

Mora da bude zauzeto najmanje 150 dana godisnje da ima smisla. Zimi je bas, kako bih rekao, haoticno. Pri tome su cene skijanja slicne vec evropskim a skijalistas ne mogu da se uporede.

Kad se lako dolazi do para onda se kupuje mahnito u skladu sa mentalitetom. Dzaba nekome novac kad je praziluk injektovan tamo gde treba :)

Nisam znao. Kakvi su diletanti. Prvo za medije su baš naveli meso, voće, povrće.....prošlo par dana i promenili uredbu znači. Mi smo zemlja ometena u razvoju. U stvari mi smo diletanti. Sad smo skoro 40-50% skuplji od poljoprivrednog i stočarskog giganta Crne Gore. To nije malo poskupljenje odjednom. Kidaju. Vidim ja nešto čudno, paradajz 400 rsd volovsko srce, breskve 350, šljive 280 🤡.....ne mogu dalje.
Breskve i šljive su potamanjene mrazom u aprilu posle tople zime. Zato su cene sličnih vrsta voća jako velike.

Bila mi zelja od malena ...
Sve istina...slazem se da i ko zna i ume bolje nek udara ali prica o zaradma i lux letovalištu je neverovatna.
Banje Soko i Vrnjacka se nekako odrzavaju...Kopaonik samo za slikanje . Nema vise mesta ni gde da ides ...mislim o necemu uređenome ne o izvidačima.
Zaboraviš Vrdnik..Frusku goru.
Zlatibor se i održava jel realno gde drugo da ideš....
Idite ljudi preko i vidite kako moze i treba da se uredi neko turisticko mesto.
Ja spominjem onu stazu zdravlja na Zlatiboru...22 godine idem tamo i nikad da srede onu rasvetu uz setaliste...neverovatno...pa koliko kostaju 20 stubnih rasveta a ne jos i da stoje onako raspadnuti....strasno..neverovatno

Ovde fali onaj ofucani odgovor od kojeg mi je muka ''Ali Zlatibor nije samo centar. Na 5 minuta od centra imaš priprodu da uživaš. Samo u centru je gužva a okolo je raj''

Lisičiji potok se dosta promenio u odnosu na period od pre 7-8 godina. Nekada je bila apsolutna pustahija sa jednom Aromom i bivšim Jerry restoranom (sada "Dedinje"), dok sada postoji veliki Maxi, DM i pet šop na raskrsnici Velisava Vulovića i Baje Pivljanina, a na donjoj strani u Pere Velimirovića ima mala nazovimo pijaca, Aman, apoteka, pekara pa čak i farbara ko voli. Skoro se otvorio i kafić pored Maksija tu kod belog dvora, mada mi se baš i ne dopada ekipa koja se tu okuplja. Činjenica je da mora da se pali auto zato što je jaka uzbrdica ali je sve na manje od 3 minuta vožnje. Primetne su dve celine Lisičijeg potoka, kojima je Velisava Vulovića granica. Meni lično je lepša ona polovina koja je između Velisava Vulovića i Belog dvora, od one između Velisava Vulovića i VMA

Slazem se za poslednju konstataciju. Iz Uzicke mozes peske kao i iz Lisicjeg potoka, zavisi sta ti treba, odakle i dokle. Da li hoces da kazes da su Visnjica, Jajinci, MML, na podjednako dobroj/losoj lokaciji kao Lisicji potok? Zasto je Dedinje izvikano? Sta mislis o Senjaku?
Uzmeš uporediš lokaciju Užičke i okolinu i lokaciju Lisičijeg potoka i okolinu i uporediš sadržaje npr. Višnjica, Jajinci... su isto rezidencijalni pa ko želi mir može i tamo, jedino što tamo nema neke premium lokacije u blizini pa nisu na glasu. O Senjaku nema šta da mislim, znam ga "u dušu" :) i mnogo mi je bolje od Dedinja za običnu raju jer je Senjak em bliži centru em ima više sadržaja, a uz to nije prenatrpan kao centar, gradnja je niska i sve možeš peške. Nemam ništa protiv Lisice, možda u budućnosti bude još bolji, samo ja lično sada ne bih dao 5-6k tu za m2, posebno ne za investiciju.

Za ROI je bitan neki originalan koncept ili luks sadrzaj, standardni apartman #1307 na zlatiboru to nije.
Jedino ne bih se slozio za apartman na moru, sta znam, sve sto je na do 15 minuta pesaka do plaze po ravnom je po meni top apartman i sasvim dobra investicija.

Nema jurcanja kolima, lagana setnjica, taman usput mozes kupis i neki sladoled ili pivo na putu za plazu.
Zavisi koliko ćeš ga lično koristiti, da li ćeš naći ok agenciju za izdavanje, opremanje, majstore itd...
Ja sam odustao od toga jer hoću da menjam mesta, a ne da se zabodem u jednom.
Imao sam nameru da kupim na moru u prošlosti i ne bih pogrešio, jer tu gde sam hteo je otišla cena baš na gore i boravim povremeno i dalje tu, kao i moji.
Ako budem mogao zbog vremena iznajmiću jedan na celu sezonu.
Mnogo je više cimanja i oslanjanja na nekog ako ti nisi prisutan, to mi je ključno, kao što i pričam poznavanje ljudi u okolini i okoline.
Ovako stan u gradu zbog poznanstva na primer izdam prilikom jedne objave na društvenoj mreži, pouzdanim ljudima. Sve to meni igra ulogu.

Vrh